ΠολιτικήΣημαντικότερα

Δήμος Μεγαρέων: “Πλήρες το πρόγραμμα του Δημάρχου Μεγαρέων την Κυριακή 23 Οκτωβρίου”

Ανακοίνωση – Δήμος Μεγαρέων: “Πλήρες το πρόγραμμα του Δημάρχου Μεγαρέων την Κυριακή 23 Οκτωβρίου”

Ημιμαραθώνιος “Στα χνάρια του Παυσανία”, εκδήλωση “100 χρόνια οινοποίησης” του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Μεγάρων, θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίων  Θεοδώρων στο κοιμητήριο Μεγάρων, εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μεγάρων

 

Το πρωί παρακολούθησε και απένειμε βραβεία στον 20ο ημιμαραθώνιο “Στα χνάρια του Παυσανία”, που είχε ματαιωθεί πέρσι και πρόπερσι λόγω των μέτρων για τον  κορονοϊό. Ο αγώνας ξεκίνησε, όπως πάντα, από την Ελευσίνα και συγκεκριμένα από το 2ο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ελευσίνας «Τάκης Βογιατζής» στις 9 το πρωί και, διασχίζοντας τη Νέα Πέραμο, τερμάτισε στα Μέγαρα, στο Δημοτικό Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών». Παράλληλα διοργανώθηκε και σκυταλοδρομία δύο ατόμων (2Χ10800). Με πάνω από 200 συμμετοχές, ήταν μια επιτυχημένη συνδιοργάνωση του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος», του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Άθλησης, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας (Π.Α.Κ.Π.Π.Α.), του Αθλητικού Ομίλου Μεγάρων και της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά & Νοτιοδυτικής Αττικής. Μετά το πέρας του αγώνα, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες έτρεξαν σήμερα στον 20ό ημιμαραθώνιο “ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ” (διαδρομή ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΜΕΓΑΡΑ), ο οποίος διεξήχθη και φέτος, μετά από δυο χρόνια διακοπής λόγω πανδημίας, με απόλυτη επιτυχία. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους που έλαβαν μέρος, και η συμμετοχή είναι νίκη, αλλά και σε όλους τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση του αγώνα.»

Ο Δήμαρχος στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Μεγάρων (Gerania Wines), ο οποίος γιόρταζε τα 100 χρόνια οινοποίησης με μια ανοικτή εκδήλωση στο χώρο του οινοποιείου του. Η εκδήλωση περιελάμβανε μια ποικιλία από δράσεις, όπως η οινογνωσία με συνοδεία τζαζ μουσικής και η επίσκεψη στο εκθετήριο του οινοποιείου, αντάξιες του παλαιότερου συνεταιρισμού της Ελλάδας. Ο Δήμαρχος χαιρέτησε την εκδήλωση με μια σύντομη ομιλία ενώ, μετά το πέρας της,  δήλωσε: «Με μια ωραία και πολύ επιτυχημένη εκδήλωση ο Αμπελουργικός Συνεταιρισμός Μεγάρων γιόρτασε στις εγκαταστάσεις του τα 100 χρόνια λειτουργίας του. Καλή και δημιουργική συνέχεια στον Συνεταιρισμό και στα μέλη του.»

Το απόγευμα, ο Δήμαρχος μετείχε στις εξ’ αναβολής εκδηλώσεις του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Μεγάρων. Συγκεκριμένα, στις 5 το απόγευμα παρευρέθη στα θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο κοιμητήριο Μεγάρων, που τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο, ενώ το βράδυ παρακολούθησε την ομιλία του πρώην Δημάρχου Χρυσοστόμου Σύρκου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, με θέμα “Η Παλαιά Διαθήκη στίς Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας”. Μετά τα θυρανοίξια, ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: «Έγιναν απόψε τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων στο κοιμητήριο Μεγάρων, ο οποίος κτίστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα και ανακαινίσθηκε προσφάτως με δαπάνες του ευεργέτη-δωρητή και επίτιμου δημότη Μεγάρων κ. Αθανασίου Μαρτίνου.»

 

Εκ του Γραφείου Επικονωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κι άλλες αλλαγές στον “Καλλικράτη”

Σπύρος Κορώσης: “Η αλλαγή είμαστε εμείς”

Ως 22 Απριλίου οι διορθώσεις στο Κτηματολόγιο Ν. Περάμου