ΠολιτισμόςΣημαντικότερα

“Άξιον εστί” στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων

 

Η ανάγνωση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης Δ.Β.Μεγαρέων,  του έργου του Οδυσσέα Ελύτη, παρουσιάζει τη δυναμική μιας διαρκούς ανάγκης ανάτασης προς την “υψηλή ποίηση” . Τη διαπίστωση τούτη θα την κάνει το κοινό που θα παρευρεθεί την Κυριακή στις 25/06/2017, αργά το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων, που συνδέεται με την Ελληνική ιστορία και τον Αγώνα του έθνους για πολιτισμό και ανεξαρτησία, και θα παρακολουθήσει τη παρουσίαση του ποιητικού έργου “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” .

Ο ποιητής με τούτο το έργο του, λίγα χρόνια μετά το “έγκλημα” του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μετουσιώνει τις περιπέτειες του Ελληνισμού από την περίοδο της κατοχής σ΄έναν ύμνο για το Φως και τη Ζωή.
Η παρουσίαση θα καλυφθεί με ζωντανή μουσική/τραγούδια, συνδετικά κείμενα της φιλολόγου Εύης Γεωργαντά, καθώς και εικόνες όπου μαζί με το σύνολο των άλλων Τεχνών, δίνουν φτερά στο πνεύμα μας για να ταξιδέψει.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Κύριος ετών 60”: Η πρώτη συγγραφική απόπειρα του Σπύρου Κέντρου

Aleka Stamatiadi

Κ. Καράμπελας: 4 κρούσματα κορωνοϊού στο Δήμο Μεγαρέων

Αναβίωση του εθίμου του Περαμιώτικου γάμου