Κοινωνία

Διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε ο Μητροπολίτης Μεγάρων & Σαλαμίνος

Τη διαβεβαίωση ακόμη ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια έδωσε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου ο νέος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος.

Μαζί με τους δύο επίσης νέους Μητροπολίτες Γρεβενών κ. Δαβίδ, και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ,παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Mε τον καταστατικό Χάρτη της Ιεράς Συνόδου της 9ης Ιουλίου 1852 καθιερώθηκε οι κληρικοί να δίνουν διαβεβαίωση, οι μεν Αρχιερείς στην αρχιερωσύνη τους οι δε άλλοι κληρικοί στην ιερωσύνη τους. Κατά την Διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αρχιερεύς θέτει το δεξί του χέρι στο στήθος και δίνει την υπόσχεση ότι θα τηρεί τους “Ιερούς Κανόνες” και τους Νόμους του Κράτους.

Η διαβεβαίωση, έχει ως εξής: «Διαβεβαιούμαι επί τη Αρχιεροσύνη μου ότι θα εκπληρώ τη θεία χάριτι τα αρχιερατικά μου καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως, τηρών απαρασαλεύτως τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς Κανόνας και τας ιεράς Παραδόσεις, διαδηλώ δε υπακοήν εις το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δικαιολογητικά χωρίς επικύρωση δέχονται 522 υπηρεσίες

138 νέα κρούσματα σήμερα στη Δυτική Αττική-3.616 σε όλη τη χώρα

Aleka Stamatiadi

Ο.Ν.ΝΕ.Δ.: Δράση για την προστασία από τον κορωνοϊό στα Λύκεια Μεγάρων-Ν. Περάμου

Aleka Stamatiadi