ΠολιτικήΣημαντικότερα

«Καμπάνα» 2.000.000 ευρώ για το γηροκομείο στον Δήμο Μεγαρέων;

Τα οικονομικά του Δήμου Μεγαρέων απειλεί μια βόμβα από το παρελθόν, την εξουδετέρωση της οποίας καλείται να εκτελέσει η Διοίκηση Π. Μαργέτη

Την «καμπάνα» σχετικά με το κτίριο που προοριζόταν για γηροκομείο «χτύπησε» ο Αντιδήμαρχος Υγείας Σταμάτης Γεωργακής λέγοντας ότι «η διαχειριστική αρχή γιατί ζητάνε πίσω 2 εκατομμύρια ευρώ. προσπαθούμε με τεχνάσματα να καλύψουμε την ανεπάρκεια τη δική σας. Ο Δήμος θα βουλιάξει, θα είναι το τέλος του. Θα φάμε εμείς το μπαλάκι, τώρα έγινε η ανώνυμη καταγγελία. Το κτίριο απαξιώθηκε ενώ είναι στολίδι».

Την εξουδετέρωση της «βόμβας» που πέταξε ο Σταμάτης Γεωργακής, επιχειρεί να εξουδετερώσει η διοίκηση Π. Μαργέτη, αναζητώντας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ήταν αδύνατη και ανέφικτη η λειτουργία δημοτικού γηροκομείου στα Μέγαρα και συνεπώς το κτίριο έμενα αναξιοποίητο. Όπως τόνισε ο Σ. Γεωργακής, το πρόστιμο είναι υπέρογκο για τα οικονομικά μεγέθη του δήμου Μεγαρέων και απειλεί ευθέως την οικονομική βιωσιμότητα του δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Γεωργακής είπε απευθυνόμενος κυρίως προς τον Σπύρο Κορώση: «Αν έχετε στοιχεία ότι έγιναν προσπάθειες να λειτουργήσετε το γηροκομείο να μας τα φέρετε για να μη φάμε το πρόστιμο».

«Ήμουν εγώ Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, είχε γίνει δημόσια πρόσκληση, απάντησε ο Σπύρος Κορώσης. Δεν ήρθε κανείς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Αφήστε το γηροκομείο στην άκρη γιατί δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα».

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ: «ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ ΕΡΓΟ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ»

Ερώτηση για τον προϋπολογισμό έκανε ο Σπύρος Κορώσης στη διοίκηση του δήμου στο δημοτικό συμβούλιο: «Ο προϋπολογισμός σε πόσο καιρό πιστεύετε ότι θα έρθει; Δε θα προλάβετε να δουλέψετε…».

«Θα προλάβουμε» απάντησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Γεωργακής. «Είναι κολοσσιαίο το έργο λόγω συγχώνευσης νομικών προσώπων».

Σε οικονομικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές για την τελευταία θητεία Διοίκησης Γρηγόρη Σταμούλη προχωρά η διοίκηση Παναγιώτη Μαργέτη, καθώς όπως είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Γεωργακής στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων, στον προϋπολογισμό που ετοιμάζεται θα υπάρχει πρόβλεψη για αυτή την ενέργεια: «Ήταν και δέσμευση μας προεκλογική. Ο προϋπολογισμός θα έχει κονδύλι για έλεγχο της τελευταίας τετραετίας Σταμούλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θωμάς Κουβάς: “Στις 15 Οκτωβρίου όλοι μαζί αλλάζουμε τις πόλεις μας σε πόλεις να ζεις, να επισκέπτεσαι, να επενδύεις”

Μαχαίρωσαν τον δήμαρχο Ελευσίνας μέσα στο δημαρχείο

Aleka Stamatiadi

Γ. Μαρινάκης: Το καλώδιο προ των πυλών του Δήμου μας