Πολιτική

Παν. Παππά: Απάντηση σε έγγραφο διαμαρτυρίας συλλόγου Αγ. Παντελεήμονα Βλυχάδος

Σχετικά με δημοσίευμα του συλλόγου Αγ. Παντελεήμονα Βλυχάδος, περί ‘διακρίσεων’ και ‘αποκλεισμού’του από τα προγράμματα βοήθειας ευπαθών ομάδων της Αντιπεριφέρειας Δυτ. Αττικής, θα ήθελα να αποσαφηνίσω τα εξής, μιας και γίνεται αναφορά στο όνομά μου.

Αρχικά θα ήθελα όχι μόνο σαν περιφ. σύμβουλος αλλά και σαν εθελόντρια, να ευχαριστήσω το σύλλογό σας, που αναγνωρίζει οτι γίνονται ‘θαυμαστές προσπάθειες σε επίπεδο αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες’ στη Δυτ. Αττική. Αυτό άλλωστε το αναγνωρίζουν όλοι.

-Τις ευθύνες για τη ΜΗ συμμετοχή του συλλόγου σας στα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας, να την αναζητήσετε στον εσωτερικό τρόπο λειτουργίας σας, στις δικές σας μεροληψίες και επιλεκτικότητες, πριν τις μεταβιβάζετε σε άλλους. Η άγνοια δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος.

α)Παρακαλώ να αναφέρεται με ποιό έγγραφο (αρ.πρωτοκ.), αιτηθήκατε επισιτιστική αρωγή για ευπαθής ομάδες από την ΠΕΔΑ και αυτή αδιαφόρησε ή αρνήθηκε.

β)Όλες οι συλλογικότητες που λαμβάνουν βοήθεια έχουν καταθέσει γραπτό αίτημα με τα απαραίτητα στοιχεία, όπως αριθμός οφελούμενων οικογενειών, κλπ.

γ)Ανέτρεξα ως και σε έγγραφο που είχατε καταθέσει όχι ως σύλλογος, αλλά ως μέλος ομοσπονδίας συλλόγων που ανήκετε και δεν βρήκα αίτημα για επισιτιστική βοήθεια ευπαθών ομάδων.

δ)Με τους περισσότερους συλλόγους στη Δυτ. Αττική, έστω και περιστασιακά, είχαμε τη τύχη να βρεθούμε σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις τους ,για να ανταλλάξουμε απόψεις τόσο για τα προβλήματα της περιοχής τους όσο και για θέματα αλληλεγγύης εάν υπήρχαν.

Δεν ενθυμούμαι ο ‘μεγαλύτερος’ όπως αυτοαποκαλείσθαι σύλλογος της Νέας Περάμου στα πλαίσια των αμφίδρομα καλών σχέσεων με το β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκισης να έχει απευθύνει κάλεσμα σε κάποια δραστηριότητά του (αν υπήρξε), έτσι ώστε να μας δωθεί η ευκαιρία να αναπτύξουμε ΕΜΕΙΣ τις δυνατότητες που υπάρχουν στο τομέα της αλληλεγγύης.

ε)Παρ’ολα αυτά, 2 συλλογικότητες της περιοχής που χωρικά βρίσκονται δεξιά και αριστερά σας σε απόσταση μικρότερη των 1500μέτρων μεταξύ τους,με δική τους πρωτοβουλία και ακολουθόντας τις τυπικές διαδικασίες, εντάχθηκαν στα προγράμματα. Πρόκειται για τους ”Ανάπτυξη και Πρόοδο”(μέλος της ομσπονδίας που ανήκετε και εσείς) και ”Σύλλογο γυναικών Νέας Περάμου”. Ετσι καλύπτεται το μεγαλύτερο κομμάτι της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα.

στ)Θέλω να εκφράσω την αδυναμία της σκέψης μου, για ΤΟ ΛΟΓΟ της παραπάνω διαμαρτηρίας. Θεωρώ οτι ήταν απλά μια άτυχη στιγμή για τον κατά τα άλλα ιστορικό σύλλογο, όταν όλα θα μπορούσαν να είχαν επιλυθεί με την στα όρια του γελείου ερώτηση, ”Τι πρέπει να κάνουμε για να ενταχθούμε στα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας”!!

Επειδή όμως για μας η αλληλεγγύη δεν είναι και θα πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης κι αυτή είναι η διαφορά μας με κάποιους, αλλά συνδετικός κρίκος για την ευημερία της περιοχής μας μέχρι να βγούμε από το τούνελ της λιτότιτας (σύντομα εύχομαι),υπάρχει από πλευράς μας πάντα ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για θέματα στήριξης ευπαθών ομάδων και όχι μόνο.

Παναγιώτα Παππά

Περιφ. Συμβ. Δυτ. Αττικής

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπύρος Τσιούνης: “Η Λενιώ του Κωνσταντογιωργάκη έταζε προίκα”

Aleka Stamatiadi

Δήλωση Γ. Κώτσηρα

Κλ. Βαρελάς: «Η επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας είναι η απόδειξη ότι όλοι μαζί μπορούμε»