Πολιτική

Γ. Κουμπέτσος: Η εκκλησία δεν έχει αποφασίσει ακόμη να παραχωρήσει το χώρο

Σε δήλωση του ο Γιώργος Κουμπέτσος αναφέρει σχετικά με τις εξελίξεις για την υπόθεση δομής μεταναστών στην Ν. Πέραμο: “Σήμερα Δευτέρα 1/6/2020 πραγματοποιήθηκαν οι δυο προβλεπόμενες συναντήσεις, των επικεφαλής όλων των συνδυασμών του Δήμου μας, με τον Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνας Κωνσταντίνο και τον αρμόδιο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μηταράκη.

Το πρώτο ραντεβού πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Μητρόπολης Μεγάρων όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της δημιουργίας Δομής πολιτών τρίτων χωρών (μεταναστών-λαθρομεταναστών) όπου ενημερωθήκαμε για θέματα που δεν γνωρίζαμε, όπως το ότι η εκκλησία δεν έχει αποφασίσει ακόμη να παραχωρήσει το χώρο.

Κατόπιν αυτού, προσωπικά πρότεινα τον συγκεκριμένο χώρο να τον νοικιάσει ο Δήμος, διότι του επισήμανα, ότι τέτοιες κινήσεις συνεργασίας εκκλησίας με μετανάστες και λαθρομετανάστες εξαγριώνουν τον κόσμο και απομακρύνουν τους πιστούς από αυτή. Ας μην ξεχνάμε, ότι λόγω παγκοσμιοποίησης, ήδη δρομολογείται μια τέτοια κατάσταση.

Στο δεύτερο ραντεβού με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μηταράκη, όπου επίσης εξέφρασα τις αντιρρήσεις και τις ανησυχίες μου, μας έγινε γνωστό, πως η συγκεκριμένη δομή, δεν είναι μόνο για την περιοχή μας, αλλά θα καλύψει τις ανάγκες όλης της Δυτικής Αττικής! Μας πρότεινε δε, να υποδείξουμε άλλο χώρο, στα όρια της Δυτικής Αττικής, χωρίς όμως να φαίνεται πως υπάρχει εναλλακτική.

Επίσης μας ενημέρωσε, πως ουδέποτε επικοινώνησε με τον κ. Σταμούλη, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, αλλά με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Λιάκο!!!

Εμείς απαντήσαμε στον κ. Υπουργό, ότι αυτή η δομή δεν δύναται να πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας, όχι γιατί ήμαστε ρατσιστές, αλλά γιατί η περιοχή μας, είναι ήδη επιβαρυμένη με υψίστης σημασίας Εθνικά Έργα(ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΑΓΩΓΟΣ ΑΕΡΙΟΥ κλπ) τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία των δημοτών μας παίζουν δε καθοριστικό ρόλο και βάζουν φράγμα, στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Θα ακολουθήσει επίσημο Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού
ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Με εκτίμηση
Γεώργιος Κουμπέτσος”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες Επιτροπές στο Δήμο Μεγαρέων

O Bασίλης Λεβέντης στο Δημαρχείο Φυλής

Γιάννης Λινάρδος: Υποψήφιος Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Δυτικής Αττικής