[quote]«Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι και να δώσουμε τέλος σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο»[/quote]
Με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής ο γνωστός ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος, μας μίλησε με αφορμή τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Ο Πάνος Σκουρολιάκος κατοικεί στην Ανάβυσσο του Δήμου Σαρωνικού.
Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και θέατρο στις σχολές του «Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» και «Πέλλου Κατσέλη».
Εργάζεται στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Εξέδωσε δύο συλλογές διηγημάτων. Διευθύνει την «Ανώτερη Σχολή Θεάτρου» του Πειραϊκού Συνδέσμου. Διδάσκει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης (1997 – 2007) και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
Οργανώθηκε πολιτικά στην Αριστερά από το 1974, Μέλος στου ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από την ίδρυσή του , συμμετέχει ενεργά ως μέλος νομαρχιακών επιτροπών και μέλλος της Κεντρικής Επιτροπής (2000 – 2004 και 2010 έως σήμερα).
Συμμετέχει ενεργά στο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ κατ αρχήν στη Φθιώτιδα και εν συνεχεία στην Αττική.
Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ το 1993 και 1996 στη Φθιώτιδα και του ΣΥΡΙΖΑ το 2004 στην Αττική.
Γιατί να συμμετέχει ο πολίτης σε αυτές τις εκλογές και γιατί χαρακτηρίζονται κρίσιμες;
Ο καθένας έχει βιώσει την απόλυτη υποβάθμιση της ζωής μας αυτά τα τέσσερα μνημονιακά χρόνια. Χρόνια που μειώθηκε η ζωή μας με τις περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών αλλά και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας μας ως κράτος. Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο σημαντικές από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά. Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι και να δώσουμε ένα τέλος σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο. Να ψηφήσουμε ώστε να απαλλαγούμε από αυτήν την ανελέητη οικονομική κατοχή στην οποία μας καταδίκασαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απέναντι σε όλες αυτές τις πολιτικές που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής. Και είναι απέναντι αποφασιστικά και δυναμικά. Έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα για τα εντελώς άμεσα μέτρα που θα παρθούν ώστε να μπει ένα τέλος στην ανθρωπιστική κρίση και στη συνέχεια ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Γιατί μπορεί να διαπραγματευτεί και να διεκδικήσει ελάφρυνση του χρέους μιας και δεν έχει αλισβερίσια με την διαπλοκή, δεν τον κρατάνε από πουθενά και δεν χρωστάει σε κανέναν. Στον μόνο που οφείλει είναι στον Ελληνικό λαό. Και θα τιμήσει τις υποχρεώσεις και υποσχέσεις του.
Τι έχετε να απαντήσετε σε όσους φοβούνται για χρεοκοπία, κούρεμα καταθέσεων, κλπ, την επομένη των εκλογών;
Τα ψέματα και ο φόβος που κατάφεραν το 2012 να φέρουν στην εξουσία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ώστε να συνεχιστεί το μνημονιακό καθεστώς, δεν πιάνουν το 2015.
Κανείς δεν τα πιστεύει πια. Πλήθος δηλώσεων από την Ευρώπη καθημερινά διαψεύδουν όλες αυτές τις φαντασίες. Άλλωστε πολύ καλά ξέρουν οι αντίπαλοί μας πως όταν υπογράψαμε την συνθήκη εισόδου μας στην τότε ΕΟΚ με τις Συνθήκες Ρώμη 1 και Ρώμη 2, υπογράψαμε ότι κανείς δεν μπορεί να μας βγάλει από αυτήν αν δεν το θέλουμε εμείς οι ίδιοι. Επίσης υπογράψαμε πως σε περίπτωση ανθρωπιστικής κρίσης, οι εταίροι μας είναι υποχρεωμένοι να μας βοηθήσουν. Ας μην κάνουν λοιπόν πως δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά, τα κόμματα μάλιστα που τότε, τα υπέγραψαν!
Τι έχετε να πείτε στον πολίτη της Δυτικής Αττικής ιδιαίτερα που αισθάνεται καθημερινά ότι ζει σε μια υποβαθμισμένη περιοχή;
Η Δυτική Αττική, έχει γίνει το πίσω οικόπεδο με τα σκουπίδια, του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας και του Πειραιά. Χωματερές, εργοστάσια, διυλιστήρια, ναυπηγεία, άναρχα πεταμένα εδώ κι εκεί, και χωρίς να υπάρχουν τουλάχιστον θέσεις εργασίας.
Η περιοχή μας με τις τόσες φυσικές ομορφιές, τους αρχαιολογικούς χώρους και την εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της πρωτεύουσας θα έπρεπε να είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους επισκέπτες. Δεν έχει όμως κανένα από τα θετικά της εξοχικής περιοχής ενώ έχει όλα τα αρνητικά της μεγαλούπολης. Θέλουμε να γίνει το αντίθετο. Να εξορθολογησθεί ο βιομηχανικός σχεδιασμός στην περιοχή, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να προστατευθεί το φυσικό κάλος και να αναπτυχθεί ο πολιτισμός. Για να γίνει και η ζωή των κατοίκων της Δυτικής Αττικής πιο καλή σε ποιότητα και απολαύσεις!