Πολιτισμός

«Η κρίση στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και το δίκαιο της θάλασσας»: Ομιλία στο Δημαρχείο Μεγάρων

Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στο Δημαρχείο Μεγάρων, Ομιλία του κ. Πολύκαρπου Αδαμίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Κοινοτικού Δικαίου,  της Σχολής Ευελπίδων με θέμα: «Η κρίση στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις  και το δίκαιο της θάλασσας»

 Την Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022, ώρα 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Μεγάρων, στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Μεγαρέων θα λάβει χώραν ομιλία του κ. Πολύκαρπου Αδαμίδη, Νομικού του Χάρβαρντ με θέμα: «Η κρίση στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και το δίκαιο της θάλασσας».

O k. Πολύκαρπος Αδαμίδης, γεννήθηκε στην Κατερίνη την 01/12/1971, όπου και ολοκλήρωσε τον κύκλο των εγκύκλιων σπουδών του, αριστεύσας και πρωτεύσας.

Εισήχθη με την πρώτη κατόπιν Πανελληνίων εξετάσεων στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1989, από όπου και αποφοίτησε πρώτος τον Ιούλιο του 1993, με βαθμό πτυχίου 9,58 δίνοντας τον όρκο της Σχολής.

Ως υπότροφος πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, από όπου και αποφοίτησε το 1995.

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως δόκιμος και σήμερα είναι έφεδρος λοχαγός Υλικού Πολέμου.

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Αριστοτέλειο, στη θεματική του Δικαίου του Ανταγωνισμού, ως μεταπτυχιακός υπότροφος του ΙΚΥ, κατόπιν εξετάσεων.

Δούλεψε σε Κοινοτικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα στα Βαλκάνια και ειδικά στη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας των Σκοπίων ως ειδικός Νομικός σύμβουλος και παρείχε επί χρόνια τις υπηρεσίες του ως Νομικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Υγείας, Εξωτερικών και Άμυνας, όπου και διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.

Έχει εργαστεί στην Ευρωπαική Επιτροπή και το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και το 2017 εξελέγη αναπληρωτής Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Έχει συγγράψει σειρά επιστημονικών άρθρων σε θέματα προμηθειών, διεθνών συναλλαγών και Ποινικού Δικαίου, ενώ τα πλέον πρόσφατα συγγράμματά του είναι  “Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας” και το “Δίκαιο του Πολέμου”

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Αλκάθους και Καρία”: Συνεχίζονται τα χορευτικά ανταμώματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Χατζημιχάλη σε εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων η έκθεση “Δύο ματιές”

Aleka Stamatiadi

Τα Μέγαρα σταθμός ενός «Μαραθωνίου» στα χνάρια των χαμένων πατρίδων