Ιδιαίτερη τιμή για το λάδι «Σταγόνα Ζωής Limited Reserve» που κέρδισε χρυσό βραβείο σε διεθνή διοργάνωση για την υψηλότερη περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες, το συστατικό με τις ευεργετικές ιδιότητες.
Η επεξεργασία του διεθνώς βραβευμένου πλέον ελαιολάδου γίνεται στο ελαιοτριβείο της «δικής μας» “Nikolaou Family”, με την ιδιαίτερη φροντίδα και απαιτούμενη συνέπεια ώστε να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα, που αναγνωρίστηκε τόσο από τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών όσο και από τη διεθνή διοργάνωση στην Ολυμπία.
Ακόμα, τις φαρμακευτικές ιδιότητες στο πικρό στη γεύση ελαιόλαδο, με την ελιά από την Γορτυνία που επεξεργάζεται στα Μέγαρα αναγνώρισε και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Οι επιστήμονες απέδειξαν πως συμβάλλει στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου και το ελαιοτριβείο παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή του ποιοτικού προϊόντος.
Το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, που παράγεται από συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς στην περιοχή κυρίως της Γορτυνίας και σε κάποια χωριά της Ορεινής Ολυμπίας, αποδείχθηκε επιστημονικά, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ότι λειτουργεί ευεργετικά συμβάλλοντας στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου. 25ml την ημέρα απέδειξαν πως είναι αρκετά για την άριστη λειτουργία της καρδιάς απ τα πειράματα με λάδι 500 πολυφαινολων.
Πρόκειται για την ποικιλία ελιάς με την τοπική ονομασία «Χωραίτικη», που καλλιεργείται στη Γορτυνία από τα χωριά της Καρύταινας μέχρι την περιοχή της Θέλπουσας και Κοντοβάζαινας καθώς και σε τμήμα της Ορεινής Ολυμπίας, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την πικρή γεύση του ελαιολάδου.
Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας απεδείχθη ότι το λάδι που παράγεται στην συγκεκριμένη περιοχή εμπεριέχει σε μεγαλύτερο ποσοστό από άλλα λάδια της χώρας, η οποία διαθέτει, σύμφωνα πάντα με τις επιστημονικές έρευνες, φαρμακευτικές ιδιότητες.
Η βράβευση του ελαιολάδου «Σταγόνας Ζωής» έγινε στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Ολεοκανθάλης και τα OLYMPIA HEALTH & NUTRITION AWARDS 2016 που έλαβε μέρος στο International Olympic Academy και απονεμήθηκε το Χρυσό Βραβείο για το Ελαιόλαδο “Σταγόνα Ζωής – Limited Reserve” για το υψηλότερο ποσό ολικών Φαινολών (3076 mg/kg) από τα 540 δείγματα από όλο το κόσμο που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό.
Αξίζει να σημειωθεί πως όχι μόνο ήταν το πιο υψηλό στον φετινό διαγωνισμό αλλά και το πιο υψηλό από τα 3000+ δείγματα που έχει αναλύσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2009 μέχρι σήμερα με την μέθοδο NMR του καθηγητή Προκόπιου Μαγιάτη στο τμήμα Φαρμακευτικής. H μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για την μέτρηση τον φαινολών για την χρήση του Ισχυρισμού Υγείας εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιβραβεύθηκε μια προσπάθεια που γίνεται από το 2010 μέχρι και σήμερα για να αναδείξουμε τα υγιεινά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου της περιοχής μας: την ορεινή Γορτυνία, και συγκεκριμένα της Ριζοσπηλιάς, Αρκαδίας όπου και ευδοκιμεί η συγκεκριμένη ποικιλία την οποία ανέδειξε το Συνέδριο ως την ελληνική ποικιλία με τις υψηλότερες ολικές πολυφαινόλες (μέσος όρος: 1700 mg/kg)
Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι το παγκόσμιο συνέδριο OLYMPIA HEALTH & NUTRITION AWARDS 2016 έλαβε χώρα στην Ολυμπία, καθώς άλλες χώρες παραγωγής ελαιολάδου όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Τυνησία έμειναν «πίσω»με το ελληνικό πικρό λάδι που επεξεργάζεται το ελαιοτριβείο Νικολάου, να κερδίζει σε ευεργετικές επιδράσεις.