Κοινωνία

Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων: Ομιλία με θέμα “Ναρκισσισμός και Γυναικοκτονίες”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων την Τετάρτη 22 Μαρτίου στην αίθουσα το Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων με βασικούς ομιλητές την κα Ελένη Μυλωνοπούλου κλινική Σύμβουλο Ψυχικής Υγειας-Ψυχοθεραπεύτη, MSc Σύμβουλος Ψυχοθεραπείας και Γνωσιακή και Συμπεριφοριστική Θεραπεία και Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία., και τον κο Γεώργιο Τσούκαλη Ιδιωτικό Ερευνητή και Διευθυντή Πολιτισμού UNESCO Πειραιώς και Νήσων με θέμα “Ναρκισσισμός και Γυναικοκτονίες”.

Η κα Ελένη Μυλωνοπούλου ανέφερε τα παρακάτω στην ομιλία της και τα οποία επιβεβαιώνει όπως παρακάτω :

Όπως γράφει ο Stephen Johnson, ναρκισσιστής είναι κάποιος που έχει θάψει την έκφραση του πραγματικού του εαυτού ως απάντηση σε πρόσφατα τραύματα και την έχει αντικαταστήσει με έναν υψηλά ανεπτυγμένο και ικανοποιητικό εαυτό.

Αυτό εμφανίζεται σαν κάτι μεγαλειώδες απέναντι στους άλλους και έχουν μία αίσθηση υπερτατου μεγαλείου.

Ο Φρόιντ θεώρησε το ναρκισσισμό σαν ένας στάδιο  ανάπτυξης που είτε οδηγούσε τελικά στην Λιβιδινικη εμπλοκή ,δηλαδή την διαδικασία αφομοίωσης με τους άλλους και το αντικείμενο αγάπης ,είτε σηματοδοτούσε μία επιστροφή  πάλι πίσω στο εγώ .

Αργότερα  ο Kernberg τόνισε  την αντίφαση ανάμεσα στην διογκωμένη αυτοεικόνα του Νάρκισσου και στην υψηλή του ανάγκη για αγάπη και θαυμασμό.

Παρατηρησε επίσης ότι η ναρκισσιστές ασθενείς συχνά αποτυγχάνουν να  αναπτύξουν την ικανότητα να εμπιστεύονται και να βασίζονται σε άλλους σε αντίθεση με τις προφανείς ενδείξεις της εξάρτησης τους.

Είναι απόλυτα φυσικό κάποιος να νιώθει λίγο ναρκισσισμό πολλές  φορές στη ζωή του.

Κάτι  τέτοιο δε σημαίνει ότι έχει ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας.

Αυτα τα μικρά ναρκισσιστικά στοιχεία που  έχουν πολλοί άνθρωποι σε κάποιες περιόδους της ζωής τους ειναι ένα μικρό κομμάτι της προσωπικότητας τους και  αυτό μπορεί να αποτελεί ένα χαρακτηριστικό μιας υγιούς προσωπικότητας.

Η ανάγκη να προοδεύεις στη ζωή σου ,να είσαι όμορφος ,να είσαι επιτυχημένος, να έχεις την αγάπη των γύρω σου και να είσαι σημαντικός μέχρι να σημείο είναι  απόλυτα φυσικό.

Όταν αυτά δεν αποτελούν εμμονές και δεν είναι σταθερά σε διάρκεια τότε δεν είναι ένδειξη ναρκισσιστικής διαταραχής προσωπικότητας.

Μπορει να θεωρηθεί μία ναρκισσιστική συμπεριφορά σε κάποιο κομβικό σημείο της ζωής σου ,αλλά διαφέρει πάρα πολύ από την καθαυτό ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας .

Πρέπει  να τονίσουμε ότι αν κάποιος έχει υψηλή αυτοεκτίμηση ,υψηλή αυτοπεποίθηση, έχει δυναμισμό, είναι ικανός ,ειναι επιτυχημένος, έχει ομορφιά ,εξωτερική εμφάνιση, δεν μιλάμε ότι έχει  ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας 

Αυτο είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει σαφές .

 Η ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας είναι τόσο σύνθετο θέμα που προκαλεί μεγάλο ψυχικο πόνο στις διαπροσωπικές σχέσεις στην καθημερινή ζωή και στην ευτυχία του πάσχοντος.

Αναπτύσσεται  αρκετά νωρίς στη ζωή , γύρω στην εφηβεία και βέβαια μετά από την ενηλικίωση γίνεται ολο και πιο ξεκάθαρη η συμπεριφορά που έχει το άτομο αυτό.

Η διαταραχή  το κάνει να είναι δύσκολο να συνυπάρχει με άλλα άτομα γιατί κάνει τη ζωή τους ανυπόφορη.

Αυτο το άτομο είναι εγωκεντρικό, το απασχολούν τα δικά του θέλω ,κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τα θέλω του και τους στόχους του ,έχει πάντα προβλήματα με τα οικονομικά από την εργασία του ,στις σχέσεις του βρίσκει κάποιο εμπόδιο ότι δεν τον γεμίζουν, πολλές φορές είναι επιρρεπής  σε εθισμούς, ενεργεί αλαζονικά ,φαίνεται ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση αλλα πάντοτε παλεύει με την χαμηλή αυτοεκτίμηση του ,είναι αλαζόνας ,νομίζει ότι είναι ανώτερος όλων των άλλων ,θεωρεί ότι έχει δικαίωμα στα πάντα και τους πάντες ,όμως μέσα του νιώθει ανασφαλής ,κενός και πολύ λίγος.

Σύμφωνα με το DSM 5 της Αμερικανικής  ψυχιατρικής ένωσης ,υπάρχουν  κάποια συμπτώματα της ναρκισσιστικής προσωπικότητας.

Έχει φαντασιώσεις ανωτερότητας και τελειότητας.

Φαντασιώνεται  ότι αξίζει περισσότερο από τον καθένα ,φαντασιώνεται υπέρτατο μεγαλείο ,απεριόριστη δύναμη ,είναι μεγαλομανής και αλαζόνας έχει φτιάξει μια ιδανική εικόνα του εαυτού του και αυτό για να ξεφύγει μέσα από το δικό του θέατρο από το έντονο συναίσθημα της ανασφάλειας που τον διέπει, συνέχεια μιλάει για τον εαυτό του και τονίζει πόσο μοναδικο πλάσμα είναι, ψεύδεται συνέχεια προκειμένου να φτιάξει ιστορίες ιδιαιτερότητας και μοναδικότητας ,πάντοτε αρέσκεται να κάνει παρέα με ανθρώπους που είναι κάπως ανώτεροι από αυτόν, πάντοτε χρειάζεται την αποδοχή και τον έπαινο, χρειάζεται καθημερινά το θαυμασμό.

Ειναι αδύνατον να ασκηθεί κριτική επάνω του γιατί όσους το κάνουν τους φθονεί Θεωρεί  ότι έχει περισσότερα δικαιώματα, ότι έχει περισσότερα προνόμια και ότι  όλοι πρέπει να συμμορφώνονται βάσει των απαιτήσεων  του.

Ειναι ένα άτομο χειριστικο,έχει τακτική χειραγώγησης ,εκμεταλλεύεται τους άλλους,τους θεωρεί τα βασικά του εργαλεία για να πετύχει πάντα τους στόχους του

Θέλει  πάντα να είναι ο νικητής …

Πολυ βασικό είναι ότι το άτομο με ναρκισσιστική διαταραχή έχει  έλλειψη ενσυναίσθησης ,δηλαδή δεν μπορεί να κατανοήσει τα συναισθήματά των άλλων, ούτε να μπει στη θέση τους ,άρα υπάρχει έλλειψη οίκτου προς όλους τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που βιώνουν.

Είναι  ζηλιάρης, μνησίκακος  και καχύποπτος ,ζηλεύει πάντα τις επιτυχίες των άλλων και θέλει να τους καταστρέψει .

Είναι επιρρεπής σε εθισμούς (αλκοόλ,ουσίες κλπ)

Θεωρει τους άλλους γύρω του ανάξιους ,απαράδεκτους ,γελοίους γιατί όπως αναφέραμε τους περιφρονεί όλους.

Είναι  επιδειξιομανής, επιθετικός, απαιτητικός, στην εξωθεν κοινωνία φαίνεται ότι είναι ο καλός ,ο έξυπνος  ο πετυχημένος, αλλά πίσω από αυτή την ψευδή εικόνα υπάρχει ανασφάλεια ,απομόνωση ,άγχος,φόβος, θυμός, νευρικότητα.

Όσον  αφορά τώρα την σχέση με την σύντροφό του ,από την πρώτη στιγμή που τον γνωρίζει ενθουσιάζεται, γοητεύεται γιατί  είναι ιδιαίτερα ελκυστικός ,ιδιαίτερα ευγενικός ,ιδιαίτερα τρυφερός και σίγουρα θα τον λατρέψει.

Κανουν στο «θύμα» τους ένα love bombing ,το ερωτεύονται τρελά αμέσως και συνήθως ζητούν να δεσμευτούν  γρήγορα.

Όμως  αυτή η αρχική αγάπη και δέσμευση δεν διατηρούνται για πολύ και αυξάνονται όλες οι εγωκεντρικές συμπεριφορές.

Ετσι λοιπόν έχει ,χωρίς εσύ να το καταλάβεις, το θαυμασμό που τόσο επιθυμεί.

Σιγα σιγά όμως ότι  σε έλκυε  άρχικά ,θα μετατραπεί σε τακτική χειραγώγησης μόνο και μόνο για το όφελος του.

Ειναι αδύνατον να δημιουργήσει  μία υγιή συντροφική σχέση .

Οταν βρίσκεται κάποιος σε μια τέτοιου είδους σχέση πρέπει να γνωρίζει ότι στην πορεία όλη αυτή η μαγεία και η γοητεία της γνωριμίας θα μετατραπεί σε μία κατάσταση ερεβώδη ,σε μια απομόνωση από φίλους από οικογένεια από όλους όσους νοιάζονται  και τότε το θύμα είναι παγιδευμένο σε ένα τούνελ χωρίς τέλος και χωρίς φως.

Υπάρχει  μία συνεχής κακοποίηση συναισθηματική, ψυχολογική ,λεκτική ,ελεγκτική και σωματική .

Ειναι τέτοιου είδους η χειραγώγηση και η διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων που σε κάνουν να αμφιβάλλεις για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Αυτή η τεχνική λέγεται gaslighting και είναι μια  μέθοδος ψυχολογικής χειραγώγησης της οποίας ο στόχος είναι η σπορα αμφιβολιών ,έτσι ώστε να μην είναι βέβαιο το άτομο για την δική του μνήμη ,την αντίληψη για την λογική.

Εφαρμόζουν τριγωνοποιηση δηλαδή προσπαθούν να βρουν τρίτους για συμμάχους γιατί έξω από όλες τις πόρτες, όλοι πιστεύουν ότι η οικογένεια του ναρκισσιστη είναι τελεια,αλλα από μέσα ζεις μια κόλαση μαζί του.

Ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα είναι όταν  το άτομο με τον παθολογικό ναρκισσισμό δεν εξιδανικεύεται από το «θύμα» του ,δηλαδη από τη σύντροφό του .

Τότε νιώθει τεράστια οργη γιατί βιώνει την μη εξιδανίκευση σαν μια δολοφονική επίθεση απέναντι στο εγώ που διατηρεί στην φαντασία του.

Δεν μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με μία αρνητική εικόνα που έχει ασυνείδητα για τον εαυτό του και η μόνη λύση είναι να επιτεθεί στους άλλους με τον πιο σκληρό και βάναυσο τρόπο ,με αποτέλεσμα να διαλυθεί κάθε σχέση.

Αυτός  είναι ο λόγος που τα άτομα με ναρκισσιστική προσωπικότητα επιλέγουν ερωτικούς συντρόφους που έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και δέχονται την υποτίμηση και την τιμωρία γιατί δημιουργείται συνεξαρτητικη σχέση.

Ο θύτης πάντα όταν  κακοποιει το θύμα το καθιστά υπεύθυνο ότι εκείνο φταίει που τον έφερε σε τέτοια θέση.

Ο ναρκισσιστης λέει πάρα πολλά ψέματα ,εκμεταλλεύεται το θύμα του,συμπεριφέρεται επιθετικά ,εκφοβίζει συνέχεια ,απειλει συνέχεια, με αποτέλεσμα το θύμα εξουθενώνεται ,μηδενίζεται σαν προσωπικότητα και σιγά-σιγά διακατέχεται από ένα φόβο.

Αλλοιωνεται η προσωπικότητα του ,αλλοιώνεται η συμπεριφορά του ,φοβάται για το καθετί ,γιατί το καθετί που θα πει ή θα πράξει μπορεί να πυροδοτήσει την έκρηξη και την οργή του Νάρκισσου.

Πρεπει όμως  να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ρίζες του Νάρκισσου πίσω από αυτη τη διαταραχή προσωπικότητας.

Πίσω από κάθε αποκλίνουσα συμπεριφορά ψάξτε τους γεννήτορες ,διότι πάντοτε πρέπει να ψάχνουμε τι χαρακτηρίζει το περιβάλλον της παιδικής ηλικίας των ανθρώπων με ναρκισσιστική προσωπικότητα .

Το περιβάλλον τους λοιπόν ,το χαρακτηρίζει κατά την παιδική ηλικία μοναξιά και απομόνωση ,ανεπαρκή όρια ,αποδοκιμασίες  από τους γονείς εκμετάλλευση και χειραγώγηση από τους πρώτους φροντιστές.

Οι πρώτοι φροντιστές λοιπόν μαθαίνουν το παιδί να μην έχει ενσυναίσθηση ,να μην έχει συναισθήματα ,να μην έχει συναισθηματικό συντονισμό.

Το παιδί αναρωτιέται πάντα αν το αγαπά ο γονιός του και βιώνει απουσία αποδοχής και συναισθηματικής προσκόλλησης.

Σχεδόν  πάντα έχουμε και μία μητέρα με ναρκισσιστική προσωπικότητα ή ένα πατέρα που ασκεί η κακοποίηση στην μητέρα.

Το παιδί λοιπόν αυτό μεγαλώνει μέσα σε χειριστική ,ελεγκτική και κακοποιητική οικογένεια .

Πολλές φορές έχουμε ένα πατέρα απόμακρο, παθητικό και βάναυσο .

Πολλά  άτομα με ναρκισσιστική προσωπικότητα κάποτε μπορεί να ήταν χαρισματικά παιδιά ,να ήταν ώριμα ,όμορφα, έξυπνα, όμως ο ένας ή και οι δύο γονείς τους πίεζαν μέσα από αυτή την προσωπικότητά τους με τρόπο που αντανακλούσε πάντα θετικά στο γονέα γιατί ο γονέας ήθελε πάντα να παίρνει το θαυμασμό, το ενδιαφέρον και την προσοχή ,διαφορετικά αγνοούσε το παιδί και το υποτιμούσε.

Τα παιδιά αυτά λοιπόν ένιωθαν μια συνεχή αγωνία να προσπαθούν να αποδείξουν και να επιδείξουν τα χαρίσματα τους για να λάβουν αυτό το πολυπόθητο μπράβο από το γονιό ,επειδή φοβόντουσαν ότι αν σταματούσαν αυτή την προσπάθεια ,ο γονέας δε θα ενδιαφερόταν  πια για το παιδί .

Παντα λοιπόν είχαν μία εσωτερική σύγκρουση η οποία δημιουργούσε τα πιο περίπλοκα συναισθήματα που δεν μπορούσαν τα παιδιά αυτά να επεξεργαστούν .

Μια άλλη αιτία κατά την παιδική ηλικία μπορεί να είναι η κοινωνική απόρριψη ή η αποξένωση από τους συνομήλικους τους.

Κάποιοι  άνθρωποι ως παιδιά μπορεί να έπαιρναν αυθεντική αγάπη και προσοχή από το σπίτι τους αλλά να απορρίπτονταν συστηματικά από άλλα άτομα εκτός οικογένειας, να ήταν λιγότερο δημοφιλείς ,να μην είχαν κάποιο ταλέντο σε δραστηριότητες που ήταν αποδεκτές από τα συνομήλικα παιδιά και έτσι λοιπόν αυτά τα άτομα σιγά-σιγά ανέπτυξαν έναν συγκεκαλυμμένο ναρκισσισμό για να φαίνονται ευχάριστα στους άλλους.

Ο ναρκισσιστής ποτέ δε δέχεται κριτική ,οι κανόνες δεν ισχύουν για το ναρκισσιστή ,ο ναρκισσιστής ποτέ δεν κάνει λάθος ,ο ναρκισσιστής δεν αναλαμβάνει ποτέ καμία ευθύνη .

Όταν  ένας ναρκισσιστής σε απορρίπτει σημαίνει πάρα πολύ απλά ότι δεν μπορεί να σε χειραγώγησει  ανεξάρτητα από την κακοποίηση που ασκούσε ,το θύμα του είχε μεγάλες αξίες έχει αυτοπεποίθηση ,αυτοεκτίμηση ,οπότε το θύμα γίνεται ένας καθρέφτης για την δυσλειτουργία του.

Οι ναρκισσιστές χειραγωγούν τα άτομα που δεν είναι σίγουρα για τον εαυτό τους, που δεν αγαπούν τον εαυτό τους ,γιατί κι αυτά από την παιδική τους ηλικία δεν πήραν αγάπη και απέκτησαν συναισθηματικές ρωγμες και μια ζωή απεγνωσμένα προσπαθούν να βρουν την αγάπη .

 

Η σχέση με έναν ναρκισσιστη όπως είπαμε έχει ολέθριες επιπτώσεις και μπορεί να φτάσει και στην πρόκληση ακραίων  συναισθημάτων ,σωματικών τραυματισμών,αυτοκτονιών και τέλος να προκαλέσει την πλήρη ψυχική κατάρρευση του θύματος ή την οικονομική του καταστροφή .

Τα άτομα με ναρκισσιστική διαταραχή είναι ειδικοί της ψυχικής κακοποίησης και του ψυχολογικού χειρισμού και αυτό γιατί το τονίζω για μια ακόμα φορά δε διαθέτουν ενσυναίσθηση.

 

Ο νάρκισσος επισης αν θέλει να τιμωρήσει το θύμα του ασκεί επάνω του την τιμωρητική σιωπή κάτι που μπορεί να φτάσει τον άλλον στα όρια της απόγνωσης.

Ο νάρκισσος είναι ένα θέμα με πολλές και επικίνδυνες προεκτάσεις και αυτό γιατί στα θύματα δημιουργεί το ναρκισσιστικό τραύμα και είναι πάρα πολύ δύσκολο να επουλωθεί το τραύμα αυτό όταν το θύμα είναι ακόμα μαζί του.

 

Όταν ένας νάρκισσος χάνει τον έλεγχο επάνω στο θύμα , πρέπει το θύμα να είναι προετοιμασμένο. Υπάρχουν  μερικά πράγματα που λέει ο  ναρκισσιστης για να επαναφέρει το θύμα και να μη το αφήσουν  να ελέγξει τον εαυτό του.

 

Οταν ένας νάρκισσος ξέρει ότι τον έχει καταλάβει το θύμα τότε προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δεσμό τραυματισμού ,δηλαδή μια σειρά τοξικών συμπεριφορών, έτσι δημιουργούν ένα μοτίβο χειριστικων συμπεριφορών που γιαυτούς είναι φυσιολογικο .

Εαν δεν ειστε προσεκτικοί θα καταλήξετε να δεθείτε με ένα τρόπο που δεν θα μπορείτε να επιτεθείτε ,θα χρησιμοποιήσουν κάθε κόλπο για να σας στραγγίσουν ψυχικά ,όταν ξέρει ότι έχετε καταλάβει ποτέ δεν θα παραδεχτεί την αλήθεια, θα καταθέσει πολλές ψευδείς κατηγορίες, θα πει πράγματα που δεν είπατε …

Χρειάζεται  μεγάλη προσοχή για να μην αρχίσετε  να πιστεύετε ότι κάνετε λάθος.

Χρησιμοποιει προβολή ,παίζει με την συναισθηματική σας κατάσταση,θα χρησιμοποιήσει όλα τα τεχνάσματα για να σας λεηλατήσει ,είναι τρομερά επίμονος μέχρι να υποχωρήσετε και μέχρι να ζητήσετε ΣΥΓΝΩΜΗ γι’ αυτό που δεν κάνατε…

Θα ήθελα να τονισω ότι για να γλυτώσεις από την οργή ενός Νάρκισσου δεν πρέπει να φέρεσαι με οργή ,ο νάρκισσος καθρεφτίζεται σε σένα, σε θεωρεί προέκταση του.

Αν θέλεις να γλυτώσεις μέσα  σε μία δύσκολη κατάσταση και επικίνδυνη για την σωματική σου ακεραιότητα τότε μην πας αντίθετα με το Νάρκισσο ,ζητάς συγνώμη και πες του οτι τον καταλαβαίνεις …

Επειδή ο Ναρκισσος εκδικείται όταν καταλάβει ότι θες να τον εγκαταλειψεις ,καλό είναι να ζητάτε πάντα επαγγελματική βοήθεια για  να μπορέσετε να διαφύγετε .

Δεν σταματουν να ασκούν δύναμη και έλεγχο επάνω σας όταν καταλάβουνε ότι έχουν ξεγυμνωθεί μπροστά σας και μπορεί να είναι αποφασισμένοι  να πάρετε το μάθημα σας και αυτό γιατί έχουνε πάντα την αίσθηση του δικαιώματος πάνω στο θύμα τους και ο δεύτερος λόγος είναι ότι πιστεύουν ότι το αξίζει το θύμα του .

Οπότε σ’ αυτή την περίπτωση είστε μπροστά σε πολύ σκληρές συμπεριφορές.

Για να αφήσετε οριστικά τον  ναρκισσιστή πρέπει να συγκεντρώσετε θάρρος να παραμείνετε δυνατή μέχρι το τέλος και να ζητήσετε  βοήθεια.

Το σημαντικότερο είναι να συνδεθείτε ξανά με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Χρειάζεται  πάρα πολύ μεγάλη  προσοχή γιατί ενώ σχεδιάζετε την διαφυγη σας, δεν πρέπει ποτέ να το μάθει ο νάρκισσος ,ως εκτούτου λοιπόν εάν ετοιμάζεστε  να τον  αφήσετε ,πρώτα να  βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό σύστημα υποστήριξης που σας υποστηρίζει,

Σας στηρίζει και σας παρέχει ΑΣΦΑΛΕΙΑ για τη σωματική σας ακεραιότητα και ύστερα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια για να θεραπεύεσετε το τραύμα σας.

Ο κος Τσούκαλης μίλησε για πολλά περιστατικά από την πολυετή εμπειρία του στην έρευνα τέτοιων υποθέσεων και με ποιο τρόπο ο θύτης κρύβει την όλη αλήθεια από τους γύρω του, τις αρχές και τον κοινωνικό του περίγυρο , προσπαθώντας να περιγελάσει τους πάντες.

 

Στην εν λόγω εκδήλωση τιμήθηκε με τιμητική πλακέτα και προς ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την ανιδιοτελή προσφορά του ο κος Εμμανουήλ Λουκάς που διέθεσε δωρεάν το ακίνητο του προς τον Σύλλογο Επιστημόνων  προκειμένου να στεγαστούν τα γραφεία του Συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Πανελλήνιο Συνέδριο Συντηρητών Αρχαιοτήτων ο Χρ. Μιχάλαρος

Σωτήρια η συνεχής επαγρύπνηση της Πυροσβεστικής

Ανοίγουν τη Δευτέρα λιανεμπόριο, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

Aleka Stamatiadi