Παρά την ακύρωση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιου Μεγάρων για προσφυγή
Παρά την «αλλαγή όδευσης» της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων με ακύρωση της προηγούμενης απόφασης για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της διέλευσης του αγωγού υπερυψηλής τάσης, οι πολίτες συνεχίζουν τον αγώνα τους για αλλαγή όδευσης του έργου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Πάχης πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής πολίτες και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής μας, κατά της διέλευσης του αγωγού υπερυψηλής τάσης διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής Χθες η κοινωνία της Πάχης διαμαρτυρήθηκε για το καλωδιο. Κάτοικοι της Πάχης, των Μεγάρων, της Νέας Περάμου, συζήτησαν για τις επόμενες κινήσεις τους και τις νομικές προσφυγές που ετοιμάζουν να καταθέσουν και για τις οποίες αποφάσισαν να συνδράμουν οικονομικά από κοινού.
Οι πολίτες ζητούν αλλαγή όδευσης του έργου, μακριά από κατοικημένες περιοχές, αφού δεν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για τις συνέπειες του καλωδίου στην υγεία των κατοίκων, αλλά ακόμα προσφεύγουν στην δικαιοσύνη καθώς δεν είναι σαφείς οι αλλαγές στις περιβαλλοντικές μελέτες του έργου.
Η συγκέντρωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της «Κοινωνίας Πάχης» και μελών της ΠανΜεγαρικής Ένωσης Συλλόγων.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μεγαρέων που καταψήφισαν την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης, ο Γ. Κουμπέτσος, Παν. Παρασκευάς, Aναστ. Καλλιάς, Γ. Στρατούρης, Θ. Κεφαλόπουλος, Χρ. Γκίνης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μιχάλαρος.