Υγεία

5 ροφήματα αποτοξίνωσης μετά τις πασχαλινές ατασθαλίες

Γράφει η Νίκη Τσίγκρη,

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ωραίο το Πάσχα και τα τραπέζια αλλά καμιά φορά μπορεί να το παρακάνουμε και να έχουμε ενοχλήσεις στο στομάχι, είτε από πολλές τοξίνες είτε γιατί πήραμε κιλά.

Ειδικά για όσους έχουν νηστέψει, η αλλαγή στην ποιότητα φαγητού και η απότομη ίσως υπερβολική κατανάλωση κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε συσπεψία, φούσκωμα και καούρα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το στομάχι μας παράγει μεγαλύτερες ποσότητες γαστρικών οξέων για να χωνέψει την τροφή ,που όταν βρίσκουν διέξοδο προς τα πάνω προκαλούν αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση της καούρας.

Συμβουλές λοιπόν για “ξεφούσκωμα” και ταχύτερη αποτοξίνωση του οργανισμού μας.

1.Μασάτε αργά

2.Συμπεριλάβετε στα γεύματα σα κατά κύριο λόγο πράσινες σαλάτες ,

3.Μην γεμίζετε το πιάτο σας.

4.Πίνετε άφθονο νερό.

5.Αποφύγετε αναψυκτικά με ανθρακικό.

5.Αποφύγετε γλυκά με ζάχαρη.

7.Πηγαίνετε έναν περίπατο.

8.Μην καπνίζετε αμέσως μετά το φαγητό.

ΡΟΦΗΜΑΤΑ  ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΤΙΚΑ

1.Smoothie με μπανάνα και βρώμη

2.Χυμός μήλου ,ανανά και λάχανου

3.Χυμός πορτοκάλι ,μήλο και σπανάκι

4.Πράσινο τσάι με τζίντζερ

5.Νερό με φύλλα μέντας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Συ”-ζώντας με τον COVID-19: “Οδηγός επιβίωσης” για τις οικογένειες

Τολμώ να βρω τη χαρά στη ζωή μου;

Περισσότερες ρυτίδες προκαλούν τα smartphones