ΑθλητισμόςΣημαντικότεραΣυνεντεύξεις

Mίμας: “Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”

 

συνέντευξη στον Αποστόλη Πάνο

ΑΟ Μίμας – Μικρασιατική. Ένα μικρό ποδοσφαιρικό «θαύμα» που έλαβε χώρα την φετινή σεζόν στα Μέγαρα. Και συγκεκριμένα στο Μελί, τον προσφυγικό συνοικισμό της πόλης, που δεκαετίες τώρα ζει και αναπνέει για την «στρογγυλή θεά». Αυτή η αγάπη λοιπόν για το ποδόσφαιρο, στάθηκε ικανή για να προκύψει μια νεοσύστατη ομάδα. Μια ομάδα που θ’ αποτελούταν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από γηγενείς ποδοσφαιριστές και θ’ αντιπροσώπευε τις τωρινές, αλλά και τις χαμένες πατρίδες. Ένα σύλλογος που προϋπήρχε, αλλά «αναγεννήθηκε» απ’ τις στάχτες της φωτιάς του Ήφαιστου και την… λολάδα δυο ποδοσφαιριστών. Μπολιάστηκε με αγάπη και κατάφερε στην παρθενική του συμμετοχή σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα να κατακτήσει πρωτάθλημα και άνοδο μαζί!

Για την μεγάλη φετινή προσπάθεια του ΑΟ Μίμας – Μικρασιατική, μίλησαν στην έντυπη έκδοση της «Ε» ο πρόεδρος Μανώλης Κάμπαξης, ο προπονητής Χάρης Κουστέρης και ο αρχηγός και «σημαία» του συλλόγου, Γιώργος Καραμπλάκας.

Πως πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε αυτή την προσπάθεια. Η ομάδα υπήρχε, αλλά ποτέ δεν είχε πάρει μέρος σε επίσημους αγώνες. Ποια ήταν η αφορμή, το έναυσμα για να το πράξετε;

Μανώλης Κάμπαξης: «Εμείς για να αποτυπώσουμε ακριβώς την αλήθεια, σχεδόν την βρήκαμε έτοιμη από δύο παιδιά που ξεκίνησαν την διαδικασία. Πάντα τα νεαρά παιδιά, ο ενθουσιασμός των νεαρών παιδιών τους οδηγεί να κάνουν πιο παράτολμα πράγματα, τα οποία οι πιο μεγάλοι τα βρίσκουμε πιο δύσκολα. Έτσι λοιπόν δύο παιδιά της ομάδας, ο Μπάμπης Χατζόπουλος και ο Στέφανος Φουρνάρης αποφάσισαν κάποια μέρα να γράψουν –  χωρίς να έχουν την έγκριση τους  – άτομα σ’ ένα καταστατικό και να τα πάνε σ’ ένα δικηγόρο.  Όταν μετά από κάποιο διάστημα πήρε έγκριση η ομάδα, χωρίς να ξέρουμε επαναλαμβάνω τίποτα, ήρθαν  και μας λένε αυτά τα παιδιά, ότι από σήμερα  έχουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα.  Είσαστε το συμβούλιο που έχει ορίσει  και στο χέρι σας είναι αν αποφασίσετε να ενεργοποιηθεί ή να το αφήσουμε ανενεργό. Εμένα η πρώτη μου σκέψη, επειδή είπαμε ότι οι πιο μεγάλοι πάντα λειτουργούν πιο πολύ με την λογική, ήταν να δούμε εάν θα υπάρχουν συνεργάτες και ποιοι θα είναι. Και απευθύνθηκα στον Γιώργο Καραμπλάκα, ρωτώντας τον αν θα ήταν διατεθειμένος να μπει μαζί μου μπροστά και με τα υπόλοιπα παιδιά,  να ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι. Απάντησε θετικά και όταν έχεις τον Γιώργο Καραμπλάκα να είναι διατεθειμένος να ξεκινήσει και να οργανώσει μια ποδοσφαιρική ομάδα, νιώθεις αυτόματα σιγουριά. Τουλάχιστον  ότι θα ξεκινήσει κάτι καλό. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε  να οργανώνουμε τα μέλη της ομάδας, το συμβούλιο και ν’ αρχίσουμε σιγά- σιγά να χαράζουμε το ποια θα είναι η παρουσία της ομάδας  στο πρωτάθλημα από άποψης ποδοσφαιριστών και προπονητή».

Για ποιο λόγο η ομάδα ονομάστηκε Α.Ο. Μίμας-Μικρασιατική; Τι σημαίνει αυτή η ονομασία;

Μανώλης Κάμπαξης: «Με τη σύνθετη ονομασία θέλαμε να τιμήσουμε δύο ομάδες που προϋπήρχαν άτυπα στο χωριό μας, πριν δημιουργηθεί η τωρινή.  Η πρώτη ομάδα προπολεμικά λεγόταν Μίμας. Είχε πάρει την ονομασία του απ’ το βουνό στους πρόποδες του οποίου ήταν  το χωριό μας. Και αυτό με τη σειρά του είχε ονομαστεί έτσι από έναν αρχαίο γίγαντα τον Μίμα, όπου εκεί λέγεται ότι είχε ταφεί , τον είχε σκοτώσει ο Ήφαιστος και τον είχε θάψει.  Άρα το πρώτο συνθετικό της ομάδας έχει να κάνει με το βάθος χρόνου που υπήρχε η πρώτη ομάδα και το δεύτερο έχει να κάνει με το πώς είχε καθιερωθεί η ονομασία της ομάδας μεταπολεμικά, που δήλωνε την καταγωγή της.

Μιας και έγινε αναφορά στον Γιώργο Καραμπλάκα, ρωτήσαμε τον ίδιο πως αποφάσισε μετά από αρκετά χρόνια να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. Ήταν ο τωρινός προπονητής της ομάδας Χάρης Κουστέρης  που τον έπεισε να φορέσει ξανά ποδοσφαιρικά παπούτσια;

Γιώργος Καραμπλάκας: «Όντως είχα σταματήσει το ποδόσφαιρο στον Βύζαντα, γιατί είχα απογοητευτεί με την κατάσταση που επικρατούσε. Άλλωστε οικονομικά δεν υπάρχει κανένα αντίκρισμα. Ο Χάρης Κουστέρης ήταν προπονητής στον Άτταλο Νέας Περάμου και με «έψησε»  να επιστρέψω. Μου είχε τονίσει πως είναι οργανωμένο σωματείο και όντως πήγα, το είδα αυτό και έτσι αποφάσισα να επιστρέψω στους αγωνιστικούς χώρους. Εκεί ήρθαμε πιο κοντά με τον Χάρη, γνωριζόμασταν βέβαια, αλλά εκεί τον έζησα πιο πολύ και σαν προπονητή και σαν άνθρωπο. Όταν ξεκίνησε λοιπόν, το εγχείρημα της Μικρασιατικής είπα από μέσα μου ότι είναι ο κατάλληλος  για να την αναλάβει».

 

…ολόκληρη η συνέντευξη στην έντυπη Ε που κυκλοφορεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αδρ. Μιχάλαρος: Επιστολή στον Πρωθυπουργό για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Ξυλοδαρμός και ληστεία στο Νεκροταφείο

ΝΕΜ: Διπλή ενίσχυση από Περιστέρι, Διοικητική ενίσχυση με Μποζιονέλο

Aleka Stamatiadi