ΠολιτικήΣημαντικότερα

Εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων από τον Δήμο Μεγαρέων

Παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος, Φιλαρμονικής και πολυπληθούς αντιπροσωπείας Στρατού

Για πρώτη φορά εορτάζεται στην πόλη μας την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, την ημέρα της εορτής των Εσοδίων της Θεοτόκου, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, δηλώνει ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, ημέρα εορτής των Εισοδίων της Παναγίας Θεοτόκου και υπερμάχου Στρατηγού, που με την προστασία και τις ευλογίες της , το Ελληνικό Έθνος και ειδικότερα οι Ένοπλες δυνάμεις μας, κατέγραψαν σελίδες δόξας, ηρωισμού και μεγαλείου στα διάφορα πεδία των μαχών, γιορτάζουμε ταυτόχρονα  και την  “Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Οι Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις σήμερα, τελώντας υπό το βάρος της κληρονομιάς τους, συνεχίζουν με υπερηφάνεια την πορεία της υπευθυνότητας και της τιμής που χάραξαν οι πρόγονοί μας.

Πιστά προσηλωμένες στις αρχές της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, με την οργάνωσή τους, την υψηλή ενσυνείδητη πειθαρχία του προσωπικού, την άρτια κι επίπονη εκπαίδευση, αποτελούν αδιαμφισβήτητο παράγοντα ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης, στοιχεία απαραίτητα στον Ελληνικό λαό, προκειμένου να ασχοληθεί ανεπηρέαστος με τις διάφορες παραγωγικές και δημιουργικές του δραστηριότητες και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα όμως αποτελούν το φόβητρο κάθε ενδεχόμενου αντιπάλου,

ο οποίος πολύ καλά γνωρίζει, ότι θα πληρώσει ακριβά κάθε ένοπλη αναμέτρηση μαζί τους.

Η  γιορτή αυτή αποβλέπει σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας και τις διαταγές των Γενικών Επιτελείων, στην επισήμανση των αρετών της Ελληνικής Φυλής και κυρίως στην ¨Φιλοπατρία των Ελλήνων¨.

Διότι πιστεύουμε ότι η υπεράσπιση βωμών και εστιών από κάθε ξένη επιβουλή ήταν, είναι και πρέπει να είναι καθήκον κάθε Έλληνα..

Και αυτό αποτελεί ΑΡΕΤΗ.»

Με τις παραπάνω σκέψεις, αποφασίστηκε ο εορτασμός, παρουσία στρατιωτικού αγήματος και φιλαρμονικής, αντιπροσώπων στρατιωτικών αρχών και το πρόγραμμα την Παρασκευή έχει ως εξής:

  1. Γενικός Σημαιοστολισμός από την 8η πρωϊνή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου.
  2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου.
  3. Ώρα 08.30: Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ηρώων, στα Μέγαρα, με συμμετοχή Τμήματος απόδοσης τιμών και Στρατιωτική Μουσική.
  4. Ώρα 10.30: Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Μεγάρων και πανηγυρική Ομιλία. (πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό ώρα : 10.20 )
  5. Ώρα 10.50 : Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο από  το Δήμο Μεγάρων, Περιφέρεια  Δυτ. Αττικής, Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, Σύλλογο Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων Μεγάρων και λοιπούς φορείς.
  6. Τήρηση “ενός λεπτού σιγής”.
  7. Εθνικός Ύμνος.
  8. Ώρα 17.10 : Επίσημη υποστολή Σημαίας με συμμετοχή Τμήματος
  9. Αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου Νέας Περάμου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων

ΚΚΕ: Η εγκληματική πολιτική αποδεικνύεται και στην καταστροφική πυρκαγιά σε Σχίνο – Αλεποχώρι

62.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση για τη “Μεγάρων γη”: Ερωτήματα της αντιπολίτευσης