ΚοινωνίαΣημαντικότερα

Ανοιχτή σύσκεψη για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Κάλεσμα από το Σωματείο Εργαζομένων ΘΡΙΑΣΙΟY Nοσοκομείου, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

 

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 8 μ.μ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ με ΘΕΜΑ:

«Να στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό το Κέντρο Υγείας Μεγάρων για να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία»

 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μεγαρέων

Χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι συχνά ταλαιπωρούμαστε, κινδυνεύει η υγεία μας, ή αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα επειδή το Κέντρο Υγείας Μεγάρων ακόμη και πριν την απόφαση για περιορισμό της λειτουργίας του, δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μας, λόγω των χρόνιων ελλείψεων προσωπικού και της υποχρηματοδότησης..

Η κατάσταση χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο μετά την απόφαση της 2ης ΥΠΕ για αναστολή της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, που ουσιαστικά αφήνει υγειονομική «ακάλυπτη» μια περιοχή με 40.000 περίπου κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες και παραθεριστές.

Καλούμε όλα τα σωματεία και μαζικούς φορείς, όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Μεγάρων – Ν. Πέράμου σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ για να συναποφασίσουμε κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες γιατί δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη σημερινή άθλια κατάσταση:

  • στους εργασιακούς χώρους της περιοχής, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Ανύπαρκτες είναι και οι υπηρεσίες σχολικής υγείας για τους εκατοντάδες μαθητές της περιοχής..
  • στο Κέντρο Υγείας Mεγάρων λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων (π.χ. παθολόγοι, καρδιολόγοι, ορθοπεδικοί, οφθαλμίατροι, ενδοκρινολόγοι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι, δερματολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι, ακτινολόγοι) και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ανύπαρκτη είναι ουσιαστικά η φύλαξη του Κέντρου Υγείας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται συχνά θύματα επιθετικών συμπεριφορών και να κινδυνεύει η υγεία και η ασφάλεια τους.

  • σε Ν. Πέραμο, Κινέτα και Αλεποχώρι είναι ανύπαρκτες είναι οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

Αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων είναι οι κάτοικοι να αναγκάζονται να προσφεύγουν στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω των ελλείψεων προσωπικού (οι κενές οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό ξεπερνούν τις 110) και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης (κατά 13 εκατ. ευρώ ετησίως).

Η απαράδεκτη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού ως «κόστος, γιατί εμποδίζουν την  κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό, αφήνουν ανενόχλητους τους εργοδότες να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των εργαζομένων. παραβιάζοντας ακόμη και την νομοθεσία για την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου. Γι’ αυτό, δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας. Γι’ αυτό, προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που θα καλύπτουν το κόστος λειτουργίας με την «πώληση» υπηρεσιών στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για να εξοικονομούν κονδύλια για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους και να εξασφαλίζουν σίγουρη κερδοφορία στις ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Ο αγώνας για σύγχρονες δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας μας αφορά όλους

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης. που τους υπηρετεί. Να διεκδικεί τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος υγείας, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάρμακα συγκεντρώνονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου

Aleka Stamatiadi

Αναζωπύρωση στον Πευκενέα και στα Σπαρτά

Aleka Stamatiadi

Στον ΕΦΚΑ θα εξυπηρετούνται πλέον οι ασφαλισμένοι ΟΓΑ