Αθλητισμός

Βύζας: Δεν υπάρχει …φως στο τούνελ των διοικητικών

 

Σε στάση αναμονής

 

Δεν υπάρχει… φως το τούνελ των διοικητικών, παρότι το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί εδώ και μέρες

 

Μπορεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής να έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετές ημέρες, ωστόσο, στα διοικητικά του Βύζαντα επικρατεί απόλυτη… ηρεμία. Μετά τις παραιτήσεις του προέδρου Γιώργου Μαυρονάσιου και του ταμία Βλάσση Χατζημελετιάδη, δεν υπάρχει κινητικότητα προκειμένου η ομάδα να στελεχώσει εκ νέου την διοίκηση και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά. Δεν υπάρχει, βέβαια, κινητικότητα επίσημα, καθώς οι άνθρωποι του συλλόγου προσπαθούν να βρουν λύσεις στα ζητήματα που έχουν προκύψει. Πρώτον να υπάρξουν οι διαδικασίες προκειμένου να εκλεγεί το νέο ΔΣ και βέβαια ο νέος πρόεδρος που θα ηγηθεί των «κιτρινόμαυρων» τη νέα χρονιά.

Από το ΔΣ που θα προκύψει θα μάθουμε και το τι πρόκειται να γίνει με την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές. Ο Βασίλης Στασινόπουλος, ο οποίος φέτος βοήθησε την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία τηρεί στάση αναμονής, ενώ αρκετοί παίκτες που φέτος βοήθησαν την ομάδα με την παρουσία τους, έχουν δεχθεί ήδη προτάσεις από άλλες ομάδες. Για να μπουν οι άνθρωποι του Βύζαντα στην διαδικασία να διαπραγματευτούν την ανανέωση των συμφωνιών μαζί τους, θα πρέπει να τους εξοφλήσουν την φετινή χρονιά. Κάτι που τη δεδομένη χρονική στιγμή θεωρείται αρκετά δύσκολο, καθώς ρευστό δεν υπάρχει και ήδη τα χρωστούμενα έχουν φθάσει τους τρεις μήνες.

Τις τελευταίες εβδομάδες το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι άνθρωποι του συλλόγου προσεγγίζουν συνεχώς τους Αφούς Φάνη προκειμένου να εμπλακούν ενεργά με τα διοικητικά της ομάδας. Το αν αυτή η κίνηση θα τελεσφορήσει ή όχι, θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Το σίγουρο είναι, πάντως, πως πρόκειται για τη καλύτερη λύση και γι’ αυτό το λόγω χρειάζεται συστηματική και μεθοδική προσέγγιση, προκειμένου να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Όπως και να’ χει ο χρόνο τρέχει και όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον σύλλογο θα πρέπει σιγά-σιγά να μπαίνουν σε μια σειρά, διαφορετικά η κατάσταση τη νέα σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολη…

 

ΟΙ ΝΕΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δεκατέσσερις ομάδες ανεβαίνουν φέτος απ’ τα τοπικά στην Γ’ Εθνική. Τις δεκατρείς τις μάθαμε ήδη μέσα απ’ τα μπαράζ ανόδου.

Αυτές είναι οι εξής:

Νέστος Χρυσούπολης (1ος όμιλος)
ΑΠΕ Λαγκαδά (2ος όμιλος)
Απόλλων Κρ. Βρύσης (3ος όμιλος)
Εορδαϊκός (4ος όμιλος)
Φαρκαδόνα (5ος όμιλος)
Πύδνα Κίτρους (6ος όμιλος)
ΑΟ Χαλκίδας (7ος όμιλος)
Αχέρων Καναλακίου (8ος όμιλος)
Ηράκλειο (9ος όμιλος)
Κανάρης Νενήτων (10ος όμιλος)
Ιάλυσος (11ος όμιλος)
ΑΟ Λεβάντε (12ος όμιλος)
Ερμής Ζωνιανών (14ος όμιλος)

Μοναδική εκκρεμότητα είναι ποιος σύλλογος θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο για την τρίτη κατηγορία. Κάτι που θα ξεκαθαρίσει μεταξύ Σπάρτης και Κυπαρισσίας, σε ματς νοκ-άουτ (απ’ τον 13ο όμιλο), το οποίοα αναμένεται να διεξαχθεί 10 ή 14 Ιουνίου.

 

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών είναι ένα ζήτημα που έχει σηκώσει κατά καιρούς πολλές συζητήσεις, με την ΕΠΟ, πάντως, να είναι αποφασισμένη να βάλει μια τάξη στον ποδοσφαιρικό χάρτη, έχοντας καταλήξει στον αριθμό των ομάδων οι οποίες θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκας, της Β’ Εθνικής και της Γ’ Εθνικής, αρχής γενομένης από τη σεζόν 2015-2016.

Όπως αναφέρεται στο newsletter της ΕΠΟ, τη συγκεκριμένη σεζόν θα αγωνίζονται 16 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα, 20 ομάδες στη Β’ Εθνική και 64 ομάδες στη Γ’ Εθνική, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των 16.

Υπεύθυνος για το σχεδιασμό της αναδιάρθρωσης είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος από τις 28 Φεβρουαρίου 2013 είχε δώσει το στίγμα των προθέσεων της ΕΠΟ για το εν λόγω ζήτημα, το οποίο συμπυκνώνεται στη φράση «λιγότερες κατηγορίες, περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από την Ομοσπονδία, «η τελική μορφή όλης της διαδικασίας θα δώσει το 2016 συνολικά 36 ομάδες στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες (με σχεδιασμό επιπλέον μείωσης στη Football League) και 64 στην τρίτη κατηγορία, με δίκαιη εκπροσώπηση όλης της επικράτειας και περισσότερες δυνατότητες εμπορικής εκμετάλλευσης. Και μπορεί ο αριθμός των ομάδων να μειώνεται, ωστόσο αυξάνεται η αξιοπιστία του προϊόντος, δίνονται μεγαλύτερα και ισχυρότερα εφόδια βιωσιμότητας, ενώ παράλληλα μπαίνει ένα τέλος στην καχυποψία περί αλά καρτ αποφάσεις για τον αριθμό των ομάδων ανά κατηγορία, με αποτέλεσμα να κοπάσουν οι γκρίνιες και οι διενέξεις από όσους κατά καιρούς θεωρούν πως πέφτουν θύματα αδικίας».

Σε ό,τι αφορά λοιπόν τη Σούπερ Λίγκα, τη φετινή σεζόν θα υποβιβαστούν δύο ομάδες στη Β’ Εθνική και η 16η της βαθμολογίας θα δώσει αγώνα μπαράζ με την τρίτη των πλέι οφ της Β’ Εθνικής, ενώ την περίοδο 2014-2015 θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες και θα ανέβουν από τη δεύτερη κατηγορία δύο, συνεπώς θα μειωθούν σε 16 οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας από τη σεζόν 2015-2016 και ύστερα.

Αντίστοιχα, οι 28 ομάδες της Β’ Εθνικής θα φτάσουν να γίνουν 20 την περίοδο 2015-2016, καθώς την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα υποβιβαστούν 14 ομάδες και θα ανέβουν μόνο 4 από τη Γ’ Εθνική.

Τέλος, στη Γ’ Εθνική το σχετικό πλάνο προβλέπει οι φετινές 96 ομάδες να μείνουν 64 τη σεζόν 2015-2016.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θ. Αντετοκούνμπο: “Θα έρθω στα Μέγαρα να γιορτάσω με τον Γιώργο Παπαγιάννη”

Τουρνουά μπάσκετ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου

Βύζας: Ανανέωσε Κενδριστάκη

Aleka Stamatiadi