Κοινωνία

Καθαρισμό κλειστού αγωγού στην Νέα Πέραμο ζητά ο Δήμαρχος από την ΕΥΔΑΠ

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με έγγραφο, που απέστειλε στις 13 Δεκεμβρίου στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ και προκειμένου να προλάβει τον κίνδυνο νέων πλημμυρών στη Νέα Πέραμο, ζητά τον καθαρισμό του ρέματος, το οποίο με κλειστό αγωγό καταλήγει στο Λιμάνι, που έχει μπαζωθεί με φερτές ύλες από την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017.

«Η πόλη της Νέας Περάμου  του Δήμου Μεγαρέων, αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ ο Γρ. Σταμούλης υπέστη ανυπολόγιστες καταστροφές και μία από τις αιτίες ήταν και το ρέμα, το οποίο με κλειστό αγωγό καταλήγει στο λιμάνι, που το μπάζωσε με φερτές ύλες και ταυτόχρονα δημιούργησε πολλές και σοβαρές ζημιές σε καταστήματα και σπίτια στο κέντρο της πόλης με τις τεράστιες ποσότητες νερού, που ξεχυθήκαν με πίδακα 2-3 μέτρων, από το φρεάτιο, του οποίου το καπάκι εκτινάχτηκε.

Ο αγωγός αυτός του ρέματος είναι τώρα σχεδόν γεμάτος από φερτές ύλες σε ποσοστό, που  μπορεί να προσεγγίζει και το 80%. Αυτό σημαίνει, πως για να πλημμυρίσει τώρα η πόλη και να δημιουργηθούν καταστροφές δεν χρειάζεται θεομηνία, διότι αρκεί και μία νεροποντή, αφού πλέον το νερό δεν θα μπορεί να περνά από τον αγωγό και να καταλήγει στη θάλασσα. Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε όπως συνδράμετε, ώστε να καθαριστεί ο εν λόγω αγωγός, ει δυνατόν το ταχύτερο, για να αποφευχθούν στο μέλλον πλημμύρες και καταστροφές στην πόλη της Νέας Περάμου».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινέτα: Ένας χρόνος μετά

Οι βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία από τα ορυχεία

Μεγάλη Γιορτή Οδηγισμού με παιχνίδι πόλης την Κυριακή

Aleka Stamatiadi