[quote]Προτάσεις Μηχανικών για αλλαγές προς το Δημοτικό Συμβούλιο[/quote]
Συνεδριάζει εκ νέου τη Δευτέρα η Επιτροπή στο Δημαρχείο
Κινητικότητα για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Μεγάρων, το οποίο έχει βαλτώσει για πολλά χρόνια, και η παρουσία του Πάνου Σκουρλέτη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, δίνουν προοπτικές για άμεση έγκριση αλλά χωρίς τις καταστροφικές παρεμβάσεις του Οργανισμού Αθήνας που αλλοίωσαν τον σχεδιασμό και την διαβούλευση που είχε κάνει ο Δήμος.
Συνεδρίασε προχθές η επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Μεγαρέων με κοινή διαπίστωση ότι είναι επιζήμια η δημιουργία τεχνολογικού πάρκου μέσης όχλησης, σε μια έκταση μεγαλύτερη του αστικού ιστού, αλλά και της οικονομικής ζημίας που θα επιφέρει η κατάργηση της κατά παρέκκλιση δόμησης, μόνο στην περιοχή των Μεγάρων.
Η επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού δεσμεύθηκε ότι θα κάνει άμεσες προτάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων και έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολλά ζητήματα να τίθενται επί τάπητος από μηχανικούς και αρχιτέκτονες της περιοχής μας.
Συνέχεια της παραπάνω σύσκεψης πραγματοποιείται την Δευτέρα 4 Απριλίου στις 8.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Μεγάρων.
«Κατάργηση της παρέκκλισης είναι καταστροφή των μικροϊδιοκτητών, τόνισε ο Γιώργος Μπερδελής. Για ποιο λόγο να γίνει μείωση του συντελεστή δόμησης; Δεν βλέπω τι θετικό μπορεί να έχει στην πόλη των Μεγάρων.
Πρέπει να βλέπουμε την ανάπτυξη από την πλευρά της γεωργίας».
«Υπάρχουν εμβόλιμα στοιχεία και παρεμβάσεις, σημείωσε η Αρχιτέκτων Λένα Κάρκα, που δεν προτάθηκαν από την υπηρεσία και έγιναν από τις υπηρεσίες του οργανισμού Αθήνας.
Το επιχειρηματικό πάρκο είναι η ταφόπλακα των Μεγάρων, μαζί με διακομιστικούς σταθμούς. Να δείτε ποια είναι η μέση όχληση, χρησιμοποιούν τα Μέγαρα ως πολιορκητικό κριό για να αλλάξουν το χάρτη της Αττικής. Είναι πολύ μεγαλύτερη η έκτασή του απ’ την πόλη και ως μέση όχληση».
«Η μείωση του συντελεστή θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα αφού θα χάσουν πολλοί τον «αέρα»…, παρότι έχουν γίνει συμβόλαια, είπε χαρακτηστικά ο Γιώργος Παπαβασίλης. Όπως μεγάλα προβλήματα και αδικίες γίνονται για όσους χάνουν την κατά παρέκκλιση δόμηση».
«Να ξεσηκωθεί ο κόσμος, προέτρεψε ο Κ. Δέδες, γι’ αυτά που σχεδιάζουν εδώ. Δεν υπάρχει κράτος! Το ΓΠΣ είναι εργαλείο άσκησης πολιτικής» είπε μεταξύ άλλων.
«Διανύουμε μια λανθάνουσα περίοδο της χώρας, ανέφερε ο Τάσος Σάλτας. Πρέπει να βλέπουμε την αγροτική ανάπτυξη ως πρώτη προτεραιότητα».
«Ο Δήμος έχει κινηθεί προς την κατάργηση του τεχνολογικού πάρκου, επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Παπανίκος, και ακόμα προς την κατάργηση της μέσης όχλησης, την κατάργηση και τη μείωση του συντελεστή δόμησης».
Ωστόσο, τίθεται ζήτημα καθώς όπως είπε η Λ. Κάρκα, για το εάν μπορεί να υπογραφεί το ΓΠΣ αφού έχει γίνει σε μεταβατική κατάσταση.
«Υπάρχει πρόθεση, τόνισε ο Κωνσταντίνος Κάμπαξης, να μην καταργηθεί η κατά παρέκκλιση δόμηση».
«Συζητάμε για ένα ΓΠΣ που έγινε πριν από 17 χρόνια, ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαπανούσης».
«Το ΓΠΣ είναι σχεδόν έτοιμο, αν εξαφανίζεται το τεχνολογικό πάρκο και η μέση όχληση και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είπε ο Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗΜΕ Σπύρος Κορώσης.
Δεν πρέπει να μας απασχολεί αν μειώνεται ο συντελεστής δόμησης, αφού θα πάρει μεγαλύτερη αξία η περιοχή. Μέχρι την τελευταία στιγμή ξέραμε ότι το σχέδιο του κ. Λιακόπουλου του 2004 ήταν πολύ καλύτερο».