Μια μεγάλη παράσταση – γιορτή
Μια μεγάλη παράσταση για τον εορτασμό των 35 ετών από την ίδρυση του παραρτήματος Μεγάρων του Λυκείου Ελληνίδων , διοργανώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα Πευκάκια. Συμμετείχαν, εκτός φυσικά από τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου του παραρτήματος Μεγάρων, του παραρτήματος του Λυκείου των Ελληνίδων Σαλαμίνος και του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «Σέρρα».
Υπό τους ήχους της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής οι χορευτές χόρεψαν χορούς απ’ όλη την Ελλάδα κυρίως από τα Μέγαρα, την Σαλαμίνα και τον Πόντο.
Στην εκδήλωση έγινε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Νίκο Κοτοπούλη, μέλος και εκπαιδευτή του Λυκείου Ελληνίδων, ο οποίος άφησε τη σφραγίδα του στο παράρτημα Μεγάρων και έφυγε νωρίς από τη ζωή. Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε η αδελφή του Ιωάννα.
Σήμερα στο Λύκειο Μεγάρων λειτουργούν 17 χορευτικά τμήματα διαφόρων ηλικιών, στα οποία διδάσκονται χοροί από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Καππαδοκία και την Ανατολική Ρωμυλία. Πρόσφατα ιδρύθηκε τμήμα χορωδίας το οποίο έχει ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες του επιτυχημένες παραστάσεις.