Γράφει η Νίκη Τσίγκρη,
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
- Καταναλώστε πλούσιο πρωινό. Ξεκινήστε τη μέρα με κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν (προτείνω γιαούρτι, κεφιρ η τυρί κίτρινο), σύνθετους υδατάνθρακες (βρώμη, φρυγανιές 100% ολικής) και 1 μικρό φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (μούρα, σταφίδες, ανανά)
★Το ασβέστιο έχει φανεί ότι βοηθά στην καύση του σπλαγχνικού λίπους ενώ οι φυτικές ίνες όχι μόνο προκαλούν κορεσμό αλλά κάποιες ακόμα δεσμεύουν και ένα μέρους του λίπους των τροφών αποβάλλοντάς το στο έντερο.
- Καταναλώστε μεσημεριανό ακολουθώντας τη μέθοδο του πιάτου (1/2 πιάτο σαλάτα, % του πιάτου πρωτεΐνη (όχι <120γρ) και % πιάτου υδατάνθρακες (έως 2 κριθαρένια παξιμαδάκια ή H πιάτο ρύζι μπασμάτι, κινόα, πλιγούρι, μακαρόνια κ.λπ).
★Προσθέστε ξίδι η λεμόνι στις σαλάτες για μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού
★Καταναλώστε άπαχη πρωτεΐνη, όπως ψάρι, κοτόπουλο και θαλασσινά.
- Προτιμήστε ελαφρύ βραδινό. Καλές επιλογές είναι μία ομελέτα με μανιτάρια, 1 μικρός ντάκος, γιαούρτι με αμύγδαλα και φρούτο ή ακόμα και φαγητό από το μεσημέρι στη ποσότητα.
- Μη τσιμπολογάτε διαρκώς. Προσπαθήστε να ισορροπήσετε τα γεύματά σας και να έχετε μέχρι 2 ενδιάμεσα σνακ, π.χ. 1 φρούτο, 1 κλειστή χούφτα ξηρούς καρπούς, 1 μπάρα δημητριακών χωρίς ζάχαρη.
- Πίνετε πολλά υγρά! Το νερό σύμφωνα με τελευταίες μελέτες βοηθά στην καύση του λίπους, ενώ ταυτόχρονα καταλαμβάνει όγκο στο στομάχι οδηγώντας μας σε κατανάλωση μικρότερης ποσότητας φαγητού. 8-10 ποτήρια μη θερμιδογόνων ροφημάτων συνήθως αρκούν. Καταναλώστε 1 ποτήρι νερό πριν το φαγητό.
★Σύμμαχός σας και το πράσινο τσάι, που έχει φανεί ότι βοηθά στη μείωση του σπλαγχνικού λίπους!
- Προσπαθήστε να κινείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά η και περισσότερο αν έχετε χρόνο, την ημέρα (ζωηρό περπάτημα, ελλειπτικό, κολύμπι, τρέξιμο). Το αποτέλεσμα στη ζυγαριά θα σας εκπλήξει!