ΠολιτισμόςΣημαντικότερα

Αφιέρωμα στο Θωμά Μώλο στην Ν. Σμύρνη

Τα «Λαογραφικά των Μεγάρων» εκτίθενται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης και το Σύλλογο Ιμβρίων που διοργάνωσαν εκδήλωση – αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του αείμνηστου Μεγαρίτη Ζωγράφου, Γλύπτη και Χαράκτη Θωμά Μώλου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Τρίτη 12 Μαϊου, στον Εκθεσιακό χώρο του Δημοτικού Πολυχώρου Πολιτισμού  “Γαλαξίας”, στην πλατεία Νέας Σμύρνης και στην αίθουσα του Συλλόγου Ιμβρίων όπου εκτίθενται για μία εβδομάδα.

Πρόκειται για μία συλλογή 62 πινάκων (ακουαρέλες) με θέματα από τα ήθη και τα έθιμα και την κοινωνική ζωή των Μεγάρων και ένα γλυπτό,  που ο αείμνηστος ΘΩΜΑΣ ΜΩΛΟΣ τα έχει ΔΩΡΗΣΕΙ στο Δήμο Μεγαρέων από το έτος 2000 για να τοποθετηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Για τη ζωή και το έργο του Καλλιτέχνη μίλησε η Κα Αθηνά Σχινά, Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Κα Εύα Μελά, Ζωγράφος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και ο κ. Ιωακείμ Μπουτάρας, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας.

Επίσης μίλησαν οι συμπολίτες Κα Πόλυ Κολλιαλή, Συμβολαιογράφος και ο κ. Γιάννης Γκίκας, Δικηγόρος.

Παρόντες ύστερα από πρόσκληση του γιού του Καλλιτέχνη κ. Σπύρου Μώλου, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης  συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και η Αντιδήμαρχος αρμόδια για Πολιτιστικά του Δήμου Μεγαρέων  Κα Βανέσσα Μαυροειδή.

ekthesimolou

 

Χαιρετίζοντας την σπουδαία αυτή εκδήλωση ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στην αξία του έργου του ΘΩΜΑ ΜΩΛΟΥ,  δεσμεύτηκε ότι σύντομα ο Δήμος Μεγαρέων θα διαμορφώσει κατάλληλο χώρο και τα έργα αυτά του Δωρητή θα έλθουν στα Μέγαρα, όπως ακριβώς ήθελε και ο αείμνηστος Καλλιτέχνης.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλογές της Λίστας και του Κόμματος

Aleka Stamatiadi

Καύσωνας: Ανησυχία για τη μεγάλη διάρκεια και τις υψηλές θερμοκρασίες

Aleka Stamatiadi

Σχέδιο επιστροφής στην εργασία-μέρος 2ο