ΠολιτικήΣημαντικότερα

Καταγγελίες ως τα ξημερώματα και με το χρονόμετρο

 

ρεπορτάζ από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγάρων

Σχεδόν σύσσωμο ΟΧΙ της αντιπολίτευσης κατά της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού

Σπ. Κορώσης: «Το 4ο  Δημοτικό θα είναι από τα πρώτα σχολεία που θα κατασκευαστούν με το νέο ΕΣΠΑ»

 

Ρεπορτάζ: Αλέκα Σταματιάδη

 

 

Το χρονόμετρο, που πλέον τοποθετήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων, για να τηρούνται οι χρόνοι των ομιλιών, δεν στάθηκε εμπόδιο για να μιλάνε οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου μας επί πέντε ώρες, ως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα της 15ης Οκτωβρίου.

Πολλά τα θέματα στην ημερήσια διάταξη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων και αρκετά όσα τέθηκαν και καταγγέλθηκαν από την αντιπολίτευση.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Καράμπελας-και με τη συμβολή του χρονόμετρου αυτή τη φορά-έγινε αρκετές φορές αυστηρός με τους συμβούλους και ως προς την τήρηση του χρόνου και ως προς τις τοποθετήσεις τους, ερχόμενος σε αντιπαράθεση και εξηγώντας ότι τηρεί τον κανονισμό.

 

Επί της ουσίας, ανάμεσα στις αποφάσεις που ξεχώρισαν για τον Δήμο Μεγαρέων, η παραχώρηση οικοπέδου στην «Κτιριακές Υποδομές» Α.Ε. (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων-ΟΣΚ) για την ανέγερση 4ου Δημοτικού Σχολείου και 4ου Νηπιαγωγείου Μεγαρέων. Ο ορισμός νέων Διοικήσεων στις Σχολικές Επιτροπές (σχετικά αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ), η επικαιροποίηση απόφασης μετονομασίας του Δήμου σε Δήμο Μεγάρων-Νέας Περάμου και η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για το έργο προσθήκης δευτέρου ορόφου στο Δημαρχείο Μεγάρων στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι».

Αντιπαράθεση με σχεδόν σύσσωμη την αντιπολίτευση να καταψηφίζει για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου.

 

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανέγερση 4ου Δημοτικού Σχολείου & 4ου Νηπιαγωγείου Μεγάρων

Όπως εισηγήθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπύρος Κορώσης, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Ευάγ. Λιάκο με την διοίκηση του πρώην ΟΣΚ, το υφιστάμενο κτίριο του 4ου Δημοτικού προορίζεται να κατεδαφιστεί για να ανεγερθεί νέο κτίριο για το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο Μεγάρων.

«Για να γίνει η κατεδάφιση γιατί δεν συμφέρει να γίνουν εργασίες, ταυτόχρονα θα γίνεται η μελέτη για την ανέγερση, όπως εξήγησε στο σώμα του δημοτικού συμβουλίου ο Σ. Κορώσης. Μέσα στο 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη και να ενταχθεί η ανέγερση στο νέο ΕΣΠΑ. Με την κατάσταση που επικρατεί, θα μπει σε άμεση προτεραιότητα και θα είναι από τα πρώτα σχολεία που θα κατασκευασθεί».

Ερωτήσεις υπέβαλαν αντιπολιτευόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Κλεάνθης Βαρελάς έκανε ερωτήσεις, όπως για το ποιο είναι το κόστος επισκευής του σχολείου, με ποιο τρόπο το δημοτικό συμβούλιο θα δεσμεύσει το χρόνο κατασκευής.

Ο Αντιδήμαρχος Σ. Κορώσης απάντησε ότι «Η παραχώρηση είναι 10ετής, για να λήξει με την ανέγερση».

Ο Γ. Μαρινάκης ρώτησε «Με ποιο σκεπτικό δίνουμε πάλι το ίδιο οικόπεδο που έχει θέματα και δε δίνουμε κάποιο άλλο;». Ο Σ. Κορώσης απάντησε ότι «Για να κατασκευαστεί νέο σχολείο πλέον απαραίτητη η γεωτεχνική μελέτη που υπάρχει ήδη. Σε περίπτωση που παίρνοντας τα αποτελέσματα δεν μπορεί, δεν θα κατασκευασθεί. Η γεωτεχνική μελέτη έχει δείξει στρώμα εδάφους στα 2,5 μ. βάθος, με θεμελίωση κτιρίου σε μεγαλύτερο βάθος, θα θεμελιωθεί σε σταθερό έδαφος και δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα πάρουμε παρέκκλιση και θα τοποθετηθεί και το νηπιαγωγείο εκεί. Οι όροι δόμησης επαρκούν οπότε θα κατασκευαστεί και νηπιαγωγείο και σχολείο εκεί».

Ο Σπύρος Νικολάου ανέφερε ότι «Δεν είναι σωστό να παραχωρήσουμε το οικόπεδο και να περιμένουμε δέκα χρόνια. Αν σε περίπτωση δεκαετίας ξανά γυρνάει στο δήμο, θα περιμένουμε. Γιατί δεν κάνουμε ένα χρόνο την παραχώρηση; Τόσο γρήγορα θέλουμε να φτιάξουμε το κτίριο;». Ο Σ. Κορώσης επεσήμανε ότι «Για να μπει στη διαδικασία ν’ ασχοληθεί ο ΟΣΚ, πρέπει να υπάρχει η παραχώρηση.

Θα είναι ένα από τα πρώτα σχολεία που θα κατασκευασθούν. Πρέπει να γίνει μελέτη, διαγωνισμός, θέλουν χρόνο, πρέπει να είναι παραχωρημένος ο χώρος. Μην κολλάμε σε κάτι που είναι για καλό».

Ο Κλεάνθης Βαρελάς ανέφερε ότι «Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Το σχολείο έχει διχοτομηθεί, αυτό θα συνεχιστεί επί σειρά ετών. Για να προχωρήσει πιο γρήγορα θα πρέπει να θέσουμε το ζήτημα ως έκτακτη ανάγκη, για να ξεκινήσει γρηγορότερα να γίνει με πιο σύντομο τρόπο η κατασκευή του».

 

Ο Γιώργος Κουμπέτσος τόνισε ότι «Η πίεση φέρνει πράγματα, εδώ μας έχει στείλει ο κόσμος να λύνουμε σοβαρά θέμα. Το κτίριο δεν είχε εξ αρχής επάρκεια. Σχολείο χθες θα έπρεπε να γίνει. Πάμε για καινούργιο σχολείο, αφήστε τις οικονομοτεχνικές μελέτες. Ο κ. Κορώσης ήγε να μιλήσει με μια διοίκηση που φεύγει, περιμένουμε να έρθει νέα διοίκηση. Πρέπει να πάει όταν αλλάξει η διοίκηση ξανά. Ότι πήγα με ένα καλό παιδί, βουλευτή, δε λέει τίποτα. Θα έρθει ο καινούργιος πρόεδρος, θα πει άλλα…

Χάσαμε αρκετό χρόνο. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το σχολείο να αναστηλωθεί. Η συζήτηση που έκανε ήταν άκυρη. Πρέπει μόλις έρθει η νέα διοίκηση να πάμε όλοι να διεκδικήσουμε σχολείο, να πιέσουμε ο καθένας από την πλευρά του. Και στην τελική, η διοίκηση πήγε στον ΟΣΚ επειδή ο Κουμπέτσος έβαλε χέρι.

Δεν έχουμε ανάγκη σχολείο μονό στα Μέγαρα αλλά και στην Νέα Πέραμο. Ζητάμε έτοιμες μελέτες να τρέξουνε».

 

Ο Αντ. Χοροζανης πρότεινε «Να βάλουμε ζήτημα να γίνει μέσα σε τρία χρόνια το σχολείο αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά θα έχουν σχολεία» και καταψήφισε «επειδή οι όροι που μπαίνουν δυσχεραίνουν να γίνει γρήγορα το σχολείο.  Όσον αφορά τις διαδικασίες για την παραχώρηση του οικοπέδου δε θα είχα αντίρρηση αλλά ο τρόπος που γίνεται η παραχώρηση και οι διαδικασίες δεν βοηθούν στην ολοκλήρωση του έργου».

 

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, Παναγιώτης Λάος, είπε ότι «Σχολείο υπάρχει και σχολείο δεν υπάρχει. το υπουργείο παιδείας δεν μπόρεσε να υποστηρίξει την απόφαση που πήραμε και το δημοτικό συμβούλιο έτρεξε, δεν ήρθαν εκπαιδευτικοί, το σχολείο δεν έχει εκπαιδευτικούς με μόνιμες θέσεις. Η ασφάλεια των παιδιών δε είναι σε καλό επίπεδο. Υπάρχουν θέματα bullying.

Είμαστε το σχολείο με τα περισσότερα κενά σε όλη τη δυτική Αττική. Σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει για την επόμενη χρονιά». Κλείνοντας τη συζήτηση του θέματος παραχώρησης του οικοπέδου για την ανέγερση των σχολείων, που εν τέλει ψηφίσθηκε ομόφωνα, ο Γρ. Σταμουλης είπε «Για την ιστορία θα ξεκινήσει σε ένα δυο μήνες σχολείο στην Νέα Πέραμο».

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ & ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

 

Εκτός των αποφάσεων αρκετές οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης που έθιξαν περιβαλλοντικά και οικονομικά ζητήματα του Δήμου.

Αρχικά προ ημερησίας διατάξεως ερωτήσεις υπέβαλε ο Γιώργος Μπερδελή όσον αφορά τα αποτελέσματα του ελέγχου ορκωτού λογιστή τη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η απάντηση του Γρηγόρη Σταμούλη ήταν ότι κάθε επιτροπή, όπως η σχολική επιτροπή και η ΔΗΚΕΔΗΜΕ έχουν Διοικητικά Συμβούλια όπου μπορούν να απευθύνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι.

 

Για την καθαριότητα και στο Δήμο και ιδιαίτερα στην Κινέτα, καταγγελίες έγιναν από τον Γιώργο Μπερδελή και τον Κλεάνθη Βαρελά.

Ο Γρ. Σταμούλης απάντησε ότι «Ο έλεγχος του κάμπου δεν είναι του δήμου. Αν οι πολίτες φρόντιζαν και έξω από το σπίτι μας να είναι καθαροί. Όλοι έχετε δει κάδους απορριμμάτων άδειους και γύρω σκουπίδια. Στο επίπεδο της καθαριότητας έχουμε βελτιώσει την κατάσταση. Αν κάποιος θέλει να κατακρίνει τον δήμο, μπορεί πολύ εύκολα να βρει κάδους ξέχειλους και θα αγνοήσει την βελτιωμένη κατάσταση.

Πρέπει να δούμε τις διαχρονικές παθογένειες του Δήμου. Όταν τα απορριμματοφόρα είναι 20 και 30 ετών, όταν υπάρχει υποστελέχωση και το προσωπικό που υπάρχει γνωρίζετε τι θέματα έχει…».

 

Ο Κλεάνθης Βαρελάς χαρακτηριστικά είπε: «Στις 9 Οκτωβρίου ενημερώθηκα ότι έχει πιάσει φωτιά στα λατομεία Ρούσση, φωτιά που έκαιγε μπαζοσκούπιδα και κλαδέματα. Γνωρίζουμε ποιοι πηγαίνουν μπαζοσκούπιδα; Ο δήμος πηγαίνει και αδειάζει εκεί; Δέχεται ο δήμος από διπλανούς δήμους σε ώρες απογευματινές και βραδινές; Γιατί μηχανήματα του δήμου αξημέρωτα ήταν εκεί; Και αφού κατασβέστηκε η πυρκαγιά ποιος έδωσε εντολή να επιχωματωθούν. Αφού ήταν μηχανήματα εκεί γιατί δεν τα φόρτωσαν. Φορτηγά που επιχωματώνουν, σκουπίδια που υπάρχουν στο χώρο. Τόνοι σκουπιδιών και κλαδεμάτων σε έναν χώρο που έχει ξαναπάρει φωτιά άλλες δύο φορές. Γιατί ο δήμος δεν έχει πάρει τα μέτρα του; γιατί ο καπνός αυτός ο καρκινογόνος να εισπνέεται από όλους μας; Γνωστοποίησα το θέμα στους ελεγκτές περιβάλλοντος, στο δήμο και περιφέρεια, καταθέτω και σε εσάς και καλώ για άμεση λύση του ζητήματος αυτού γιατί έχει επαναληφθεί. Στην Κινέτα στο οικόπεδο που έχει νοικιάσει ο δήμος, τόνοι από κλαδιά που έχουν κοπεί από καμμένους κορμούς εδώ και ένα χρόνο και μια μικρή χωματερή. Μια μικρή πυριτιδαποθήκη, δίπλα σε πυλώνες με δεκάδες σπίτια γύρω γύρω».

 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κ. Φυλακτός δίνοντας απαντήσεις για τη φωτιά στα Καμίνια, είπε ότι «το οικόπεδο δεν ελέγχεται από τον δήμο, είναι ιδιωτικό, πηγαίνουν οι ιδιώτες και κάνουν εναπόθεση».

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από την πλευρά του Γ.  Μπερδελή: «Ποιον δουλεύετε; 4 μήνες τώρα είναι τα φορτηγά του δήμου και ξεφορτώνουν εκεί».

«Θα μου κάνεις μάθημα, απάντησε ο Κ. Φυλακτός, δεν ντρέπεσαι λιγάκι θα μας κάνει μάθημα ο Μπερδελής που είχαν κάνει την χωματερή…

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ρίχνουν οι πολίτες στο οικόπεδο της Κινέτας. Συνεχώς παίρνω τηλέφωνα στο οικόπεδο των υποδομών για να μαζέψουν τα κλαδέματα όπως έγινε στο μάτι με κλαδοτεμαχιστές να γίνει πέλετ».

Ο Άγγελος Μακρυγιάννης προ ημερησίας επανέφερε το θέμα της τοποθέτησης κεραίας κεραίας «στον οικισμό Κινέτας πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων του οικισμού άγιος Χαράλαμπος».

 

Ο Αντ. Χοροζάνης ανέφερε ότι «οι εργολάβοι που παίρνουν τα μπαζοσκούπιδα χρεώνουν ότι πήγαν στη χωματερή και συνέχεια τα σκεπάζουμε με χώμα στο οικόπεδο Νικολάου και πληρώνεται από τον δήμο για αυτό το λόγο. Είναι εριβαλλοντικό έγκλημα». Ακόμα στάθηκε επικριτικός απέναντι στον εορτασμό της απελευθέρωσης των Μεγάρων:  «Ποιος έδωσε το δικαίωμα να σβηστούν με μαύρο η πρόσφορα του ΕΑΜ; Γιατί δε γίνεται αναφορά στους εκτελεσθέντες στο γεφύρι της Μπύρας».

 

Προ ημερησίας, ακόμη, ο Δημήτρης Γεωργακής ρώτησε αν έχει τεθεί θέμα μεταφοράς μεταναστών στην περιοχή μας, «αν ναι, να οργανωθούμε, για να μην έρθουμε προ τετελεσμένων».

 

Απαντώντας, ο Γρ. Σταμούλης απάντησε ότι «Πόσο μυστική είναι η συνάντηση με τον υπουργό όταν έρχεται μετά βαΐων και κλάδων όταν θέλουμε κάτι μυστικό και ύποπτο θα βρεθούμε κάπου στα κρυφά. Ο υπουργός εσωτερικών καμία σχέση με τη μεταναστευτική πολιτική. Η κυβέρνηση λειτουργεί καθαρά και ξάστερα, λέει φανερά πού θα πάνε. Ονοματίζονται οι περιοχές και δε λέγονται για τα Μέγαρα. παντού θα τους πάρουν φανερά και εδώ θα τους φέρουν κρυφά; Ούτε ακροθιγώς ούτε άμεσα δεν έχει τεθεί θέμα για μεταφορά προσφύγων για τον δήμο μας, από κανέναν παράγοντα, σε οποιοδήποτε επίπεδο».

 

 

Σχεδόν σύσσωμο ΟΧΙ της αντιπολίτευσης κατά της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού

 

Με την απόφαση να κινδυνεύει να απορριφθεί από τα ανώτερα ελεγκτικά του Δήμου θεσμικά όργανα, σύσσωμη η αντιπολίτευση-πλην του Άγγελου Μακρυγιάννη-καταψήφισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Ο Δημ. Γεωργακής αρχικά επεσήμανε «Περικόπτουμε έργα 700.000 ευρώ για να ενισχύσουμε δαπάνες προμηθειών άνευ σαφούς στόχευσης και αποτελεσματικότητας. Πώς προκύπτουν τόκοι υπερημερίας και γιατί υπάρχουν τηλεφωνικά τέλη 80.000 ευρώ με επιβάρυνση 20.000 ευρώ σε σχέση με προηγούμενα».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Καράμπελας απάντησε ότι «Είναι τεχνικό το θέμα στο οποίο απαντά η υπηρεσία. Αυτό γίνεται επί πολλά έτη, πρέπει να το σταματήσουμε».

«Είναι καθαρά πολιτικό το θέμα, απάντησε ο Δ. Γεωργακής. Δεν είναι ο ρόλος σας να απαντήσετε σε αυτό. Δεν έχουμε αντιδήμαρχο οικονομικών, οπότε το θέμα λαμβάνει μεγαλύτερη διάσταση».

 

Ο Ι. Πολυχρόνης πήρε το λόγο και είπε «Δεν είμαι αρμόδιος των οικονομικών αλλά εξηγώ ότι οι τόκοι υπερημερίας αποτελούν δικαστικές αποφάσεις, απόφαση εκτελεστή σε τόκους κεφάλαιο, κλπ. Είναι στα πλήρως τεχνικά θέματα, να δίνουν οι υπηρεσίες τις απαντήσεις εμείς να μένουμε στο πολιτικό κομμάτι και μόνο που αυτός είναι ο ρόλος μας».

 

Ο Γ. Μαρινάκης καταψηφίζοντας την αναμόρφωση προϋπολογισμού ανέφερε «Η σπατάλη είναι πολύ μεγάλη».

 

Ο Γ. Μπερδελής έκανε λόγο για «Αλαζονεία της διοίκησης. Ξεχνάτε ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα. Θα μπορούσε το δημοτικό συμβούλιο βάσει κανονισμού κύριε πρόεδρε να στείλει το θέμα στο επόμενο.

Είναι πολύ σημαντική η πολιτική διάσταση που βγαίνει, γιατί αυτή θα σημαδέψει την πορεία και την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου. Δε χωρούν φράσεις «εμείς είμαστε πλειοψηφία, εμείς κάνουμε κουμάντο».

Η σύνταξη προϋπολογισμού είναι επιλογές που κάνει η διοίκηση και μέσα από αυτές τις επιλογές οι υπηρεσιακοί παράγοντες διαμορφώνουν. Δεν είναι υπηρεσιακό θέμα, είναι καθαρά πολιτική επιλογή.

Ο δήμαρχος δεν απαντά στις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων. 60.000 τόκοι τι είναι αυτό; Κανένας δεν προβληματίστηκε τι είναι; Έρχεστε εδώ και ό, τι λέει ο αρχηγός μόνο και μόνο για αυτόν τον πολιτικό λόγο δεν ψηφίζω για να μη ζητήσω την αναβολή του.

Είστε υποχρεωμένοι να δίνετε σαφείς απαντήσεις. Αυτό είναι το γράμμα του κανονισμού και όχι ο χρόνος.

Θα δημιουργώ θέμα αναβολής θεμάτων όπου κρίνω, όπου με τρόπο αλαζονικό περνάτε με τρόπο ετσιθελικό κάθε θέμα».

 

Ο Κλεάνθης Βαρελάς σχολίασε αρνητικά τις περικοπές έργων και τις ενισχύσεις κωδικών στην αναμόρφωση, κάνοντας λόγο για την περικοπή 150.000 ευρώ για αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες, την ενίσχυση κωδικού μικροφωνικής 7.350 ευρώ, προμήθεια χαρτιού που φτάνει στις 23.000 ευρώ. «Είστε αδιάβαστοι και απρόθυμοι να απαντήσετε για ποιο λόγο το κάνετε αυτό; Ρώτησε ο Κλεάνθης Βαρελάς, γιατί έχετε απαξιώσει το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου. Αυτή δεν είναι εικόνα διοίκησης και τα ζητήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Εντελώς απροετοίμαστοι, με προβληματίζει η συμπεριφορά όλων όσων μίλησαν καθόλου ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που πήρα για αυτό και θα το καταψηφίσουμε.

 

Ο Άγγελος Μακρυγιάννης, ο μοναδικός που υπερψήφισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, είπε «Δεν θα πρέπει να γνωρίζετε τι υπάρχει στον προϋπολογισμό; Δεν είναι δυνατόν να είναι όλα τυπικά θέματα».

 

Ο Αντ. Χοροζάνης, καταψηφίζοντας, τόνισε ότι είναι μη στοιχειοθετημένα όσα εισηγείται η δημοτική αρχή.

 

Ο Ιερόθεος Πολυχρόνης ανέφερε: «Ακούμε θορύβους αλλά δεν ακούμε το περιεχόμενο. Δε σας έμεινε κάποιο ερώτημα αναπάντητο. Δεν ισχύει αυτό που λέτε ότι δεν μας ενδιαφέρει η ψήφιση.  Ο φόβος σας ότι περικόπτονται έργα δεν γίνεται, δεν πάνε κάπου αλλού. Τοποθετούνται για τις θεομηνίες αλλά με βάση τις ανάγκες κατανέμονται κάθε φορά και σε διαφορετικό κωδικό. Τα μεγάλα ποσά είναι από ποσά δικαστικών αποφάσεων».

 

Ο Μελ. Λέλης καταψήφισε «λόγω υποκρισίας όχι μόνο στη συμπεριφορά αλλά και στις πράξεις της διοίκησης»: «Θα θυμίσω τα μεγάλα λόγια και τους δήθεν προγραμματισμούς και σχεδιασμούς που είχαν ειπωθεί από την διοίκηση στις 5-4-2017. Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στον κωδικό αριθμό 30.7322.0050 που αφορά περικοπές έργων – κατασκευή πάρκου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανακύκλωσης. Είχα αναφερθεί τότε στην πρωτοβουλία του κ. Μουσταΐρα για την πρωτοποριακή προσπάθεια που είχε να κάνει με την προσπάθεια για να αποκτήσουν περιβαλλοντική εκπαίδευση και περιβαλλοντική συνείδηση  οι νέοι άνθρωποι, αλλά και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία της ανακύκλωσης.

Όσο για τον κ. Δήμαρχο, θυμίζω ότι μου απάντησε τότε πως η ανακύκλωση είναι ένα ζήτημα  σοβαρό που το χειρίζεται πολύ καλά η διοίκηση, το τρέχει ώστε σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Και σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα, αφού ουσιαστικά το έργο αυτό εφόσον τα χρήματα δεν υφίστανται, δεν προχωρά.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι στο παρελθόν έχουμε αναφέρει πολλές φορές και έχουμε συμφωνήσει, ότι η αναμόρφωση είναι ένα εργαλείο της εκάστοτε διοίκησης απαραίτητο και αναγκαίο για να διορθώνονται οι προγραμματισμοί του δήμου οι οποίοι δεν μπορούν να υπολογιστούν».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διορίσθηκαν 180 πυροσβέστες-επιλαχόντες εποχικοί

Εξαφάνιση ενηλίκου στην Νέα Πέραμο

Λ. Κοσμόπουλος: “Συνεχίζουμε με συνέπεια και δυναμική”