[quote]Ανακοίνωση του Συλλόγου Βαρέας “Άγιος Νικόλαος”[/quote]
“Δύσοσμα βοθρολύματα στην παραλία, ανάστατοι κάτοικοι και επιχειρήσεις στη Βαρέα”
Βοθρολύματα τα οποία ανέδιδαν αποπνικτική δυσοσμία ανέβλυσαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 στην παραλία της Βαρέας στα Μέγαρα.
Συγκεκριμένα, στο τμήμα μεταξύ του επισκευαστηρίου σκαφών και του εργοστασίου του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού όπου εκβάλλει ο αγωγός των νερών της βροχής εμφανίστηκε πολτός χρώματος καφέ και πράσινου χωρίς να είναι εμφανές από πού προήλθε.
Η αντίδραση του Συλλόγου της Βαρέας «ο Άγιος Νικόλαος» ήταν άμεση.
Ο πρόεδρος Γιάννης Βαρελάς ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα και τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.
Η αντίδραση και των δύο Υπηρεσιών ήταν άμεση.
Όργανα του Λιμενικού προσήλθαν, κατέγραψαν το γεγονός και πρόκειται να συντάξουν έκθεση.
Η αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Γιάννη Βασιλείου ήταν άμεση.
Έδωσε εντολή σε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας το οποίο έκανε αυτοψία τόσο στην παραλία η οποία είχε κατακλυσθεί από τα λύματα όσο και στις εγκαταστάσεις του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού ο οποίος κατεργάζεται σταφύλια και δημιουργεί πολτώδη απόβλητα.
Προς το παρόν τηρούμε στάση αναμονής έως ότου εκδοθούν τα πορίσματα των αυτοψιών του Λιμενικού και της ΠΕΔΑ.
Ο σύλλογός μας, ο οποίος επαναδραστηριοποιείται μετά από μακρόχρονη αδράνεια, έχει ως σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής, την μεταμόρφωσή της σε χώρο κατοικίας και αναψυχής και αυτό σκοπεύει να πραγματοποιήσει συνεργαζόμενος με κάθε αρχή και εξουσία η οποία έχει λόγο στη Βαρέα.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΕΑΣ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»