Η διαδικασία μετά τον θάνατο της Ηγουμένης Μακρίνας έγινε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας όπου διεξήχθη ψηφοφορία, από τις αδελφές της ιεράς μονής αγίου Ιωάννου Προδρόμου – Μακρυνού Μεγάρων.
Μετά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας ετελέσθη ευχαριστήριος δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο, καθώς και τρισάγιο επί των τάφων των κτητόρων της εν λόγω ιεράς μονής γέροντος Δαμασκηνού και γεροντίσσης Μακρίνης.
«Στην οσιολογιωτάτη νέα γερόντισσα Μακρίνα ευχόμαστε καλή κι ευλογημένη ηγουμενεία, να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης που της επέδειξε η αδελφότητα και να βαδίσει στα χνάρια της πρώτης γεροντίσσης και κτητορίσσης μακαριστής μοναχής Μακρινής» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος.

