Πολιτική Σημαντικότερα

Χωρίς Φιλαρμονική στην περιφορά των Αγ. Μαρτύρων

Επιστολή έστειλαν τα τακτικά μέλη της Φιλαρμονικής εξηγώντας τους λόγους της απουσίας τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

«Επειδή για πρώτη φορά στα χρονικά δεν συμμετείχε η Φιλαρμονική σε τακτική υπηρεσία, θεωρούμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τους λόγους που μας ώθησαν σε αυτή την απόφαση, η οποία προέκυψε να είναι την 15η Αυγούστου και δεν είχε μόνο οικονομικά ελατήρια, όπως εντέχνως διαδίδεται.

[quote]Τακτικά μέλη Φιλαρμονικής: «Παρακαλούμε να μην θεωρηθεί ασέβεια ο τρόπος της αντίδρασης μας, αλλά έφτασε «ο κόμπος στο χτένι», εισπράττοντας περιφρόνηση ή και ίσως απαξίωση»[/quote]

Δεν είναι λοιπόν  μόνο το οικονομικό. Χρόνια τώρα τα μέλη της μπάντας συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ανελλιπώς αφιερώνοντας γι’ αυτές και τις αναλογούσες πρόβες, ελεύθερο πολύτιμο χρόνο από τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους, τις παρέες τους, με μόνο κριτήριο την αγάπη και την διάθεση για προσφορά στην πόλη μας, παίζοντας ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες.          Η αδιαφορία των υπευθύνων διαχρονικά για τα προβλήματα που υπάρχουν και όχι μόνο τα οικονομικά στον χώρο της μπάντας αλλά και ο απόλυτος εφησυχασμός τους θεωρώντας μας δεδομένους, ήταν η αιτία της μη παρουσίας μας στην λιτανεία των Αγίων 6 μαρτύρων την 15η Αυγούστου.

Τα μέλη της Φιλαρμονικής καλούνται να συμμετάσχουν σε διάφορες υποχρεώσεις  οι οποίες αριθμούνται περίπου σε 15 τον χρόνο, χωρίς τις απρόβλεπτες. Για το λόγο αυτό ο κανονισμός που έχει ψηφιστεί από το Δημ. Συμβούλιο, προβλέπει αποζημίωση των τακτικών μελών(12-14 άτομα) για την συμμετοχή τους στις υπηρεσίες και τις πρόβες(4-5 πριν από κάθε εκδήλωση). Σημειωτέον ότι έχουμε ανταποκριθεί σε εκδηλώσεις για τις οποίες έχουμε ειδοποιηθεί ακόμα και την τελευταία στιγμή. Πρόσφατο παράδειγμα, τον Ιούλιο που μας πέρασε, κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε εκδήλωση ειδοποιούμενοι την ίδια μέρα το μεσημέρι. Παρά ταύτα ανταποκριθήκαμε αφήνοντας πίσω τις όποιες υποχρεώσεις μας.

Παρά τις όποιες υποσχέσεις για καταβολή των οφειλομένων μας, μια ιστορία υποσχέσεων ετών, η διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε ούτε κατά το ελάχιστο και ειδικά τον τελευταίο χρόνο. Σημειωτέον ότι για τον τρόπο αντίδρασης μας η διοίκηση γνώριζε εδώ και ένα χρόνο περίπου, μη δίνοντας ιδιαίτερη σημασία, λόγω των συνεχών υπαναχωρήσεων εκ μέρους μας. Για παράδειγμα την 25η Μαρτίου 2014, καθώς και στην περιφορά του επιταφίου υπήρξε δέσμευση προσωπική της διοίκησης για επίλυση του προβλήματος έστω και μερικώς. Αποδεχθήκαμε την δέσμευση τους, αλλά αυτό που «εισπράξαμε» ήταν για άλλη μια φορά η αδιαφορία. Για την συγκεκριμένη εκδήλωση η διοίκηση γνώριζε τις προθέσεις μας, τουλάχιστον ένα μήνα πριν προφορικά και 1 εβδομάδα πριν εγγράφως και ούτε καν μας συνάντησε να συζητήσει το θέμα.  Όπως καταλαβαίνετε τίθεται και ζήτημα εμπαιγμού  πέραν των οφειλόμενων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το εν λόγω καθεστώς-της αποζημίωσης και όχι αμοιβής- υπάρχει για περισσότερα από  40 χρόνια.  Όταν η διοίκηση, τους πρώτους μήνες του 2011, μας ανακοίνωσε την περικοπή του ποσού της αποζημίωσης περίπου κατά 40%,  αντιλαμβανόμενοι και συμμεριζόμενοι την οικονομική κρίση, το δεχθήκαμε κατανοώντας το απολύτως. Η ετήσια κατά μέσο όρο αποζημίωση του κάθε τακτικού μέλους ανέρχεται στο καθαρό ποσόν των 600 περίπου ευρώ.  Το σύνολο των οφειλών άρχισε να συσσωρεύεται  από το 2007 έως και σήμερα.

Παρακαλούμε να μην θεωρηθεί ασέβεια ο τρόπος της αντίδρασης μας, αλλά έφτασε «ο κόμπος στο χτένι», εισπράττοντας περιφρόνηση ή και ίσως απαξίωση.

Ντροπή λοιπόν σε όλους τους «HisMaster’sVoice» που έτρεξαν να μας σταυρώσουν χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει, ζητώντας ταυτόχρονα συγγνώμη από την Εκκλησία και το Χριστεπώνυμο λαό των Μεγάρων για την αναστάτωση.

ΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

[quote]Γ. Μαρινάκης: «Το ατόπημα το οποίο διέπραξαν τα μέλη της δημοτικής φιλαρμονικής ελπίζουμε να είναι το τελευταίο, γιατί σήμερα που τα πάντα έχουν ευτελιστεί, έχουν απομείνει κάποιες ηθικές αξίες που δεν μετρώνται με το χρήμα»[/quote]
«Η διοίκηση του δήμου εκφράζει δημόσια τη δυσαρέσκεια της για την απαξιωτική επιστολή των τακτικών μελών της δημοτικής φιλαρμονικής σχετικά με τους λόγους που τα οδήγησαν στην ηχηρή απουσία τους από τη μεγαλύτερη και ιερότερη τοπική εορτή.
Είναι αδιανόητο στις μέρες μας όταν υπάρχουν υπάλληλοι νομικών προσώπων του δήμου που έχουν μείνει προσωρινά απλήρωτοι, τα μέλη της φιλαρμονικής να επικαλούνται οικονομικούς και μόνον λόγους για την απουσία τους.
Η διοίκηση του δήμου έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την κάλυψη της μισθοδοσίας όλων των υπαλλήλων του δήμου και των νομικών προσώπων, ενώ έχει επανειλημμένα τονίσει και έχει αποδείξει στα μέλη της φιλαρμονικής ότι με κάθε ευκαιρία που τα οικονομικά της το επιτρέπουν αποδίδει μέρος της αποζημίωσης. Όμως τον τελευταίο χρόνο τα οικονομικά του δήμου με τις περαιτέρω περικοπές της κεντρικής διοίκησης επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν τα μέλη της φιλαρμονικής. Σε αντιδιαστολή αυτού οι κύριοι αυτοί τις παραμονές κάθε τοπικής εκδήλωσης που απαιτούνταν η παρουσία της φιλαρμονικής εκβίαζαν τη διοίκηση ότι εάν δεν τους καταβάλλουν τουλάχιστον δύο αποζημιώσεις στο κάθε μέλος, καθώς και τις αποζημιώσεις της πρόβας που προηγούνταν, τότε δεν θα συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Η διοίκηση του δήμου με την ανάληψη των καθηκόντων της κληρονόμησε μια οφειλή από τη διοίκηση Στρατιώτη προς τη φιλαρμονική του ύψους των 45.000 ευρώ! Τα χρήματα αυτά όμως η διοίκηση του τότε νομικού προσώπου του ΜΟΜ δεν τα είχε ενταλματοποιήσει, με αποτέλεσμα η διοίκηση μας να μη μπορούσε να νομιμοποιήσει τα χρήματα αυτά καθώς και την αποπληρωμή τους. Όμως επί τέσσερα χρόνια τα μέλη της φιλαρμονικής δεν προέβησαν σε καμία κίνηση ένδειξης διαμαρτυρίας.
Αντίθετα η διοίκηση μας έχει αποδώσει τις αποζημιώσεις των ετών 2011 και 2012 οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 22.000 ευρώ ενώ υπάρχει ένα υπόλοιπο από το 2013 έως σήμερα το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 12.500 ευρώ. Που είναι λοιπόν η τεράστια οφειλή της διοίκησης μας απέναντι στα μέλη της δημοτικής φιλαρμονικής; Είναι δυνατόν το υπολειπόμενο αυτό ποσό να αποτελεί την αιτία της απρεπούς απουσίας της φιλαρμονικής από την ιερότερη τοπική εορτή των προστατών της πόλης των Μεγάρων;
Την ίδια στιγμή που η δική μας φιλαρμονική έλαμψε δια της απουσίας της, μετά από αίτημα του Δημάρχου κ. Γ. Μαρινάκη, πολυμελές άγημα του στρατού προερχόμενο από τη Σχολή Πυροβολικού της Νέας Περάμου, με την παρουσία του ιδίου του Διοικητού της Σχολής, Ταξίαρχου κ. Δ. Αγοράκη τίμησε την λαμπρή εορτή με την παρουσία του. Η διοίκηση μας για το λόγο αυτό έχει την υποχρέωση να εκφράσει δημόσια τις ευχαριστίες της στο Διοικητή της Σχολής για ευγενή κίνηση του.
Το ατόπημα το οποίο διέπραξαν τα μέλη της δημοτικής φιλαρμονικής ελπίζουμε να είναι το τελευταίο, γιατί σήμερα που τα πάντα έχουν ευτελιστεί, έχουν απομείνει κάποιες ηθικές αξίες που δεν μετρώνται με το χρήμα. Μια από αυτές είναι και η θρησκευτική προσήλωση και τιμή στην ιερά εκκλησία μας και τους Αγίους Μάρτυρες, τους θαυματουργούς προστάτες του τόπου μας, μια ιερή στιγμή που δεν επιδέχεται οικονομική αποτίμηση από κανένα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανακύκλωσε για να δεις τον Αντετοκούμπο

Aleka Stamatiadi

Σώοι βρέθηκαν οι συμπολίτες μας από το “Νόρμαν Ατλάντικ”

«Λευκή νύχτα» στην αγορά των Μεγάρων

Aleka Stamatiadi