ΚοινωνίαΣημαντικότερα

Εκδήλωση για την ενίσχυση του συσσιτίου Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Μεγάρων

Ψυχαγωγική εκδήλωση για την ενίσχυση του συσσιτίου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Μεγάρων, διοργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουλίου, στο Dionysos Palace.

Ο πατέρας Αλέξανδρος Κουργιαλής, υπεύθυνος του συσσιτίου, καλωσόρισε και ευχαρίστησε το πλήθος πιστών που παρευρέθηκαν, εθελοντές και όλους όσους συμβάλλουν στο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο. Αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια δράση που προσφέρει σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας εν μέσω αυξήσεων τιμών και οικονομικής κρίσης. Ενδεικτικά, το συσσίτιο στις 230 ημέρες λειτουργίας του διανέμει 100 μερίδες φαγητού, δηλαδή 23.000 μερίδες ετησίως.

Επιπλέον, το κατάστημα αλληλεγγύης διοργανώνει 25 διανομές το χρόνο με περίπου 2 τόνους τροφίμων ανά διανομή, δηλαδή συνολικά 50 τόνους ετησίως. Ανάμεσα στις δυσκολίες που προέκυψαν, το συσσίτιο της Αγ. Παρασκευής έμεινε χωρίς όχημα μεταφοράς, αλλά από δωρεές απέκτησε και δεύτερο όχημα τον χρόνο που πέρασε. Το όχημα αυτό έγινε δωρεά από τον ΕΛΟΤ (Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης), οργανισμό που εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς μετά από ενέργειες του πολιτευτή ΝΔ Σταμάτη Πουλή, προχώρησε με σύμφωνη γνώμη του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη η δωρεά του νέου οχήματος από τον ΕΛΟΤ στο συσσίτιο της Αγίας Παρασκευής Μεγάρων.

Για το λόγο αυτό ο π. Αλέξανδρος τίμησε την Διευθύντρια του ΕΛΟΤ Γεωργία Ρεμπούτσικα, και τον πολιτευτή Σταμάτη Πουλή, ο οποίος δήλωσε «Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου που κατάφερα να συμβάλω έμπρακτα στην ενίσχυση του πολύ σημαντικού έργου που επιτελεί το μαγειρείο του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής. Διαπιστώνοντας τη μεγάλη κοινωνική προσφορά του,  πήρα την πρωτοβουλία, να συντονίσω τις ενέργειες για τη δωρεά ενός οχήματος τύπου βαν, από το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας που λειτουργεί υπό το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους του Ταμείου να επιτελέσουν την κοινωνική τους δράση ακόμη πιο αποτελεσματικά. Το πετύχαμε και συνεχίζουμε με επόμενους στόχους.  Γι’ αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η βράβευσή μου από έναν άξιο εκπρόσωπο της Εκκλησίας και της πίστης μας, όπως ο Πατέρας Αλέξανδρος Κουργιαλής, υπό τον συντονισμό και την καθοδήγηση του οποίου το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, επιτελεί σημαντικό έργο προς όφελος των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Ευχαριστώ τον Πατέρα Αλέξανδρο για τα καλά του λόγια και την Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΣΥΠ κα. Γεωργία Ρεμπούτσικα για την εξαιρετική συνεργασία και την ευγενική χορηγία. Συνεχίζω, με όλες μου τις δυνάμεις να συνεισφέρω στην προσπάθεια για μια καλύτερη Ζωή όλων μας στη Δυτική Αττική».

Τέλος, τιμήθηκε και η Εθελόντρια μαγείρισσα κ. Κατερίνα Σάλτα, που όπως όλες οι εθελόντριες αποτελούν την ψυχή του συσσιτίου, προσφέροντας καθημερινά εργασία για τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια από την ορχήστρα των Μουσικών Ζωής Μήλιου, Μανώλη Καρπαθίου, Σπύρου Παπανικόλα, Κώστα Χατζόπουλου, Ντίνου Μήτσου, Μπάμπη Χατζόπουλου και την χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Μεγάρων υπό την διεύθυνση της Ρένας Χατζοπούλου. Παραδοσιακούς χορούς χόρεψαν μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Μεγάρων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, οι βουλευτές Θ. Μπούρας, Β. Λιάκος, δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Τσιούνης, Π. Μαργέτης, ο Πρόεδρος Τ. Κοινότητας Ν. Περάμου Γ. Σεβαστής, ο πρώην Δήμαρχος Χρ. Σύρκος, κ.ά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Rapid test από τον ΕΟΔΥ στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας

Μενίδι-Μέγαρα: Σκηνές απ’ τα προσεχώς!

Ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός στο ΣΥΡΙΖΑ

Aleka Stamatiadi