ΚοινωνίαΣημαντικότερα

«Βοήθεια στο σπίτι» σε κρίσιμες καταστάσεις

Γιάννα Ρήγα: «Συμβάλλουμε με περισσότερες δυνάμεις για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας»

 

Αυτές τις ημέρες που οι περισσότεροι έχουν αναστείλει τις δραστηριότητές τους, υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που τις έχουν περισσότερο ανάγκη ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Υπάρχουν ανάγκες, για ζωτικής σημασίας θέματα, την υγεία, τα φάρμακα και το φαγητό, που άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν. Οι ανάγκες αυτές καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό με την ενίσχυση των δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως μας είπε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» Γιάννα Ρήγα.

 

«Εκτός από τους ωφελούμενους του προγράμματος εξυπηρετούμε και μοναχικά άτομα ή ηλικιωμένους που δεν είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα και δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν, μας είπε χαρακτηριστικά Γιάννα Ρήγα.

Όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας εξυπηρετούνται από  κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές και οικογενειακούς βοηθούς που κάνουν καθαριότητα και μαγείρεμα.
Παράλληλα, έχουμε ενισχύσει τις 3 δομές του «Βοήθεια στο Σπίτι» με προσωπικό από τα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς σταθμούς και παράλληλα διαθέσαμε και μέρος αυτού του προσωπικού στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Καθημερινά, διανέμουμε μερίδες φαγητού από την Κοινωνική υπηρεσία σε ωφελούμενους στη Ν. Πέραμο».

Στον τομέα της ψυχικής υγείας, που είναι πάρα πολύ σημαντική αυτές τις ημέρες, παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη, τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 22960-80150 και διαδικτυακά μέσω Skype, με τηλεδιάσκεψη.
Στην ίδια γραμμή, συνομιλούμε με μοναχικούς ηλικιωμένους, που μας καλούν για να μιλήσουν απλά με κάποιον».

Όσον αφορά τα φάρμακα που δεν μπορούν πλέον να παίρνουν εύκολα ή να έχουν πρόσβαση οι ηλικιωμένοι γίνεται από το «Βοήθεια στο σπίτι» συνταγογράφηση και εκτέλεση  συνταγών στους γιατρούς και στα φαρμακεία που θέλει ο κάθε συμπολίτης μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, παραλαμβάνονται φάρμακα ειδικά από το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ. «Και με τις νοσηλεύτριες, εκτελούμε πράξεις πρωτοβάθμιας φροντίδας, βασικά πράγματα ανάγκης (μετρήσεις, ενεσοθεραπεία κλπ)».

“Επικοινωνούν μαζί μας, μας είπε η Γιάννα Ρήγα, καταγράφουμε τις ανάγκες τους  για Super Market, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που τυχόν χρειάζονται και τους παραδίδουμε τα τρόφιμα στο σπίτι τους. Ακόμα και στις τράπεζες για τις συντάξεις πηγαίνουμε, φυσικά με εξουσιοδοτήσεις, για να μην υπάρχει το φαινόμενο του συνωστισμού των ηλικιωμένων συμπολιτών μας σε ουρές έξω από τράπεζες. Γενικότερα, προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να προφυλάξουμε ευάλωτους στην υγεία τους συμπολίτες μας, σε μια εποχή που όλα είναι αρκετά πιο δύσκολα».
«Αυτά ισχύουν όσον αφορά τους ευάλωτους συμπολίτες μας που μπορούμε να εξυπηρετούμε μέσα από το ενισχυμένο πλέον «Βοήθεια στο σπίτι». Γιατί προσπαθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να παρέχουμε υπηρεσίες για όλους τους δημότες, όπως η μαζική άθληση που πραγματοποιούμε από αυτήν την εβδομάδα, που μπορούν διαδικτυακά ζωντανά, από τη σελίδα του Νομικού Προσώπου «Ηρόδωρος» στο facebook (από αυτόν τον σύνδεσμο εδώ) , να κάνουν συμπολίτες μας, γιατί, όπως όλοι ξέρουμε, η άθληση είναι πολύ σημαντική για την σωματική και ψυχική υγεία των συμπολιτών μας”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινδύνευσαν ζωές στην Κινέτα-Για αυτοψία στην περιοχή ο Ευ. Λέκκας

Τρεις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Αρχαιολογίας στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

Aleka Stamatiadi

Τα ασθενοφόρα του Δήμου εξυπηρετούν άμεσα χωρίς γραπτή εντολή γιατρού