Αθλητισμός Σημαντικότερα

“Κληρώνει” για τις ακαδημίες όλων των αθλημάτων

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: «ΚΛΗΡΩΝΕΙ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Αποφασίζει η επιτροπή για το άνοιγμα των Ακαδημιών.

 

 

Στις 10 Μαΐου φαίνεται πως «κλείδωσε» η ημερομηνία που θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία και μαζί τους και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Η υφυπουργός παιδείας, η Νίκη Κεραμέως έδωσε την ημερομηνία για τα σχολεία και ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο Λευτέρης Αυγενάκης απατώντας σε ερώτημα που αφορούσε τις ακαδημίες όλων των αθλημάτων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι ακαδημίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο σύνολό του θα ανοίξει όταν επιστρέψουν οι μαθητές στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα γυμνάσια».

Κάτι που σημαίνει πως μέχρι την Παρασκευή 7/5 θα έχει γίνει γνωστό αν τελικά οι μικροί αθλητές θα επιστρέψουν μετά από πάρα πολλούς μήνες στους αγωνιστικούς χώρους, για να ασχοληθούν με τα αγαπημένα τους αθλήματα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί την περασμένη Παρασκευή και  παρουσιάστηκε αναλυτικά, με υποστηρικτικούς πίνακες και στοιχεία, τα αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

  • Tην εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10/05/2021.
  • Tην εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.
  • Tη χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους  για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ  και τις στρατιωτικές σχολές.
  • Tη μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου,  δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου
  • Tην άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού «υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων», καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όσο για το θέμα των Γυμναστηρίων, επιφυλάχθηκαν  να το εξετάσουν τις επόμενες ημέρες αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν έως τότε.

Πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο το το Υφυπουργείο αθλητισμού κατέθεσε επιπλέον συγκεκριμένα αιτήματα, για έναρξη προπονήσεων στις ομάδες των Κ17 και Κ19 της Σούπερ Λιγκ, για τη Β’ και Γ’ Εθνική Γυναικών.

Τα αιτήματα ήταν:

  • Έναρξη προπονήσεων των αθλητών αναπτυξιακών κατηγοριών και των Ακαδημιών, με την ίδια μεθοδολογία και ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν και συμμετέχουν στις σχολικές τους διαδικασίες.

Έναρξη προπονήσεων για:

-Ποδόσφαιρο, στις ηλικιακές κατηγορίες Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League

-Ποδόσφαιρο, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική γυναικών

-Μπάσκετ, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική ανδρών

-Βόλεϊ, στην κατηγορία Α2 (Pre League) ανδρών και γυναικών

-Χάντμπολ στις κατηγορίες Α2 και Β’ εθνική ανδρών και Α2 εθνική γυναικών.

  • Άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο.
  • Κατάρτιση οδικού χάρτη ανοίγματος Γυμναστηρίων.

 

ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ ΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ

Με αγωνία λοιπόν περιμένουν τις αποφάσεις όχι μόνο οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι αλλά και οι επαγγελματίες ιδιώτες γυμναστές που είναι παραπάνω από έξι μήνες κλειστοί. Μήνες που είχαν και την μεγαλύτερη συμμετοχή από τους ενδιαφερόμενους.

Για το εν λόγω θέμα η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη,  ουσιαστικά παρουσίασε μέσω των ΜΜΕ τον… οδικό χάρτη επανέναρξης των γυμναστηρίων.  Αποστάσεις, απολυμάνσεις και self tests θα μπορέσουν να ανοίξουν τα γυμναστήρια με λιγότερα άτομα και με ραντεβού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Κλ. Βαρελά με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας

Α.Σ. Μεγαρικός: Πρωταθλητής χειμώνα

Φωτιά στον Άγιο Ιερόθεο (φωτογραφίες)