ΚοινωνίαΣημαντικότερα

“Ανακρίβειες επικίνδυνες για την υγεία και τη ζωή των μαθητών ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων”

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Λ. ΜΠΙΣΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΟΚ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Κύριε Διευθυντά,

Στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, συζητήθηκε η αντιμετώπιση του ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΥ  Ή ΑΝΑΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΣΟΚ στα σχολεία και ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες επικίνδυνες για την υγεία και τη ζωή των μαθητών.

Το αλλεργικό σοκ είναι μια άκρως επείγουσα κατάσταση και εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως, προκαλεί το θάνατο του παιδιού.

Επειδή έχουμε κατάρρευση της αρτηριακής πίεσης απώλεια της συνείδησης, επίσης,  δύσπνοια από βρογχόσπασμο  και οίδημα στο λάρυγγα.

Το παιδί αυτό δε θα προλάβει να φτάσει στο Κέντρο Υγείας. Συνήθως τα παιδιά αυτά γνωρίζουν την πάθησή τους και έχουν ή πρέπει να έχουν στην τσάντα τους αδρεναλίνη σε ειδική συσκευή έτοιμη προς χρήση,και σημαντικό είναι, κάποιος εκπαιδευτικός να ξέρει να την κάνει , ΑΜΕΣΩΣ,  ενδομυικά.

Εάν το παιδί κάνει και δύσπνοια ,μπορεί να του χορηγηθεί ανδρεναλίνη σε φυσιολογικό ορό, με συσκευή αεροζόλ ,(την οποία πρέπει να έχουν τα σχολεία)για την αντιμετώπιση του βρογχόσπασμου και προπάντων του οιδήματος του λάρυγγα.

Μετά τιμής

Λ. ΜΠΙΣΤΑΡΑΚΗΣ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΜΕΝ ΠΑΙΔΩΝ Η “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Υποψήφιοι Βουλευτές Δυτικής Αττικής με την ΝΔ

Θ. Μπούρας: Παράταση προθεσμίας για γνωστοποίηση-έγκριση εγκατάστασης-λειτουργίας Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής

Κλέβουν τους καταλύτες από αυτοκίνητα στα Μέγαρα