ΑθλητισμόςΝέα

ΝΕΜ: “Υπερκούπωση”-Κατέκτησε και το Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ

Το double πέτυχε η ΝΕΜ, επικρατώντας του ΑΟΠ Φαλήρου με 57-49 και κατέκτησε και το Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ, φτάνοντας σε δύο τίτλους μέσα σε μία σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το απόλυτο των επιτυχιών πέτυχε η ΝΕΜ. Η ομάδα του Γιώργου Μάνταλου ήταν σοβαρή για σχεδόν 40’ λεπτά και μπορεί να δυσκολεύτηκε, ελέω και της αποχής από τα παρκέ για μεγάλο διάστημα, ευτύχησε όμως να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνα στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ, με το τελικό 57-49 να της δίνει το τρόπαιο.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν αρκετά νωθρό, με το σκορ να μένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η ΝΕΜ βρέθηκε να προηγείται με +4 (16-12), όμως ένα σερί 11-0 από πλευράς ΑΟΠΦ κατέστη αρκετό για να δώσει ένα ικανό προβάδισμα για την ομάδα του Μάριου Γούναρη..

Στο β’ ημίχρονο οι δύο ομάδες βρήκαν τον απαιτούμενο ρυθμό που αναζητούσαν από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, η “φλόγα” έτρεξε ένα σερί 16-2, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει ακόμα και σε διψήφια τιμή (38-28), χάρη και στη μεγάλη ένεση ψυχολογίας από τους φίλους της ΝΕΜ που βρέθηκαν στο κλειστό του Κερατσινίου για να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται φέτος.

 

Η διαφορά διατηρήθηκε για ώρα στο +10 (43-33) και μπορεί το Φάληρο να πάλεψε για την ανατροπή, όμως η ομάδα του Γιώργου Μάνταλου έκανε για ακόμα ένα παιχνίδι κατάθεση ψυχής, κάτι που φάνηκε μέσω της εκπληκτικής αμυντικής λειτουργίας, αλλά και της σταθερότητας στην επίθεση. Όλα αυτά οδήγησαν τη ΝΕΜ στην κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ και την… υπερκούπωση, μιας και έχει προηγηθεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την αναμέτρηση, αλλά και το video της Ενημέρωσης από την αναμέτρηση, στα πιο κρίσιμα λεπτά του:

 

Δείτε όλο τον αγώνα και την απονομή του Κυπέλλου εδώ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγώνας Δρόμου Λιμένων Μεγάρων- Νέας Περάμου στις 21 Απριλίου: Άνοιξαν οι εγγραφές αθλητών

Aleka Stamatiadi

ΑΟΜ: Φορτωμένοι μετάλλια από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων

βίντεο: Μεγάλη νίκη για την ΝΕΜ

Aleka Stamatiadi