Γράφει η Νίκη Τσίγκρη,
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Καλό μήνα !
Ο Φεβρουάριος έφτασε .Αν και τελευταίος μήνα του χειμώνα , γεμίζει με χαρά την κουζίνα μας με εσπεριδοειδή , πράσινα φυλλώδη λαχανικά και με ένα φρέσκο άρωμα των μυρωδικών της εποχής!
Τα φρέσκα φρούτα του μήνα είναι τα μήλα -τα μανταρίνια -τα πορτοκάλια -τα γκρέιπφρούτ -τα λεμόνια και οι μπανάνες .
Τα φρέσκα λαχανικά του μήνα είναι το αβοκάντο-οι αγκινάρες-ο άνηθος- τα καρότα-το κουνουπίδι -τα φρέσκα κρεμμυδάκια -τα λαχανάκια Βρυξελλών – το λάχανο-ο μαιντανός -το μαρούλι-το μπρόκολο -τα παντζάρια -οι πατάτες- τα πράσα – τα ραδίκια-τα ραπανάκια -η ρόκα -το σέλινο- τα σέσκουλα -το σπανάκι -το φινόκιο και τα μανιτάρια