ΚοινωνίαΣημαντικότερα

«Η Ζωντανή Πίστη μας είναι τα Ξωκλήσια μας»

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Κωνσταντίνος επισκέφθηκε τα εξωκλήσια στον κάμπο των οποίων η αναστύλωση είναι σε εξέλιξη

Ενθουσιασμένος, με έντονο ενδιαφέρον για τα παρεκκλήσια στον κάμπο των Μεγάρων ο νέος Μητροπολίτης Μεγάρων και Κωνσταντίνος τα επισκέφθηκε, μαζί με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Αλέξανδρο Κουργιαλή, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου.

 

eksoklisia1501

 

Το έργο της αναστύλωσης των παρεκκλησίων του Χριστού, του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σε εξέλιξη και υπενθυμίζεται ότι είχε εγκριθεί η ένταξη του σε χρηματοδοτούμενο έργο του ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά από επίμονες, μακροχρόνιες προσπάθειες του π. Αλέξανδρου Κουργιαλή, ο οποίος με υπερηφάνεια μίλησε στον νέο Μητροπολίτη για τα ξωκλήσια. Η γενική γραμματέας Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη είχε επισκεφθεί μάλιστα η ίδια με κλιμάκια του υπουργείου τα παρεκκλήσια πριν λίγους μήνες, στην έναρξη του έργου, όπου είδε η ίδια την κατάσταση τους, μίλησε με τον συμπολίτη μας εργολάβο και συζήτησε με τον π. Αλέξανδρο για την πορεία του σημαντικού αυτού έργου.

 

eksoklisia15017

 

eksoklisia15018

 

eksoklisia150113

 

eksoklisia150115

 

eksoklisia15011

 

Ο Πολιτισμός, η Ιστορία της Εκκλησίας, τα ιστορικά ξωκλήσια, μνημεία της πίστης αποτελούν σήμερα αντικείμενο θαυμασμού και η αναστύλωσή τους αποτελεί σημαντικότατο έργο για τους πιστούς, τους δημότες, και ιδιαίτερα τη Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος, που σκοπεύει να αναδείξει τα ξωκλήσια, να προσελκύσει τον κόσμο, με την αποπεράτωση του έργου της αναστύλωσης για το οποίο απομένει περίπου ένας χρόνος.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Κωνσταντίνος βλέποντας τα ζωντανά ακόμα και σήμερα, μετά από αιώνες, πρόσωπα των αγίων στις αγιογραφίες, είπε χαρακτηριστικά«Αυτά τα εξωκλήσια είναι η ζωντανή πίστη μας».

 

eksoklisia15016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όλοι μαζί μπορούμε»: Γινόμαστε Αη-Βασίληδες

Γρ. Σταμούλης: Ξεκίνησε κανονικά η λειτουργία των σχολείων

“Προβολή της περιοχής και των λιμανιών σε όλη την Ελλάδα”