Δημοτικό ΣυμβούλιοΠολιτικήΣημαντικότερα

Δημοτικό Συμβούλιο για τον κορωνοϊό

Νέο εμβολιαστικό κέντρο & σειρά μέτρων εισηγήθηκε η αντιπολίτευση

Γρ. Σταμούλης: «Όταν σε όλους τους αγώνες βάζεις γκολ, δεν είναι θέμα τύχης»

Με μοναδικό θέμα την διαχείριση της πανδημίας στο Δήμο Μεγαρέων συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Τρίτης 2 Μαρτίου.

Η συνεδρίαση έγινε με πρωτοβουλία και αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης, επί εισήγησης του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Γεωργακή που ανέφερε σειρά προτάσεων προς το σώμα προς ψήφιση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι επεσήμαναν την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας και στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο πνευμονολόγος Ελευθέριος Παπαλευθέρης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων και της ιατρικής κοινότητας.

Ελ. Παπαλευθέρης: «Μόνη διέξοδος στα εμβόλια»

«Τα εμβόλια είναι η μόνη λύση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελ. Παπαλευθέρης και ήδη βγαίνουν αποτελέσματα και από εμβολιασθείσες έγκυες και είναι όλα υπέρ των εμβολιασμών». Κάλεσε τους συμπολίτες να συμμετέχουν στη διαδικτυακή συνάντηση όπου θα μιλήσει για τον εμβολιασμό, υπό την αιγίδα της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος και τόνισε ότι με ό, τι δυνάμεις έχει θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην περιοχή μας, ακόμα και με την δημιουργία νέων εμβολιαστικών κέντρων.

Ο Ελ. Παπαλευθέρης ανέφερε ότι είναι τουλάχιστον δέκα φορές περισσότερα τα κρούσματα από όσα ανακοινώνονται.  «Είναι δύσκολο να την αναχαιτίσουμε όσο να μην νοσηλεύονται συνάνθρωποί μας. Οι μελέτες λένε ότι οι εμβολιασμοί μειώνουν ποσότητα και ποιότητα και προλαμβάνουν και μειώνουν μεταδοτικότητα. Eίναι ασφαλέστατα όλα τα εμβόλια.  Πρέπει να γίνει Μέγιστη προσπάθεια όσον αφορά τους εμβολιασμούς το μόνο όπλο είναι οι εμβολιασμοί, να ενισχυθεί το κέντρο υγείας και επειδή σύντομα και σε ιδιώτες θα επιτραπεί να γίνουν εμβολιαστικές πράξεις να σταθεί αρωγός ο δήμος. Να στρέψουμε την προσοχή μας στους εμβολιασμούς είναι ένα όπλο να το διαχειριστούμε όπως πρέπει. Για να μειωθεί η μεταδοτικότητα είναι η τήρηση των μέτρων. Όλοι έχουμε κουραστεί δέχομαι απειλητικά μηνύματα μου έχουν κολλήσει αφίσες δεν τους κατηγορώ μου συνέστησαν να βγαίνω στα τοπικά μέσα. Όπως και να έχει επιθυμία μας είναι να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή. Έχουμε χάσει δύο ανθρώπινες ζωές, μία χωρίς υποκείμενα νοσήματα από συνέπειες κορωνοϊού να αποφύγουμε αυτά τα γεγονότα».

Δ. Γεωργακής: «Συγκαλέσαμε το συμβούλιο για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, χωρίς πολιτική εκμετάλλευση»

Επί της συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου, η αντιπολίτευση είχε υποβάλει αίτημα να συγκληθεί το συμβούλιο με θέμα την λήψη μέτρων για τον κορωνοϊό από τον Δήμο. Ο Δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Τώρα» Δημήτρης Γεωργακής είχε υποβάλει αίτημα σύγκλησης του συμβουλίου, το συνυπέγραψαν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι και έκανε την εισήγηση του θέματος.

«Η σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για το εν λόγω θέμα δεν γίνεται για την πολιτική εκμετάλλευση μιας υγειονομικής κρίσης, ανέφερε στην εισήγησή του ο Δημ. Γεωργακής. Δεν γίνεται για την πολιτική εκμετάλλευση της αγωνίας και το πιο σημαντικού αγαθού της υγείας των συμπολιτών μας. Η σημερινή σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου γίνεται ακριβώς για να προστατευτούν αυτά τα δύο στο μέτρο που είναι εφικτό από την πλευρά μας να ενεργήσουμε. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η υγειονομική κρίση αυτή ελάχιστα μπορούσε να προβλεφθεί και η διαχείριση της σίγουρα λόγω της έκτασης και του μεγέθους της βασίζεται στις επιλογές της κεντρικής κυβέρνησης. Παρόλα αυτά οι κοινωνίες εκφράζονται μέσω των τοπικών αρχών τους και σίγουρα σε αυτές αναζητούν στήριγμα σε δύσκολες καταστάσεις.

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει και μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο έστω και μικρό στη διαχείριση αυτής της υγειονομικής κρίσης. Ο ρόλος αυτός εδράζεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας είναι η ευαισθητοποίηση έτσι ώστε να υπάρχει υψηλό αίσθημα ευθύνης στην καθημερινότητα από το κάθε πολίτη. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση των κονδυλίων που διατίθενται για την υγειονομική αυτή κρίση.

Ο πυλώνας της ευαισθητοποίησης του κόσμου μπορεί να έχει έκταση από απλές δράσεις ενημέρωσης έως και ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου. Αυτό έχει γίνει ήδη εμφανές από ενέργειες διαφόρων δήμων ανά την Ελλάδα στους μήνες αυτούς που παρακολουθούμε την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης.

Ο δεύτερος πυλώνας της αποτελεσματικής οικονομικής διαχείρισης βασίζεται στη διαχείριση των επιχορηγήσεων που η κυβέρνηση έχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα δώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να συμβάλει και αυτή με τη σειρά της στην αντιμετώπιση της».

Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης είναι οι παρακάτω:

1)            Δημοσιοποίηση των εβδομαδιαίων ενημερώσεων της Πολιτικής Προστασίας σε κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που εδρεύει στο Δήμο μας, καθώς και στην ιστοσελίδα και τους επίσημους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου μας.

2)            Συνεχή ενημερωτικά μηνύματα για τα μέτρα προστασίας σε έντυπα και ηλεκτρονικά τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον για τον επόμενο 1 μήνα.

3)            Διενέργεια κυλιόμενων ανά 2 εβδομάδες, rapid test για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες (υπάλληλοι Δήμου, εκπαιδευτική κοινότητα, γενικός πληθυσμός)

4)            Εξασφάλιση δωρεάν μοριακών test για την μεγαλύτερη αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, καθώς είναι γνωστό ότι η αποτελεσματικότητα των rapid test είναι πολύ μικρότερη. Ο αριθμός και η κατανομή των τεστ αυτών θα καθορίζεται βάσει στατιστικού δείγματος το οποίο θα καθορίζεται από κοινού με αρμόδιους επιστήμονες. Το κόστος δε αυτών, κρίνεται αναγκαίο δεδομένης της σημαντικότητας για τη δημόσια υγεία.

5)            Εβδομαδιαία δειγματοληψία και ανάλυση λυμάτων βιολογικού καθαρισμού.

 

«Στόχος είναι η όσο το δυνατό αμεσότερη και διευρυμένη πληροφόρηση των δημοτών μας για την πορεία της πανδημίας στο δήμο και την εγρήγορση των πολιτών στην τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του ιού» κατέληξε ο Δημ. Γεωργακής.

Η αντιπολίτευση πρότεινε ακόμη να υπάρξει μέριμνα για οικονομική στήριξη στις πληγείσες επιχειρήσεις και ο Κλεάνθης Βαρελάς πρότεινε να συνεργαστεί ο Δήμος με τις επαγγελματικές οργανώσεις της περιοχής για την εκπόνηση σχεδίου δράσης. Ο Τάσος Καλλιάς πρότεινε να γίνει δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο το ΚΑΠΗ ή το κτίριο του γηροκομείου.

Επικριτικές στη διαχείριση του κορωνοϊού ήταν οι τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων που ακολούθησαν.

Ο Παναγιώτης Μαργέτης πρότεινε να γίνονται μαζικά τεστ στο κυριακούλειο στην κεντρική πλατεία Μεγάρων, επισημαίνοντας ότι «Έχουν γίνει προσλήψεις στη ΔΕΥΑΜ που παράγουν μικρότερης αξίας έργο.  Ο Κων. Πανταζής ανέφερε ότι στην αύξηση των κρουσμάτων οδήγησαν η αλλαγή ηγεσίας Τσιόδρα, τα λάθη από την περιφέρεια, η επίβλεψη της αστυνομίας και η ευθύνη των γιατρών.

 

Κλ. Βαρελάς: «Δυστυχώς εφησυχάσατε τον κόσμο»

Ο Κλεάνθης Βαρελάς ανέφερε  «Δυστυχώς εφησυχάσατε τον κόσμο. Δεν εκμεταλλευτήκατε σωστά τα εργαλεία που δίνονται για τη διαχείριση αυτής της υγειονομικής κρίσης, την επιστημονική γνώση, έχουμε εξαίρετους επιστήμονες έκρυβαν τον κώδωνα του κινδύνου και έλεγαν γιατί βγαίνουν στην εφημερίδα. Την επιτροπή δεν τη θεσμοθετήσατε για να αποκτήσει υπόσταση τη χρησιμοποιείτε μόνο για το υπαλληλικό προσωπικό του δήμου ενώ θα έπρεπε να ενημερώνει όλους τους δημότες. O δήμος χρησιμοποιεί τα χρήματα για έκτακτα να καλύψει την οικονομική του αδυναμία μέσα από τα χρήματα για την διαχείριση του κορωνοιού. Η διοίκηση ξύνει τον πάτο του βαρελιού. Για ποιο λόγο δεν έχουν γίνει δράσεις όπως θα έπρεπε από την αρχή με αυτά τα χρήματα, να αγοραστούν θερμαντικά σώματα, πλεξι γκλας, καθαριστές αέρα σε όλες τις τάξεις.

Η πανδημία έχει χτυπήσει οικονομικά τους πάντες. Όμως σε αυτή την κατάσταση γίνονται από τα χρήματα του covid γίνονται αναθέσεις σε συγγενείς του δημάρχου παρότι είναι νομότυπο δεν είναι ηθικό ποσά τάξεως 55.000 ευρώ για απολυμαντικά και μέσα προστασίας. H πανδημία δεν αφορά μόνο την αντιπολίτευση που έφερε το θέμα, αφορά πρώτα τη διοίκηση».

Ο Γ. Μπερδελής ανέφερε ότι «Οι προσλήψεις έγιναν για άλλους λόγους και με αδιαφανή τρόπο. Θα πρέπει αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, να λειτουργούμε με διαφάνεια με αρχές με ενημέρωση προς όλους ο δήμος είναι υπεύθυνος και πρέπει να βοηθήσει σε αυτήν την κατάσταση. Αν είμαστε αμέτοχοι και κοιτάζουμε πως θα πάρουμε επιχορηγήσεις για άλλους σκοπούς είναι εις βάρος της κοινωνίας».

Ο Αντώνης Χοροζάνης τόνισε ότι πρέπει να γίνουν τεστ για όλο το λαό και να ενισχυθεί το θριάσιο νοσοκομείο ώστε να μη γίνει νοσοκομείο μόνο για κορωνοϊό, ειδικά σε μια περιοχή όπου λειτουργεί βαριά βιομηχανία με κίνδυνο βιομηχανικών ατυχημάτων και πρότεινε να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα στην υγεία.

Χρ. Γκίνης: «Τεστ και έλεγχοι για τους ρομά»

Εκ μέρους του συνδυασμού του Άγγελου Μακρυγιάννη, ο Χρήστος Γκίνης πρότεινε να γίνουν τεστ και εμβολιασμοί στον πληθυσμό των ρομά:  «Γνωρίζουμε τα πάρτι και έρχονται και άνθρωποι από άλλες περιοχές, κυκλοφορούν και με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Επειδή γνωρίζουμε ότι υπάρχει ποσοστό που αμφισβητεί τον εμβολιασμό να γίνει ενημερωτική καμπάνια για τον εμβολιασμό. Να στηριχθούν καταστήματα της περιοχής μας και ενεργοποίηση πλατφόρμας απαλλαγής τελών».

 

Γ. Κουμπέτσος: «Ο Δήμαρχος είναι ένας κουρασμένος μονάρχης»

Ο Γ. Κουμπέτσος επεσήμανε «γιατί ο δήμαρχος δεν είναι μπροστάρης για ένα κρίσιμο θέμα για την περιοχή, ποτέ δεν μπήκε μπροστάρης σε θέματα κρίσιμα για την πόλη μας, τι έχει να φοβηθεί τι έχει να χάσει παραμένει αλώβητος στο θρόνο του περιφρονώντας τις ανάγκες των πολιτών. Βλέπουμε τον Δήμαρχο Κουρασμένο μονάρχη που δεν έχει τις δυνάμεις, έχει ελάχιστα να προσφέρει πλέον και Μέσα από την πανδημία προσπαθεί να κλείσει τρύπες».

Ο  Γιώργος Στρατούρης είπε ότι «ο δήμος έχει πάρει περίπου 600.000 για τον κορωνοιό, ο ρόλος δήμου να λειτουργήσει ανακουφιστικά εκτός από το υγειονομικό είναι και τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν κάναμε τίποτα απολύτως για τα κλειστά μαγαζιά. Ο δήμαρχος κρύβεται πίσω από ανθρώπους που τους ταΐζει πολιτικά για να μεταφέρουν την άποψη του».

 

Μ. Λέλης: «Είναι ασέβεια να κρύβει η διοίκηση ενεργά κρούσματα κορωνοϊού σε υπηρεσίες»

Ο Μελέτης Λέλης έκανε λόγο για «αποσιώπηση της πραγματικότητας στην περιοχή μας. Η διοίκηση σας από την πρώτη στιγμή δεν έδειξε σοβαρότητα δε σεβάστηκε την υγεία των πολιτών, τις γνώμες των επιστημόνων δεν αντιλήφθηκε ποτέ ότι ήταν αναγκαίο ένα σχέδιο δράσης για αν ληφθούν όλα τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του ιού. Προτιμήσατε τη σιωπή.

Είναι ασέβεια να κρύβει η διοίκηση ενεργά κρούσματα κορωνοιού σε υπηρεσίες του δήμου. Για ποιο λόγο αποκρύψατε κρούσματα ενεργά στην τεχνική υπηρεσία; Στη ΔΕΥΑΜ πριν 15 περίπου ημέρες; Σε ένα χώρο που επισκέπτονται δεκάδες πολίτες καθημερινά για να τακτοποιήσουν οικονομικές υποχρεώσεις. Γιατί δεν κλείσατε υπηρεσίες για να γίνουν τεσετ σε υπάλληλους και απολύμανση. Με ποιοι δικαίωμα παίζετε με την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών τους; Είναι τραγικό να αποκρύπτετε την αλήθεια».

Στη συνέχεια ο Σπύρος Νικολάου ανέφερε «Ένα χρόνο μετά η αντιπολίτευση φέρνει το θέμα για την πανδημία. Θα σας τα πούμε τα μέτρα θα τα πάρετε;» και ο Δημήτρης Δάλλας «Δεν είστε μόνο αδιάφοροι αλλά κι επικίνδυνοι»

 

Γρ. Σταμούλης : «Όλες οι δαπάνες γίνονται εφαρμόζοντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες»

Παίρνοντας το λόγο στο τέλος της συζήτησης μετά την ψηφοφορία ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης σχολίασε τη στάση της αντιπολίτευσης : «Όταν ξεκίνησε το αποψινό συμβούλιο, και με τους αρχικούς ομιλητές, χάρηκα πολύ που επιτέλους θα κάνουμε ένα καλό συμβούλιο, έπιασαν το θέμα σωστά. Και παραλείψεις μπορεί να έχουμε, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα για να προστατεύσουμε την υγεία των πολιτών. Το συμβούλιο πήρε άλλη τροπή και με εξαίρεση κάποιες φωνές, οι υπόλοιποι βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στη διοίκηση και στο Σταμούλη και επειδή κάποιος είπε ότι εμείς αναπαυόμαστε και μας ενδιαφέρουν οι εκλογές, εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.

Πού είναι η συμπολίτευση ; να υπενθυμίσω ότι ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι αρμόδιος για θέματα υγείας, είναι ικανότατος και τα χειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ήταν ο πλέον κατάλληλος και για την πρωτολογία και γιατί μίλησε επιστημονικά και πολιτικά. Επειδή αυτός χειρίζεται τα θέματα. Τι θα πρόσθετε κάποιος άλλος από τη διοίκηση; Τι σας έλειψε; Απλά επειδή έπρεπε κάτι να στηλιτεύσετε. Με αυτό το συμβούλιο θα ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων; 8 του μήνα ετοιμάσατε το αίτημα, γιατί δεν το φέρατε νωρίτερα; Γιατί στηλιτεύετε το δήμαρχο; Δεν είναι πρόβλημα που εσείς καθυστερήσατε αυτό το φλέγον θέμα και το φέρατε 24 του μήνα».

«Αν το αποψινό συμβούλιο το άκουγε ένας εξωγήινος, συνέχισε ο Γρ. Σταμούλης, γιατί σε όλο τον πλανήτη υπάρχει ο κορωνοϊός , θα νόμιζαν ότι μόνο ο Δήμος Μεγαρέων έχει το θέμα. Όταν σε όλη την Αττική είμαστε σε έξαρση, σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη υπάρχει έξαρση, παντού. Είναι τόσο παράξενο που υπάρχει αύξηση κρουσμάτων; Είναι δυνατόν να είμαστε αποκλεισμένοι και να μην εμφανιστεί κορωνοϊός; Το μόνο που κάνατε, η πλειονότητα, γιατί υπήρχαν και εξαιρέσεις, ήταν να χτυπήσετε την διοίκηση. Αυτός ο πακτωλός χρημάτων που πήραμε 450.000 και πού πάει ο πακτωλός χρημάτων, λες και φτάνουν αυτά τα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες και δε διαθέτουμε και από άλλους πόρους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν έχετε δει τις εγκυκλίους που λένε ότι αυτά δίνονται και για να καλύψουμε τα διαφυγόντα έσοδα του δήμου, τα οποία δεν είναι λίγα. Αυτό που λέτε γιατί καύσιμα; Είναι γιατί τα χρήματα δίνονται να καλύψουμε και αυτά από όσα έσοδα μειώνονται στο δήμο. Από 21 Απριλίου 2020 έχουμε αποφασίσει να απαλλαχτούν όλες οι επιχειρήσεις από δημοτικά τέλη.

Βάλτε το γηροκομείο να απεντάξει το έργο γιατί το έργο είναι για να λειτουργήσει γηροκομείο…το προτείνετε να γίνει εμβολιαστικό κέντρο. Όταν έκανα επίσκεψη στο κέντρο υγείας, μου είπαν ότι έχουμε δύο εμβολιαστικά κέντρα και μπορούμε και τρίτο, αλλά είναι θέμα εμβολίων. Δεν υπάρχουν όμως εμβόλια.

Όλες οι δαπάνες γίνονται εφαρμόζοντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Γιατί το κάνετε θέμα με τα καύσιμα; Δεν έχουν αυξηθεί οι κινήσεις για να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες που δε βγαίνουν από το σπίτι; 139.000 για πετρέλαιο; Όχι, 8.000 είναι για πετρέλαιο».

 

Γρ. Σταμούλης: «Όλα τα μεγάλα προβλήματα τα έχουμε αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία»

 

«Όλα τα μεγάλα προβλήματα τα έχουμε αντιμετωπίσει με μεγάλη επιτυχία, ανέφερε ο Γρ. Σταμούλης. Δεν παραβλέπω ότι και η αντιπολίτευση και πολίτες και εθελοντικές οργανώσεις. Αλλά δεν μπορεί όλα αυτά να μη χρεώνονται στη διοίκηση και να λένε τυχερός για εκείνο και το άλλο. Ένα γκόλ στους έξι μήνες είναι τύχη, όταν όμως σε κάθε αγώνα βάλεις γκολ δεν είναι θέμα τύχης.

Για το θέμα του κορωνοϊού μπορεί να έχουμε κάποιες ελλείψεις αλλά δεν είναι λίγα όσα έχουμε κάνει και σίγουρα έχουμε κάνει όσα προβλέπονται. Μπορεί να μην τα κάνουμε με άριστο τρόπο αλλά τα έχουμε κάνει. Η πανδημία είναι σε έξαρση, αντιμετωπίζεται αν όλοι μας, λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα που λέει το υπουργείο. Ό, τι και να κάνει το κράτος αν οι πολίτες δεν κάνουν όσα πρέπει δεν θα ανακοπεί η πανδημία. Όλοι έχουμε μερίδιο της ευθύνης, και ο πολίτης. Ο κάθε πολίτης πρέπει να ενεργήσει. Τι δεν έχουμε κάνει; Δεν έχουμε κάνει απολυμάνσεις; Ενημέρωση; Φυλλάδια; Όταν ενημερώνουμε τους πολίτες, η αντιπολίτευση λέει ότι κάνουμε επικοινωνιακό σόου. Θεωρώ πιο επικίνδυνο από τον εφησυχασμό, τον πανικό και τον τρόμο και δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί που προσπαθούν να σπείρουν τον πανικό και τον τρόμο στους πολίτες.

Όταν τα λύματα του βιολογικού δείχνανε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις και αυτό συνέβαινε, όταν αυξηθήκαν τα κρούσματα εμφανίστηκαν και στο βιολογικό. Ποτέ δεν είπαμε μην ανησυχείτε αλλά δεν πρέπει να σπέρνουμε τον πανικό. Μέχρι τώρα δεν έχουμε ξεφύγει ποτέ από τα όρια. Ήρθε η ώρα να με κατηγορήσετε για τον κορωνοϊό. Και ακόμα δεν αργεί ο καιρός πάντα θα υπάρχει ένας λόγος για να με κατηγορήσετε. Εμείς θα συνεχίσουμε την ενημέρωση του κόσμου. Και συστήματα θα αγοράσουμε για καλύτερη προστασία, ανίχνευσης σώματος σε πραγματικό χρόνο και θα υπάρχει μια πλατφόρμα για την παρακολούθηση των καταγραφών σε πραγματικό χρόνο και σύστημα κρατήσεων σε αθλητικούς και δημόσιους χώρους, σύστημα διαχείρισης τηλεραντεβού ώστε με sms να εξυπηρετηθεί και σύστημα ιχνηλάτησης στις υπηρεσίες για να προστατεύσουμε τους πολίτες.

Τουλάχιστον ακούστηκαν και σώφρονες φωνές, βγήκαν συμπεράσματα, από τις προτάσεις που είπατε, για την απαλλαγή των επιχειρήσεων έχει παρθεί απόφαση, όλα τα καλά θα ληφθούν υπόψιν».

Η εισήγηση της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων, πλην του Αντώνη Χοροζάνης που ανέφερε ότι συμφωνεί μεν με τις προτάσεις, αλλά ανέφερε ακόμα τα εξής: πλήρη λειτουργία σε 24ωρη βάρδια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και πρόσληψη το ανάλογο προσωπικό, στα σχολεία να προσληφθούν διπλάσιες καθαρίστριες όσο διαρκεί η πανδημία, το νοσοκομείο της περιοχής μας να μη γίνει μόνο μονάδα για covid και να προσληφθεί το ανάλογο προσωπικό που χρειάζεται, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, να γίνονται πολύ τακτικά τεστ στους χώρους εργασίας: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση στο ότι εκμεταλλεύεται την πανδημία και παίρνει μέτρα καταστολής και χτυπά το εισόδημα των εργαζομένων και χειροτερεύει τις συνθήκες εργασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Στρατούρης: “Μαχητική λαϊκή αντεπίθεση με την ψήφο στις 8 Οκτωβρίου”

Κατερίνα Καστάνη: «Ώρα να βγούμε από το τέλμα της απογοήτευσης!»

Το ψήφισμα των φορέων του Δήμου κατά των Ορυχείων Βωξίτη