Νέα

Λέκκας για το σεισμό στη Θήβα: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Αισιόδοξος φάνηκε σε δηλώσεις του αναφορικά με σεισμό που έγινε σήμερα στη Θήβα πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Αισθητός έγινε στην περιοχή των Μεγάρων ο σεισμός της τάξεως των 3,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 7:12 π.μ. που είχε ως επίκεντρο την περιοχή της Θήβας.

Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση, ο κ. Λέκκας δήλωσε πως: «εδώ και 1,5 χρονο στη Θήβα έχουμε σεισμική δραστηριότητα που έφτασε σε μέγεθος μέχρι τους 4,8 βαθμούς. Για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα είχαμε μια υποβάθμιση της σεισμικής δραστηριότητας η οποία εμφανίστηκε ξανά πριν από τρεις ημέρες το Σάββατο με έναν σεισμό των 3,9 Ρίχτερ και συνεχίστηκε σήμερα».

«Είναι σεισμός από μια περιοχή που την παρακολουθούμε εδώ και 1,5 χρόνο. Θεωρώ ότι υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο για να ανησυχούμε για το συγκεκριμένο σημείο», δήλωσε στη συνέχεια.

Όσον αφορά την εξήγηση που έδωσε για τους δύο σεισμούς που έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα στην περιοχή της Βοιωτίας, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε πως: «Θεωρώ ότι οι κύριοι σεισμοί εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και τώρα είμαστε σε μετασεισμική ακολουθία που εκτονώνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο το Σάββατο όσο και σήμερα. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Ο Ευθύμιος Λέκκας χαρακτήρισε, τέλος, «τελείως ανεξάρτητες δονήσεις» τους σεισμούς σε Σάμο και Θήβα «δεδομένου ότι είναι πολύ μικρές δονήσεις που δεν μπορούν να διεγείρουν ούτε κοντινά ούτε μακρινά ρήγματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΜ: Για το ντέρμπι και την κορυφή κόντρα στο Μανδραϊκό

ΝΕΜ: Από το… Σαν Σήμερα, στο γεμάτο αισιοδοξία μέλλον (vid)

Aleka Stamatiadi

ΝΕΜ: Δεν τη σταμάτησε ούτε ο ΟΦΗ (vid+pics)

Aleka Stamatiadi