Υγεία

Ρεβύθια & ο σημαντικός ρόλος τους στην διατροφή μας

Γράφει η Νίκη Τσίγκρη,

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Τα ρεβύθια αποτελούν πολύ σημαντική τροφή στο τραπέζι μας.

Πλούσια σε πρωτεΐνες για την καλή υγεία των οστών και θρεπτικά συστατικά, τα ρεβύθια θωρακίζουν την υγεία μας χαρίζοντας μας πλήθος θρεπτικών συστατικών.

Πλούσια εκτός πρωτεϊνών σε φολικό οξύ και μαγγάνιο. Είναι χαμηλά σε περιεκτικότητα σακχάρου, πηγή σιδήρου -φωσφόρου-μαγνησίου και ψευδαργύρου, γεμίζοντας μας ενέργεια!

Συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά φυτικών ινών που βοηθούν στην καλή λειτουργεία του γαστρεντερικού συστήματος.

Συνδυάστε ρεβύθια με ρύζι και εκτός από νοστιμιά θα έχετε και ένα πιάτο με ιδιαίτερη διατροφική αξία αφού ο συνδυασμός αυτός είναι υψηλός σε πρωτεϊνική  βιολογική αξία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας χρόνος από το πρώτο κρούσμα

Πώς διαχειριζόμαστε τα δυσάρεστα συναισθήματα λόγω κορωνοϊού;

βίντεο: Ενδοκρινολογικό-Διαβητολογικό ιατρείο Νικήτα Κουτσομητόπουλου

Aleka Stamatiadi