Κοινωνία Σημαντικότερα

Αναμένεται να ξεκινήσει η επισκευή τοιχίων στη Βαρέα

Είναι η εικόνα της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Μεγαρέων, η πιο κοντινή παραλία, με μεγάλο μήκος, στα Μέγαρα, η Βαρέα, ένα σημείο συνάντησης, πεζοπορίας και ποδηλασίας, με ευθύνη των πολιτών, καθώς τα πεζοδρόμια και τα τοιχία στο πλάι του δρόμου προς την παραλία είναι άκρως επικίνδυνα αφού έχουν πέσει κυριολεκτικά με την πάροδο των ετών, παρά την αύξηση της επισκεψιμότητας και την λειτουργία καταστημάτων και καντινών τα τελευταία χρόνια.  Ο εξωραϊστικός σύλλογος Βαρέας «ο Άγιος Νικόλαος» έχει πιέσει στο έπακρον κάθε αρμόδια υπηρεσία που σχετιζόταν με την παραλία και τα πεζοδρόμια, καθώς εκεί «κολλούσε» κάθε φορά το έργο, στο ποιος ήταν ο αρμόδιος του έργου. Ο σύλλογος έχει έρθει σε επαφές με την περιφέρεια και την περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, με το Λιμενικό, με υπουργεία, εκτός από τον δήμο που εν τέλει δεσμεύθηκε με έγγραφο την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου ότι θα προβεί στην επισκευή του τοιχίου στον παραλιακό δρόμο Βαρέας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σταύρος Φωτίου απάντησε στο έγγραφο που κοινοποιείται στο σύλλογο και στον Συνήγορο του Πολίτη ενημερώνοντας ότι υπάρχει πρόβλεψη για κονδύλι ύψος 30.000 ευρώ και μετά την κήρυξη του δήμου σε καθεστώς εκτάκτων αναγκών μετά την πλημμύρα του Νοεμβρίου, θα ζητηθεί από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να εκδοθεί άδεια του έργου με συνοπτικές και άμεσες διαδικασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος απάντησε μετά από πολλές πιέσεις του συλλόγου και αφού έχουν παρέλθει χρόνια με το παραλιακό μέτωπο να βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση και να αναζητείται η αρμόδια αρχή εκτέλεσης του έργου. O Σύλλογος έχει ασχοληθεί με το θέμα σε τέτοιο βαθμό ώστε να υποβληθούν ερωτήσεις από βουλευτές στη βουλή και να ξεκαθαρίσει η αρμοδιότητα κατασκευής έργου.

Για την επισκευή των τοιχίων της Βαρέας χρειάζονται τρεις μελέτες, ακτομηχανική, περιβαλλοντική και στατική, για την κατάθεση φακέλου αδειοδότησης και κατασκευής του έργου . Έχουν ήδη γίνει επαφές και αναμένεται την επόμενη εβδομάδα συνάντηση για την αδειοδότηση του έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σινεμά στο Μουσείο: Απόψε το “απαγορευμένο” 1922 του Ν. Κούνδουρου

Aleka Stamatiadi

βίντεο: Έκθεση στο Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών της ΔΗΚΕΔΗΜΕ

Ξυλοδαρμός και ληστεία στο Νεκροταφείο