Πρόταση για ενημερωτική καμπάνια των πολιτών πρότεινε ο Κλεάνθης Βαρελάς
Στο θέμα για τον καθορισμό ανταποδοτικού τέλους σήμανσης ζώων συντροφιάς για το έτος 2019, στο δημοτικό συμβούλιο, αναδείχθηκε και το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας λόγω των αδέσποτων ζώων.
Χαρακτηριστικά, παίρνοντας το λόγο ο Κλεάνθης Βαρελάς τόνισε ότι ελάχιστα λογικά είναι τα ποσά που αποδίδονται στο δήμο από τη σήμανση των δεσποζόμενων ζώων με συνέπεια την ασυδοσία με την πληθώρα αδέσποτων ζώων. Υπενθύμισε τις προτάσεις που έχει κάνει από το 2015 για τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων προτείνοντας αυτή τη φορά να γίνει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για να μειωθούν τα αδέσποτα ζώα.
Από την πλευρά του ο Γ. Μαρινάκης καταψήφισε ζητώντας να συμπεριληφθούν όλα τα ζώα στην καταγραφή, όπως οι πάπιες και οι γάτες.
Είναι εκατοντάδες τα δεσποζόμενα ζώα αλλά και τα τσοπανόσκυλα, αν δε γίνεται αυτό σωστά έχουμε τη μεγάλη έξαρση των αδέσποτων. Θέλουμε πολύ καλή καμπάνια για να μπορέσει ο κόσμος να τσιπάρει τα ζώα, αποσπασματικές ενέργειες, στειρώσεων κλπ έχουμε κάνει κι εμείς έχουν κάνει κι οι προηγούμενοι στειρώσεις. 29 καταγραφές δεσποζόμενων ζώων στο δήμο για το 2018 είναι ντροπή για το δήμο. Έχω κάνει τέσσερις προτάσεις. Αφού είστε εσείς οι κ.κ. Φυλακτός και Δήμας εντεταλμένοι του δημάρχου πρέπει να κάνετε κάτι, να κάνετε κάτι ολοκληρωμένο και όχι αποσπασματικό.
Επί της παρούσας διοίκησης η ΔΗΚΕΔΗΜΕ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Σπύρος Κορώσης έχει κάνει στειρώσεις ζώων με ιδίους πόρους της δημοτικής επιχείρησης και συνολικά στειρώθηκαν 170 σκυλιά: Η προηγούμενη διοίκηση έκανε στειρώσεις με χορηγίες που η αντιπολίτευση σε άλλα θέματα κατέκρινε τις χορηγίες. Το θέμα αφορά δεσποζόμενα ζώα που στειρώνονται και όχι αδέσποτα». Οι στειρώσεις είναι σίγουρα ένα μέτρο, όμως δεν αποτελεί το μοναδικό, το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων με αρκετά περιστατικά επιθέσεων σε παιδιά και ενήλικες.