Δημοτικό ΣυμβούλιοΠολιτικήΣημαντικότερα

Αποχωρήσεις και λόγια βαριά στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων (βίντεο)

Προ των πυλών των Χριστουγεννιάτικων εορτών, βραδιά έντασης και αποχωρήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων η 9η Δεκεμβρίου.

Ο λόγος της αποχώρησης μεγάλου μέρους της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση ήταν ότι δεν δόθηκε ο λόγος στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Καλλιπόζη, καθώς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπυρ. Χατζής επεσήμανε ότι ολοκληρώθηκε ο χρόνος της μίας ώρας των προ ημερησίας ερωτήσεων της αντιπολίτευσης.

«Με φασιστικό τρόπο λειτουργείτε», αντέδρασε ο Γιάννης Καλλιπόζης, ενώ ύψωσε τους τόνους και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Βόρδος.

«Μιλάει ο κάθε αντιδήμαρχος εκτός κανονισμού λειτουργίας. Είναι φανερό ότι δε θέλετε να μιλήσω σκοπός σας είναι ότι δεν θέλετε να μιλήσω. Πρέπει να ντρέπεστε, είστε φασίστες» είπε ο Γ. Καλλιπόζης και έτσι αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης του συνδυασμού Κορώση.

Είναι γεγονός ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου επικεντρώνονται και εξαντλούνται στις προ ημερησίας εντάσεις, με αποτέλεσμα να μην δίνεται πλέον σημασία στα θέματα προ ημερησίας που εισηγείται η διοίκηση του Δήμου. Υπάρχει «γκρίνια» και από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αλλά και των μελών της διοίκησης.  Το γεγονός αυτό επιφέρει πολλών αναγνώσεων για την πορεία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και της Δημοτικής Αρχής που καλείται να παράγει έργο μέσω αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Η αντιπολίτευση εξαντλεί τη συνεδρίαση στα προ ημερησίας ή δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον στα «εντός ημερησίας» που εισηγείται η δημοτική αρχή; Είναι ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί, με τη συμπλήρωση ενός έτους πλέον και από την επίσημη ανάληψη καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής Μαργέτη.

(Περισσότερα από όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση σε επόμενα ρεπορτάζ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς απόφαση για την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια

Aleka Stamatiadi

“Αναζητώντας πρότυπα…”

Aleka Stamatiadi

“Οι ευθύνες δεν καλύπτονται με προπαγάνδα”