Πολιτική Σημαντικότερα

Στον αέρα το νέο δίκτυο ύδρευσης της πόλης

Ο εργολάβος έχει κάνει διακοπή εργασιών, οι σκαμμένοι δρόμοι μετά τις βροχές είναι στα χειρότερά τους και είναι αδύνατο να προλάβει μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχει να ολοκληρώσει το έργο!

(η φωτογραφία, από αναρτήσεις συμπολιτών μας στο facebook, που διακωμωδούν την κατάσταση των δρόμων)

Ακόμα ένα σημαντικότατο πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει η διοίκηση του Γρηγόρη Σταμούλη στα Μέγαρα, με την ολοκλήρωση του έργου αντικατάστασης του δικτύου Ύδρευσης να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Η ανάδοχος εταιρεία έχει κάνει παύση εργασιών εδώ και αρκετό διάστημα και έχει αφήσει σχεδόν όλο το Κέντρο των Μεγάρων χωρίς αντικατάσταση του δικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο έχει το παλαιότερο δίκτυο ύδρευσης με συχνότατες βλάβες και μεγάλη διαρροή, τα αποτελέσματα τα βλέπουν συχνά οι κάτοικοι στα πλημμυρισμένα υπόγεια.

Η σύμβαση του έργου για να μην απενταχθεί από τα προγράμματα ΕΣΠΑ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/12/2015, οπότε για να γίνει αυτό πρέπει μέσα σε διάστημα επτά (7) μηνών να παραδώσει τους δέκα (10) τομείς που έχει χωριστεί το έργο και αξίζει να σημειωθεί ότι έως τώρα δεν έχει παραδοθεί κανένας!

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η εργολήπτρια εταιρεία έχει κάνει διακοπή εργασιών περίπου ένα μήνα πριν, αφού εκκρεμούν απλήρωτοι λογαριασμοί πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η κατάσταση των δρόμων θυμίζει «βομβαρδισμένο τοπίο» και πλησιάζει τα επίπεδα ζημιών που είχαν γίνει μέσα στην πόλη κατά την κατασκευή της αποχέτευσης, η οποία άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο οδικό δίκτυο της πόλης και οι ζημιές και οι κακοτεχνίες θα κάνουν πολλές δεκαετίες για να αποκατασταθούν.

Ελπίζουμε να γίνει κάτι σύντομα και να μη μείνουν πολλά τμήματα της πόλης χωρίς δίκτυο ύδρευσης, όπως έγινε με την αποχέτευση, όπου πολλά τετράγωνα και οι λόφοι έμειναν χωρίς αποχέτευση και λειτουργεί η αποχέτευση με το παλιό δίκτυο απορροής υδάτων, μ’ ό, τι αυτό έχει συνέπειες για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Τσιόδρας: Γιατί  «Ναι στην πολιτική», γιατί με Το Ποτάμι

Aleka Stamatiadi

Ελαιοπαραγωγή: Εκτιμήσεις και ελπίδες εν όψει έναρξης νέας ελαιοκομικής περιόδου

ΣΥΡΙΖΑ: Η πανδημία του Covid-19 να μην μετατραπεί σε περιβαλλοντική πανδημία