Πολιτισμός

4ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στα Πευκάκια

Ο Δήμος Μεγαρέων και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού διοργανώνουν το 4ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Το διήμερο μουσικό γεγονός θα λάβει χώρα την Παρασκευή 13 Ιουνίου και το Σάββατο 14 Ιουνίου 2025, με ώρα έναρξης 19:30, στο Άλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια) στα Μέγαρα.

Στο πλαίσιο αυτής της γιορτής της μουσικής και του πολιτισμού, πλήθος σχολικών χορωδιών από τον Δήμο Μεγαρέων και τους όμορους Δήμους θα παρουσιάσουν το έργο τους, τιμώντας την τεράστια πολιτιστική παρακαταθήκη που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός της μαθητικής κοινότητας αναμένεται να δώσουν έναν ιδιαίτερο τόνο στις εκδηλώσεις.

Οι σχολικές χορωδίες που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής:

Παρασκευή 13 Ιουνίου:

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας
  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας

Σάββατο 14 Ιουνίου:

  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων
  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων
  • 2ο & 8ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας
  • Γυμνάσιο Νέας Περάμου
  • 10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, κ. Παναγιώτης Μαργέτης, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Μαργέτης, προσκαλούν το κοινό να τιμήσει με την παρουσία του αυτή τη διήμερη μουσική γιορτή, απολαμβάνοντας τις ερμηνείες των παιδιών και τιμώντας έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες δημιουργούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μικρός Πρίγκιπας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μεγάρων

Τιμή στον Σπύρο Μπερδελή και την Αιμιλία Θεοδοσίου από τον “Αλκάθους & Καρία”

Διαγωνισμός σεναρίου ταινίας για την κλιματική κρίση

Aleka Stamatiadi