Εργαστήρι παραμυθιού και οδικής ασφάλειας βασισμένο στο βιβλίο του Σωτήρη Γιαννόπουλου
Σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων, τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ, την παιδική λέσχη ανάγνωσης, το σώμα ελληνικού οδηγισμού και τους προσκόπους, εργαστήρι για παιδιά με θέμα την οδική ασφάλεια και εμπνευσμένο από το βιβλίο του Σωτήρη Γιαννόπουλου πραγματοποιείται το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου το πρωί 11-1, στο χώρο του αλσυλλίου στα Πευκάκια, στο πλαίσιο της έκθεσης «Μεγάρων γη».
Το βιβλίο «Λέα Λεοπούλου: Η ηρωίδα που σώζει», το πρώτο εγχείρημα του Σωτήρη Γιαννόπουλου με σκίτσα της Νίκης Μωραϊτη, με θέμα την οδική ασφάλεια και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), εκδόθηκε πριν λίγους μήνες από τις εκδόσεις Νάστου και «ταξιδεύει» μαθαίνοντας κυρίως μικρούς αναγνώστες αλλά και μεγάλους.
Η παιδική λέσχη ανάγνωσης της Δημ. Βιβλιοθήκης, ο συγγραφέας και η σκιτσογράφος του παραμυθιού θα είναι στο χώρο της έκθεσης και θα είναι μια πολύ δημιουργική δράση για όλα τα παιδιά που θα βρεθούν εκεί.