Σκληρή κριτική από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Μεγαρέων Σπύρο Κορώση-Ανοίγει ουσιαστικά την προεκλογική περίοδο
Ήταν όνειρο δεκαετιών το ΓΠΣ, το οποίο τελικά εγκρίθηκε αλλά ο Σπύρος Κορώσης που το «έτρεξε» ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, διαπιστώνει ότι δεν έχει αξιοποιηθεί, παρ’ ότι το περιμέναμε ως μάννα εξ ουρανού.
«Στις 15/6/2021 το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ) των Μεγάρων έγινε νόμος του κράτους. Έκτοτε δεν υπάρχει ουδεμία κίνηση για την αξιοποίησή του από την πλευρά της Διοίκησης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σπύρου Κορώση.
Επί δύο δεκαετίες η πόλη μας περίμενε αυτό το πρώτο βήμα για να μπορέσει να πολεοδομηθεί η Βαρέα και το Αλεποχώρι. Για να ακολουθήσει μια αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως των Μεγάρων. Για να ξεκινήσουν πολλές αναπτυξιακού χαρακτήρα επεμβάσεις στην πόλη.
Μια πραγματική ευκαιρία για ανάπτυξη, μια ανάπτυξη άμεση και όχι θεωρητική, βλέπουμε να χάνεται. Περιοχές, όπως η Βαρέα, με μηδενική ανάπτυξη οικιστική, αποτελούν ένα παρθένο μέρος. Αυτές τις περιοχές ένας μελετητής μπορεί να τις μετατρέψει σχετικά εύκολα σ’ ένα θελκτικό μέρος για οικογένειες, τουρίστες και επενδυτές, δημιουργώντας μεγάλους κοινόχρηστους χώρους, αξιοποιώντας το τεράστιο παραλιακό μέτωπο, αναβαθμίζοντας έτσι και την αξία της γης μας.
Αντ’ αυτού η τωρινή Διοίκηση έκλεισε το ΓΠΣ μαζί με άλλα “έτοιμα σχέδια”, όπως μας διαβεβαιώνει σχεδόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο τελευταία, στο συρτάρι – για να αρχίσει πότε άραγε να τα υλοποιεί;
Μήπως δεν ξέρει τι να τα κάνει ή μήπως θέλει να απαιτήσει τη λαϊκή έγκριση μιας ακόμη τετραετίας για την υλοποίησή τους;
Την Πέμπτη 15/6/2023 κλείνουμε δύο χρόνια διοικητικής απραξίας μετά την έγκριση του ΓΠΣ.
Ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε σοβαρά αν μας αξίζει αυτό που ζούμε.
Σπύρος Κορώσης
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Μεγαρέων»