Κοινωνία Πολιτική

Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με ιατρούς

[quote]Γ. Μαρινάκης: «Δικαίωση της διοίκησής μας μετά από παρέμβαση του Μ. Βορίδη»[/quote]

Ενώ την Πέμπτη έρχεται στα Μέγαρα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος, για παρέμβαση και λύση από τον Υπουργό Μάκη Βορίδη κάνουν λόγο τόσο ο συνδυασμός της προηγούμενης Διοίκησης όσο και η Τοπική της Νέας Δημοκρατίας.

Η παρέμβαση έχει να κάνει με την προκήρυξη θέσεων ιατρών για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Στην ανακοίνωση του συνδυασμού της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων αναφέρονται αναλυτικά τα παρακάτω: «Ο συνδυασμός μας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διοίκηση του δήμου αγωνίστηκε για να κρατήσει ζωντανό το Κέντρο Υγείας Μεγάρων και να το ενισχύσει με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό επαρκές για την εύρυθμη λειτουργία του.

Οι συναντήσεις του π. Δημάρχου τόσο με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και με τη Β΄ Υγειονομική Περιφέρεια σε επίπεδο Διοικητή Περιφέρειας κ. Ευδοκιμίδη και Διοικητή Θριασίου Νοσοκομείου κ. Λιόση ήταν αλλεπάλληλες ώστε να ευρεθεί η ζωτική λύση για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων.

Σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις του κ. Μαρινάκη ως Δημάρχου Μεγαρέων με το σημερινό Υπουργό Υγείας κ. Μ. Βορίδη ο Υπουργός δεσμεύτηκε να υλοποιήσει το αίτημα του π. Δημάρχου και να στελεχώσει το προσωπικό του ώστε να παράσχει απερίσπαστα τις υπηρεσίες υγείας στους δημότες μας. Τότε είχε ζητηθεί να προσληφθούν ένας (1) Καρδιολόγος, δύο (2) Γενικοί Ιατροί, ένας (1) Παιδίατρος, ένας (1) Ακτινολόγος, ένας (1)  Βιοπαθολόγος και ένας (1) Παιδίατρος. Πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός επικοινώνησε  ο ίδιος με τον κ. Μαρινάκη και τον ενημέρωσε ότι το αίτημα του σε μεγάλο βαθμό άρχισε να  υλοποιείται και ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Ήδη προκηρύχθηκαν σε πρώτη φάση δύο (2) θέσεις Καρδιολόγων, δύο (2) θέσεις Γενικών Ιατρών, μια (1) θέση Μαιευτήρα – Γυναικολόγου και μια (1) θέση Παιδιάτρου.

Ο συνδυασμός μας και ο κ. Μαρινάκης προσωπικά εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη γιατί απέδειξε για μια ακόμα φορά τη συνέπεια του απέναντι στο λαό των Μεγάρων και της Νέας Περάμου και ότι υπηρετεί το λαό επάξια από τη θέση ευθύνης που κατέχει σήμερα.

Ο συνδυασμός μας αισθάνεται δικαιωμένος για τους καρπούς που απέφεραν οι ενέργειες του π. Δημάρχου σε μια δύσκολη εποχή που ακούμε συνεχώς για απολύσεις. Σήμερα έχουμε τη χαρά να ακούμε για προσλήψεις ιατρών στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων και αυτό μας γεμίζει με χαρά και ικανοποίηση για τις προσπάθειες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η διοίκηση μας εργάστηκε εντατικά για το καλό και μόνο του τόπου. Η δικαίωση των προσπαθειών μας είναι και δικαίωση όλου του Μεγαρικού και Νεοπεραμιώτικου λαού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξιπτωτιστής μπλέχτηκε στα καλώδια της ΔΕΗ

Με εισήγηση αντιπολίτευσης προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του καλωδίου

“Ανακρίβειες επικίνδυνες για την υγεία και τη ζωή των μαθητών ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων”