ΠολιτισμόςΣημαντικότερα

Παρουσίαση του βιβλίου του Ν. Δενδρινού “Παρείσακτος”

sirkos3ierarxes
Γράφει ο Χρυσόστομος Δ. Σύρκος

Κάθε φορά που προσέρχομαι στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για να παρακολουθήσω εκδήλωση της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων διερωτώμαι:

Άραγε οι εκδηλώσεις της Λέσχης έχουν πιάσει οροφή; Έχουν περιθώριο περαιτέρω ανόδου;

Και κάθε φορά απέρχομαι με την διαπίστωση ότι η εκδήλωση που παρακολούθησα ήταν ανώτερη της προηγούμενης.

Έτσι και την περασμένη Κυριακή η ακαταμάχητη ταλαντούχος φιλόλογος κ. ΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ δόμησε, και με οπτικό υλικό, την παρουσίαση του βιβλίου του κ. ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ με τίτλο «Ο ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ», με τρόπο που μας καθήλωσε και μας συγκίνησε.

Η άριστη δόμηση της παρουσίασης του βιβλίου πλασιώθηκε με εύστοχη μουσική επένδυση με τις επιλογές της κ. Μαρίας Βαρελά και του κ. Αντώνη Ξάνθη.

Και με την εκτέλεση από τον Γιώργο Κουλουριώτη και την Αρετή Κοκκίνου.

paroysiasibiblioy_2112

paroysiasibiblioy_2112-01

paroysiasibiblioy_2112-03paroysiasibiblioy_2112-04

paroysiasibiblioy_2112-04paroysiasibiblioy_2112-09

Οι εύστοχες επιλογές αποσπασμάτων του βιβλίου «Ο Παρείσακτος», που κατετόπιζαν πλήρως τον θεατή-ακροατή, ανεγνώσθησαν, όπως πάντα, με ορθοφωνία από τις κυρίες της Λέσχης.

Το επιστέγασμα, η έκπληξη της βραδιάς, ήταν η εκ βαθέων εξομολόγηση του συγγραφέα και ήρωα του βιβλίου «Ο Παρείσακτος» κ. ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ.

Ο αγαπητός μου φίλος με ταπείνωση και λιτό λόγο επιβεβαίωσε ότι το παιδί που υπόκειται σε παράλογες δοκιμασίες από τον παππού, την θεία, τον δάσκαλο, τον… είναι ο ίδιος.

Εκεί όμως που μας καθήλωσε όταν με περισσή απλότητα μας απεκάλυψε ότι δεν κρατά κακία στους βασανιστές του και ότι τους συγχωρεί.

Αγαπητέ μας Νίκο, Κυρία Εύη Γεωργαντά, Κυρίες Μαρία Βαρελά, Κύριο Αντώνη Ξάνθη, Κύριε Γιώργο Κουλουριώτη, Κυρία Αρετή Κοκκίνου και σε σας κυρίες (Μαρία Ιωάννου, Δέσποινα Τσάκαλου, Μίνα Ρέτσικα, Άννα Μάθεση, Μαρία Τζέη, Κατερίνα Μουστάκα και Καλλιόπη Μαγγίνα), που αναγνώσατε τα κείμενα θερμές ευχαριστίες για την λαμπρή βραδιά που μας χαρίσατε και Καλά Χριστούγεννα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυξημένα τα αποτελέσματα των drive through tests του ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα

Κόμβος για την νέα χρέωση διοδίων στην αερογέφυρα

Κλειστός ο δρόμος προς Σχίνο έως την 1η Απριλίου λόγω κατολισθητικού φαινομένου – Ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων