ΔιασκέδασηΣημαντικότερα

Γαλόπιτα: Το γλυκό της Αποκριάς στα Μέγαρα

Οι μέρες της Αποκριάς επιβάλλουν γλέντια και χορούς, με καλή παρέα και καλό φαγητό.

Φέτος, οι συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού που βρίσκεται σε έξαρση δεν αφήνουν περιθώρια για συναθροίσεις, οπότε κρατάμε την ποιοτική επικοινωνία με λίγους και καλούς, τον στενό κύκλο επαφών μας και την οικογένεια μας και το καλό φαγητό.

Με αφορμή την παρουσίαση εθίμων και εδεσμάτων της Αποκριάς από το πανελλαδικό πρότζεκτ του pressgreece.gr, υπενθυμίζουμε το αγαπημένο γλυκό της Αποκριάς στα Μέγαρα, τη γαλόπιτα.

Η παραδοσιακή συνταγή:

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι αλεύρι σταρένιο
1 κιλό γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
1½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

5 αυγά
2 βανίλιες
λίγη ζάχαρη ανακατεμένη με κανέλα σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε στο γάλα το αλεύρι και τη ζάχαρη και ετοιμάζουμε τον χυλό.

Προσθέτουμε τις δυο κουταλιές βούτυρο, τα αυγά τα οποία τα έχουμε ελαφρώς χτυπήσει και τις βανίλιες.

Στρώνουμε 5 με 6 φύλλα σε ένα μέτριο ταψάκι βουτυρώνοντας τα ένα ένα.

Ρίχνουμε τον χυλό. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 5-6 φύλλα τα οποία τα βουτυρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μίγμα ζάχαρης και κανέλας ένα ένα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.

 

Και του χρόνου με υγεία!

 

#pressgreece

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικά τέλη για το 2018 αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Αφιέρωμα στην Αρχαία Ελληνική Λυρική Ποίηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων

Ψεκασμοί δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητας Δυτικής Αττικής