Παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 3ης δεξαμενής στη Ρεβυθούσα του ΔΕΣΦΑ.
Η καινούργια δεξαμενή, ύψους 98 εκατ ευρώ, είναι χωρητικότητας 95.000 κ.μ, αυξάνει τη συνολική χωρητικότητα της Ρεβυθούσας στα 225.000 κ.μ., ανοίγει νέες δυνατότητες εξαγωγής φυσικού αερίου προς τα Βαλκάνια, τα οποία μέχρι σήμερα εισάγουν μόνο από τη Ρωσία.
Η αναβάθμιση της Ρεβυθούσας περιλαμβάνει την αύξηση δυναμικότητας αεριοποίησης LNG από 1.000 σε 1.400 κυβικά LNG/ώρα καθώς και την αναβάθμιση του μετρητικού σταθμού. Στην ουσία, με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης η δυναμικότητα του συστήματος σε ετήσια βάση θα ανέλθει στα 7 δισ. κυβικά ετησίως, εκ των οποίων τα 5 δισ. θα μπορούν να κατευθυνθούν προς τα Βαλκάνια και τα 2 δισ. προς την ελληνική αγορά. Το κόστος του έργου είχε προϋπολογιστεί στα 147 εκ. ευρώ και καλύφθηκε με επιχορηγήσεις, δανεισμό από την ΕΤΕΠ και ίδια κεφάλαια του ΔΕΣΦΑ.
Σύμφωνα με μελέτη που έχει εκπονηθεί από το ΔΕΣΦΑ, η νέα Ρεβυθούσα θα είναι σε θέση να καλύψει το 30% των αναγκών σε εισαγωγές των χωρών των Βαλκανίων μέχρι την Ουγγαρία και τη Σλοβενία. Ταυτόχρονα, και σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ αναζητούν πύλες εισόδου προς την Ευρώπη του δικού τους σχιστολιθικού φυσικού αερίου, η Ρεβυθούσα μπορεί να επιτελέσει αυτόν ακριβώς το ρόλο. Το ίδιο ισχύει σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και για το αέριο από τις πλούσιες πηγές της Ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή του Ισραήλ και της Κύπρου.