Πολιτισμός

Αισχύλεια 2014

Πολλές οι ενδιαφέρουσες προτάσεις με υψηλή ποιότητα και χαμηλό αντίτιμο εισιτηρίου

Παρά τις δύσκολες εποχές και παρά τις αλλαγές που έφεραν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, τα πολιτιστικά δρώμενα στα πλαίσια των Αισχυλείων συνεχίζονται με αρκετές μεγάλες συναυλίες, ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και εξαιρετικές εκθέσεις εικαστικών.

Αποδεικνύοντας και την εξωστρέφεια των εκδηλώσεων του καλοκαιριού στην Ελευσίνα, η παρουσίαση του προγράμματος για τα Αισχύλεια λαμβάνει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης την προσεχή Τετάρτη. Έτσι, κοινό όχι μόνο από την Ελευσίνα και τη Δυτική Αττική θα μπορεί να βρεθεί στην γειτονική μας πόλη.

Ακόμη, μια πανελλήνια πρώτη φιλοξενεί φέτος το φεστιβάλ των Αισχυλείων: Ο πρωτοπόρος Ιταλός του κινήματος της Arte Povera, Μικελάντζελο Πιστολέτο, συμμετέχει εφέτος με έκθεση (30/8 -5/10) στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας.

Είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής εικαστικός εκθέτει στην Ελλάδα, και με αυτή την αφορμή, διοργανώνεται εκδήλωση-συζήτηση γνωριμίας του καλλιτέχνη με το κοινό, με θέμα «Η εποχή, η ιστορία, το έργο..». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου, από 13:00 – 15:30. Στη συζήτηση με τον καλλιτέχνη θα συμμετάσχουν, επίσης, οι Manuela Gandini, επιμελήτρια της έκθεσης, κριτικός τέχνης, Achille Bonito Oliva, κριτικός και καθηγητής της Σύγχρονης Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της La Sapienza, Κατερίνα Κοσκινά, πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Χρήστος Παπούλιας, αρχιτέκτονας. Συντονίστρια θα είναι η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Αρκετές είναι οι παραστάσεις που περιοδεύοντας κάνουν στάση στο Παλαιό Ελαιουργείο.

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη  στις 28/08, οι
«ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, παραγωγής του Εθνικού Θεάτρου στις 31/08, οι «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου στις 03/09.
Ο «ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου, παραγωγή του Εθνικού παρουσιάζεται στις 7 Σεπτεμβρίου.

Κι άλλες παραστάσεις, ανάμεσά τους και από τη θεατρική σκηνή Ελευσίνας με ελεύθερη είσοδο(21/09-«Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΒΕΪΚ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ) και τέλος μία παιδική παράσταση πάλι με ελεύθερη είσοδο, «Το μαγικό κλειδί» της Κάρμεν Ρουγγέρη στις 12 Σεπτεμβρίου.

Από μουσική, γνωστοί καλλιτέχνες προσελκύουν το ενδιαφέρον του μουσόφιλου κοινού. 01/09

Πρωτοψάλτη και Αρβανιτάκη μαζί στη σκηνή την 1η Σεπτεμβρίου, οι ImamBaildi με τις γνωστές πλέον διασκευές του παλιού ελληνικού τραγουδιού στις 5 Σεπτεμβρίου, Θάνος Μικρούτσικος, Γιάννης Κότσιρας, Ρ. Αντωνοπούλου στην παράσταση “Λυπήσου αυτούς που δεν ονειρεύονται…”  στις 15.

[quote]Στις 17/09 Μίλτος Πασχαλίδης και Χρήστος Θηβαίος στη σκηνή του Παλιού Ελαιουργείου.[/quote]
Και τέλος νότες τζαζ από τις “TheLadyandtheTramps” στις 18/09 και την επομένη, οι TrioM.O.T.He. (Music Of The Heart), με ελεύθερη είσοδο.
Παράλληλα, Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου πραγματοποιείται από τις 22 ως τις 28 Αυγούστου με πολλές γνωστές και εναλλακτικές ελληνικές παραγωγές, στο Θερινό Κινηματογράφο στην Παραλία Ελευσίνας, μεώρα έναρξης 20:30καιεισιτήριο5 ευρώ.

Τα εισιτήρια για κάθε εκδήλωση, εκτός των ελευθέρας, είναι 12 ευρώ με φοιτητικό 5. Υπάρχουν και κάρτες διαρκείας για όλες τις παραστάσεις από 100 ως 30 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκουμε στο http://aisxylia.gr/.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Κορυφαίο το Καρναβάλι των Μεγάρων σε όλη τη Δυτ. Αττική»

35 χρόνια Λύκειο των Ελληνίδων Μεγάρων

Συναυλία του Music Art School του Σπύρου Παπανικόλα

Aleka Stamatiadi