Αντιδήμαρχος Σταμάτης Γεωργακής: “Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με συνέπεια τις προσπάθειες για την προάσπιση της υγείας και της ευημερίας της τοπικής μας κοινωνίας”
Ο Δήμος Μεγαρέων, το Κέντρο Πρόληψης της Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) του Δήμου Μεγαρέων και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) διοργάνωσαν με επιτυχία την Τετάρτη 9 Απριλίου 2025 τη δράση: «Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Παχυσαρκία».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεγαρέων (Οδός Μινώας και Π.Ε.Ο.Α.Κ, στον 1ο όροφο), συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον πολιτών που ενημερώθηκαν για τις σοβαρές διαστάσεις του ζητήματος και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με τις επιστημονικές τους εισηγήσεις οι κ.κ.:
Αλεξάνδρα Σμυρναίου, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός
Ιφιγένεια Παπαποστόλη, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος
Ελίνα Χαλόφτη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Κατόπιν ακολούθησε λιπομέτρηση, μέτρηση σακχάρου, χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης σε όποιον από τους πολίτες του ακροατηρίου επιθυμούσε, ενώ δόθηκαν και εξατομικευμένες συμβουλές από τις επιστημόνισσες.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης, απηύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας ότι η παχυσαρκία αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση για τη δημόσια υγεία, αλλά και μια κατάσταση που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, μέσα από ενημέρωση, πρόληψη και παροχή των κατάλληλων εργαλείων στήριξης προς τους συμπολίτες.
«Οφείλουμε να εξοπλίζουμε κάθε άνθρωπο με τη γνώση και τα μέσα που χρειάζεται, τόσο για την πρόληψη όσο και για τη διαχείριση αυτής της κατάστασης, με σεβασμό και υπευθυνότητα. Θέλω να εξάρω το έργο των στελεχών του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, που με συνέπεια και αφοσίωση εργάζονται καθημερινά για την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας. Η συμβολή τους είναι πολύτιμη και αξίζει την αναγνώριση και την υποστήριξή μας. Ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που προάγει την υγεία και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», κατέληξε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Μαργέτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τόσο τις εξαίρετες ομιλήτριες όσο και τον αντιδήμαρχο Σταμάτη Γεωργακή.
Σε δήλωση κατά τον χαιρετισμό του, ο αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Σταμάτης Γεωργακής, ανέφερε: «Η παχυσαρκία έχει πάψει εδώ και χρόνια να αποτελεί πρόβλημα συγκεκριμένων κοινωνικών τάξεων και χωρών. Είναι παγκόσμια μάστιγα με ταχέως αυξανόμενα ποσοστά. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η παιδική παχυσαρκία, γεγονός που φέρνει πολλαπλά προβλήματα υγείας σε νεαρότερες ηλικίες απ’ ότι παλαιότερα. Ως Δήμος Μεγαρέων, στεκόμαστε δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την πρόληψη και ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες μας».
Ευχαριστούμε θερμά τις εξειδικευμένες επιστημόνισσες που συνέβαλαν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη σημαντική δράση. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με συνέπεια τις προσπάθειες για την προάσπιση της υγείας και της ευημερίας της τοπικής μας κοινωνίας», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.