Κάτι δικά μου

Σκλάβες και στο facebook

Ανατριχιαστικό μου φάνηκε εμένα, αλλά μάλλον θα πρέπει να «εναρμονιστούμε» με τις αλλαγές που η «τεχνολογία» φέρνει στις ζωές μας.

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται δυστυχώς με αναισθησία μας πληροφορούν για κάτι που ορίζει κανονικότατα τις ζωές μας, αν θέλουμε να γίνουμε «καριερίστριες».

«Σύμφωνα με το NBC, η Facebook έχει ήδη αρχίσει να καλύπτει το κόστος για τις γυναίκες υπαλλήλους της που θέλουν να καταψύξουν τα ωάρια τους. Η Apple θα αρχίσει από τον Ιανουάριο».

«Το 2010 η Επιτροπή Ισων Εργασιακών Ευκαιριών των ΗΠΑ έλαβε 5.000 καταγγελίες για διακρίσεις εις βάρος εγκύων (αύξηση 30% σε σχέση με την περασμένη δεκαετία).»

“Το να συνδυάσει κανείς μια δυναμική καριέρα και παιδιά παραμένει κάτι πολύ δύσκολο”, εξηγεί η Brigitte Adams, ιδρύτρια του φόρουμ Eggsurance.com. Έτσι, προσφέροντας την κάλυψη αυτή, οι εταιρείες επενδύουν στις γυναίκες και στηρίζουν την επιθυμία τους να ζήσουν τις ζωές που θέλουν, λέει.

Με τον τρόπο αυτό, οι γυναίκες μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο γονιμότητάς τους, έως ότου να είναι έτοιμες να γίνουν μητέρες. Και κατ΄ επέκταση, μπορούν να αφοσιωθούν στην καριέρα τους για μερικά χρόνια ακόμα. Όμως, η διαδικασία είναι ακριβή, αφού στις ΗΠΑ κάθε γύρος κοστίζει 10.000 δολάρια συν 500 δολάρια το χρόνο τουλάχιστον, για την αποθήκευση των ωαρίων”.

Αρχικά, τιμητικό είναι για όλα εμάς τα εργαζόμενα κορίτσια να αναγνωριζόμαστε ως ικανότερες σε θέσεις ευθύνης, αλλά πιο χαρούμενα (=αποδοτικά) είμαστε όταν είναι και η προσωπική-κοινωνική μας ζωή σε ωραίες φάσεις. Για σκέψου το εσύ που μου το παίζεις προσωπάρχης.

[quote]”η Facebook έχει ήδη αρχίσει να καλύπτει το κόστος για τις γυναίκες υπαλλήλους της που θέλουν να καταψύξουν τα ωάρια τους”[/quote]

Όταν διάβασα την είδηση που ψύχραιμα έγραψε κάποιος, έγινα τουλάχιστον έξαλλη. Και παραδέχομαι ότι ούτε για τη μεγαλοεταιρεία-κίλερ δουλεύω, ούτε και πρόκειται-υπάρχουν άραγε ακόμα στην Ελλάδα τέτοιες;

Αλλά ακόμα και στην Ελλάδα της ανεργίας, η εγκυμοσύνη συνοδεύεται από το επίθετο «ανεπιθύμητη». Για πολλούς ακόμα λόγους εκτός της «καριέρας» που διακόπτεται λόγω της άδειας που ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ η έγκυος.

O άντρας, ας πούμε, ικανότερος, δουλεύει πάντα ικανοποιητικά, δεν έχει γέννες, και άλλα «ορμονολογικά», που σημαίνει είναι ο τέλειος εργαζόμενος, συνεπής, αποτελεσματικός. ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ.

Να γίνουμε μια κοινωνία γέρων, εργένηδων, που θα μεγαλώνουμε υγιώς, με νέα φάρμακα που θα μας βαλσαμώνουν κιόλας για να συνεχίσουμε να κυνηγάμε το όνειρο της καριέρας, της καρέκλας, του τέλειου άντρα και της τέλειας γυναίκας.

Και η εταιρεία θα παίρνει τα αυγουλάκια μας και θα τα βάζει στην κατάψυξη και θα πληρώνει 40.000 ευρώ περίπου για να κερδίσει χρόνο και να κάνουμε οικογένεια όταν θα μας βγάλει στη σύνταξη.

Δεν ξέρω, πες με παλιομοδίτισσα, αλλά τόση πρόοδο δεν την αντέχω.

Φοβάμαι ότι θα ξυπνήσουμε μια μέρα που όλα θα είναι προγραμματισμένα και θα ζούμε μέσα στην “Alphaville” και στα άλλα ασπρόμαυρα σκηνικά των ταινιών της εποχής, που τα έλεγαν θρίλερ το 1965 και να που είναι πραγματικότητα το 2014.

Να κοίτα πώς τα έλεγε η Άννα Καρίνα.

 

alphaville

 

alphaville_1

 

κάτι δικά της γράφει η Αλέκα Σταματιάδη

alekasm

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kυβέρνηση Συριζανέλ και τα μυαλά στο μπλέντερ

Δώστε βιβλία στα κορίτσια

Ο νέος ειν’ωραίος