Κοινή πορεία στις εκλογές Τώρα-Ενεργοί Πολίτες
[quote]Γ. Μπερδελής-Γ. Μιχάλαρος: «Σύγκληση δυνάμεων προοδευτικού μετώπου στον Δήμο Μεγαρέων»[/quote]
Οι «ζυμώσεις» της προεκλογικής περιόδου δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί όπως φαίνεται, με τους συνδυασμούς να συζητούν συνεργασίες ενώ απομένουν λιγότερο από τρεις μήνες για τις εκλογές.
Προγραμματική σύγκλιση και κοινή πορεία αποφάσισαν και ανακοίνωσαν και επίσημα οι δύο συνδυασμοί, «Τώρα» με επικεφαλής τον Γιώργο Μπερδελή και «Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον Γιάννη Μιχάλαρο. Οι δύο επικεφαλής προχώρησαν σε δηλώσεις συμπόρευσης σε ένα συνδυασμό, τονίζοντας την ανάγκη τόσο για συνεργασίες με σκοπό το ευρύ προοδευτικό μέτωπο όσο και για ανοιχτές «καθαρές» συμμαχίες, πριν τις εκλογές και όχι μετά, όπου οι πολίτες δεν θα έχουν την επίγνωση της επιλογής τους, καθώς θα ψηφίζουν αρχικά έναν υποψήφιο που θα έχει όμως συμφωνήσει με κάποιον άλλο είτε για τη δεύτερη Κυριακή είτε για συν-διοίκηση.
[quote]Γιώργος Μπερδελής: «Συνεργασίες πριν τις εκλογές και όχι μετά, όχι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι»[/quote]
«Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται ο δήμος μας είναι αναγκαία η ολική επαναφορά του υγιούς κομματιού των τοπικών κοινωνιών των πόλεων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, αναφέρει στην δήλωσή του ο Γιώργος Μπερδελής.
θεωρώντας πως οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου είναι εξαιρετικά κρίσιμες, αφού θα κρίνουν αν θα μείνουμε ή όχι στην σημερινή περίοδο στασιμότητας που έχει προκύψει από την πολιτική της διοίκησης του κ. Σταμούλη, επιλέξαμε να προχωρήσουμε σε προγραμματική σύγκλιση με τον συνδυασμό «Ενεργοί Πολίτες».
Η πορεία του επικεφαλής του συνδυασμού φίλου Γιάννη Μιχάλαρου στα κοινά, οι προτάσεις του για την ανάπτυξη της περιοχής μας, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, που δυστυχώς δεν εισακούστηκαν από την σημερινή διοίκηση, δεν άφησαν ασυγκίνητους εμένα και τους συνεργάτες μου.
Προχωρώντας πάνω στον στόχο που είχαμε εξ αρχής θέσει, δηλαδή στις προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες πριν τις εκλογές και όχι μετά, με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, χαιρετίζουμε σήμερα την συμπόρευση με τους «Ενεργούς Πολίτες».
Είμαι βέβαιος πως δημιουργούμε έναν συνδυασμό νίκης, έναν συνδυασμό που θα αποτελέσει διέξοδο για τους δημότες μας στο αδιέξοδο που δημιούργησε μέσα σε μια πενταετία η σημερινή διοίκηση του δήμου μας. Καλό αγώνα σε όλους μας».
[quote]Γιάννης Μιχάλαρος: «Συμπορευόμαστε για την νίκη»[/quote]
«Από σήμερα συμπορευόμαστε με τον Γιώργο Μπερδελή, δήλωσε ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Γιάννης Μιχάλαρος.
Οι «Ενεργοί Πολίτες» και το «Τώρα» είναι πλέον μαζί. Συμπορευόμαστε για να κερδίσουμε τις δημοτικές εκλογές. Συμπορευόμαστε όχι για να έχουμε μια καλή παρουσία στις εκλογές αλλά για να διεκδικήσουμε και τελικά να πάρουμε την διοίκηση του δήμου στα χέρια μας. Συμπορευόμαστε γιατί αγαπάμε τα Μέγαρα, τη Νέα πέραμο, την Κινέτα και το Αλεποχώρι. Συμπορευόμαστε γιατί μας ενδιαφέρει η νεολαία. Μας ενδιαφέρει η υγεία και η οικονομική ευημερία των δημοτών μας. Μας ενδιαφέρει το περιβάλλον. Μας ενδιαφέρει η διατήρηση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας, ο κάμπος, τα βουνά και οι θάλασσες. Μας ενδιαφέρει να ανατρέψουμε τις πολιτικές που έφεραν το δήμο μας πολλά χρόνια πίσω. Μας ενδιαφέρει να νικήσουμε για να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές για τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο».
Επιστολή έστειλαν και τα μέλη του συνδυασμού «Ενεργών Πολιτών», όπου γίνονται αναφορές στην ανάγκη συγκρότησης ενός δημοκρατικού χώρου-«ανάχωμα».
Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του συνδυασμού των «Ενεργών Πολιτών»:
Μετά την ανακοίνωση στις 12-02-2019, της υποψηφιότητας του συνδυασμού «ΤΩΡΑ» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. ΜΠΕΡΔΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ για τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές και την διακήρυξη θέσεων και προτάσεων προς το Μεγαρικό και Νεοπεραμιώτικο λαό, διαπιστώσαμε ότι είναι πολλά τα σημεία στα οποία οι θέσεις μας συγκλίνουν.
Η παράταξη μας εκτιμά ότι με δεδομένες τις εξελίξεις στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ενός προοδευτικού μετώπου φορέων και πολιτών του δημοκρατικού χώρου που θα αποτελέσει ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά, τον νεοφιλελευθερισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Είναι ανάγκη από την εποχή των ρήξεων και των άγονων αντιπαραθέσεων, να οδηγηθούμε στην νέα εποχή των συναινέσεων και των συγκλίσεων, που με το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο του «Κλεισθένη» αυτές διευκολύνονται. Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, διαχρονικό αίτημα του προοδευτικού χώρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνεργασίες πάνω σε συγκεκριμένες προγραμματικές συγκλίσεις, με στόχο την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου.
Είναι σημαντικό η γνώση και η εμπειρία τόσο του υποψήφιου δημάρχου όσο και των άλλων στελεχών του συνδυασμού «ΤΩΡΑ» στα αυτοδιοικητικά θέματα να μπολιαστεί με τη εμπειρία και γνώση των στελεχών του συνδυασμού «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», ώστε να δημιουργηθεί μια νέα προοδευτική συλλογικότητα η οποία να απευθυνθεί σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.
Έχουμε την πεποίθηση ότι μοιραζόμαστε κοινές αρχές, απαραίτητες για να στηριχτεί η συνεργασία μας σε υγιείς βάσεις:
Πολιτικό πλαίσιο που αποκλείει ακροδεξιές, ρατσιστικές ή ξενοφοβικές απόψεις.
Ενίσχυση στο μέγιστο βαθμό της συμμετοχής των πολιτών στην διαβούλευση για τα ζητήματα του τόπου μας.
Προστασία του περιβάλλοντος.
Φροντίδα για τις δομές Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Κοινωνικής αλληλεγγύης , Υπηρεσιών και Υποδομών στο πλαίσιο του Δήμου μας.
Αλληλεγγύη στις πιο ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας.
Διαφάνεια στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος και στις σχέσεις Δήμου πολιτών και φορέων και ενίσχυση της λογοδοσίας των θεσμικά υπεύθυνων προς τους δημότες.
Πάνω σε αυτές τις αρχές θα πρέπει να συνδιαμορφώσουμε ένα συνεκτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, ανοιχτοί στις προτάσεις του συνόλου των συνδημοτών μας.
Η χρονική σύμπτωση των τοπικών εκλογών με τις περιφερειακές εκλογές και τις Ευρωεκλογές, δεν θέλουμε να αποτελέσει σημείο τριβής στις σχέσεις μας. Όπου οι επιλογές μας συμπίπτουν πρέπει να τις προβάλλουμε, όπου διαφέρουν δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να θέσουν σε κίνδυνο την ενότητά μας.
Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε , ότι το κριτήριο της αυτοδιοικητικής ψήφου δεν είναι πάντα κομματικό, καθώς πρωτεύοντα ρόλο έχει η προσωπικότητα του υποψηφίου Δημάρχου, η στελέχωση του συνδυασμού και οι συμμαχίες στις τοπικές κοινωνίες .
Καταθέτουμε αυτές τις σκέψεις μας προσβλέποντας σε μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ώστε να προκύψει μια σύνθεση επωφελής για τον τόπο.
25-02-2019
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΓΑΡΩΝ – ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ